Влез    Регистрация

Как да се сдобием със съюзник

Странните неща и случки
  • Автор
    Съобщение

Re: Как да се сдобием със съюзник

Мнениеот lexas » Съб Ное 06, 2010 2:11 am

Josemity, забравих какво значи "органичен свят".

Когато скаут те отведе в такъв свят, ти присъстваш там с физическото си тяло ли?
Освежи се!
lexas
Активно сънуващ
 
Мнения: 100
Регистриран на: Пет Авг 15, 2008 11:33 pm

Re: Как да се сдобием със съюзник

Мнениеот josemity » Съб Ное 06, 2010 1:19 pm

Органичен свят е място, където живеят органични същества. И органичните същества и неорганичните същества имат съзнание и възприятие. Органичните възприемат еманациите, заключени в кокона им, неорганичните възприемат еманации, заключени в тяхната форма. Те са способни да възприемат много повече емации, защото са издължени...като тръба. За по-подробна информация прочети в Изкуството на сънуването, главата Неорганични същества. Там се описва разликата.
Въобще голяма част от органичните светове (т.нар. паралелни светове) са населени с хора.
Когато скаута ме отведе там, аз присъствах с енергийното тяло. (това е тялото на физическия аз). Да се не бърка с двойника. Всъщност сливането на физическото тяло с двойника, е едновременно сливане на физическото тяло и енергийнния му еквивалент с двойника. Сливането им започва на третата врата на сънуването. До този момент човек съзнателно се движи и посещава други светове с помощта на енергийното тяло на физическия аз.
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Как да се сдобием със съюзник

Мнениеот lexas » Съб Ное 06, 2010 4:58 pm

Благодаря за разяснението, особено за енергийното тяло и двойника, че са различни неща.

Наскоро един приятел много земен и практичен (ако не броим привързаността му към "Star wars" вселената) ме изненада вътрешно с едно интересно изказване. Значи играем си ние покер с монети от по една и две стотинки и не щеш ли той изтърсва, че в паралелните вселени има всякакви шантави промени. Някои са изцяло същите, но с една разлика. Например при тях валето ще е най-силно, а не асото. Или пък дори асото може да не е карта, а "Анди"... : ) Друг човек от компанията пък, който е скрит фен на Кастанеда (в смисъл, че не говори за това, но всички знаем, че е ) само процеди през зъби... "Абе, не е точно така." Малко ми е мрачен като персонаж, но горе-долу понамирисвах какво има предвид.

Все пак никой на масата нямаше директен опит с паралелните вселени, но ми е много интересно например да си представя дали там има вариант на самия мен, който взима избор, който аз не съм взел. Например да бъде с еди коя си жена, докато аз в тази вселена я оставям. Или да се занимава с нещо друго. И извън това - всякакви разлики в постороението на самото общество... Можеш ли да кажеш нещичко по въпроса, ако ти е направило впечатление?
Освежи се!
lexas
Активно сънуващ
 
Мнения: 100
Регистриран на: Пет Авг 15, 2008 11:33 pm

Re: Как да се сдобием със съюзник

Мнениеот josemity » Съб Ное 06, 2010 6:38 pm

Да, този въпрос с паралелните светове всъщност от известно време ме занимава.
В книгите си КК споменава, че има много паралелни светове, като луковица, но само тези, които генерират енергия са интересни за магьосниците.Нашият свят например генерира енергия.
Колкото до остананалите ПС (=паралелни светове), то според мен една част се явяват производни на нашия свят. Места, където нереализираната човешка мисъл=енергия от нашия свят, се реализира в производния му. Давам пример. Много хора през 60-те години чакаха за започне атомна война. Техните мисли за такава война генерират голямо количество енергия. Да, но тя не се случи, защото хората генериращи мисли, че такава война няма да има,явно са били повече. Намерението на мнозинството се е реализирало. Но какво става с енергията на тези, който са очаквали и същевременно възнамерили такава война да започне. Енергията не може да се губи, тя намира изражение на друго място т.е. в друг паралелен, производен на нашия свят. Получава се, че в един от световете, производни на нашия, такава война е станала факт.
Има доста интересна литератува по въпроса. Особено препоръчвам Брус Голберг. Книгата му се казва "Пришълци от бъдещето". Ето и линка, но е на руски.
http://lib.rus.ec/b/115905

Подобно нещо се обяснаваше и в книгата, която съм качила тук "2012. Фомула выжывания".


Отделно смятам, че когато скаут отвежда човек в неговия свят, то тогава става въпрос за свят, който генерира енергия. В този ред на мисли, ако по време на сънуване, човек попадне в паралелен свят, то не е обезателно да е генериращ енергия. Единствено наличието на скаут, гарантира попадането в такъв.
Паралелния всят, в който бях имаше много общо с нашия, но и доста неща се отличаваха. Например те нямаха слънце. Единствено след като попитах имат ли въобще слънце или светлина, на небето тя започна да се появява под формата на листа, които растяха много бързо и осветяваха цялата повърхност. Второто нещо, което ми направи впечатление, бе липсата на отражение в огледалото. Отначало минах покрай него и не видях отражението си. После се върнах и застанах пред огледалото. Пак нищо. Последва моя мисъл, че тук явно огледалата са им са без отражение и точно в този момент моето отражение в огледалото се появи. Дълго след това си блъсках главата. Но едно е сигурно, аз не възнамерих отражението си в огледалото, нито възнамерих да се появи светлина. Това остава загадка за мен...

Интересно ми е , този твой приятел, който е говорел за ПС, откъде има тази информация?
Попитай го, ако обичаш!
На мен темата ми е много интересна!
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Как да се сдобием със съюзник

Мнениеот lexas » Нед Ное 21, 2010 9:14 pm

Днес се видях с този мой приятел, но не сподели нищо интересно. Чувал е за идеята за паралелните светове от филми, сериали, научни статии и теории. Както всеки от нас.
Освежи се!
lexas
Активно сънуващ
 
Мнения: 100
Регистриран на: Пет Авг 15, 2008 11:33 pm

Re: Как да се сдобием със съюзник

Мнениеот josemity » Нед Авг 28, 2011 12:37 pm

Тук са описани три метода на Тайша Абелар за призоваване на съюзник, които тя споделя на семинар, проведен в Калвер Сити на 13-15 октомври 1995. Текстът от целия семинар съм прикачила като файл (на руски).


За първият метод е нужна пръчка. В седящо положение се опира челото в нея – тя има дължина съответстваща на мястото, където ще седим – на стол или на пода (може да се използва малко парче кожа или друг материал, за да не ходим после с кръг на челото). В това положение възнамеряваме присъствието на неорганично същество.

Вторият метод включва използването на преимуществата на сумрака/залеза. Това е времето, когато неорганичните същества с най-голяма вероятност се опитват да ни съобщят за своето присъствие, приличащо на крясъците на сова. Маговете от групата на дон Хуан са убеждавали Тайша никога да не свири с уста в сумрака, но разбира се тя го е правила, защото не споделяла тяхното отвращение от съюзниците. Свиренето с уста или воденето на странни разговори по това време на деня привличат вниманието на съюзниците.

За третият метод е необходим кибрит. Идеята се състои в това, да се запали клечка и да се съзерцава пламъка. Когато две-трети от клечката изгори, намокряме със слюнка пръстите на ръката, хващаме изгорелият й край и клечката се обръща така, че да изгори напълно. В момента, когато пламъка стане син, съсредоточено гледайки в него, призоваваме съюзник.

josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Предишна

Назад към Срещи с духа

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron