Влез    Регистрация

ПАСИАНС НА МЕДИЧИ

Управление на намерението
  • Автор
    Съобщение

ПАСИАНС НА МЕДИЧИ

Мнениеот aya » Пон Мар 30, 2009 12:41 pm

Всички теоретични постановки са интелектуална собственост на групата Хакери на сънуването.
Моля, цитирайте коректно източниците си!

Материалите са от:

http://dreamhacker.narod.ru/index1.htm
http://dreamhackers.ru/index.php?PHPSESSID=d7beab04964ec08384432b6ced4708b3&action=forum


Хакерите на сънуването открили, че събитията се свързват в особени вериги, всяка от които притежава свой набор от качества. Оказало се, че тези вериги не са толкова много. Ако малко се абстрахираме, то веригите на събитията може да се сведат до минимум. Такава минимизация позволява да се създадат различни методи за управление на тези вериги от събития. В началните стадии се използва системата ПМ /пасиансът на Медичи/, като в тази система се разглеждат 4 събитийни вериги.

Пасиансът е древна магическа техника, подобна на Таро. И по-точно казано – един от методите за използване на Таро. Сега всички техники с карти са девалвирани и примитивизирани до вулгарно ниво, макар че са съхранили все още своят първоначален потенциал в неизменен вид.
Говори се, че Джон Дий е посветил кралица Медичи в техниката на магическия пасианс.
В наше време пасиансите се смятат за игра – ще се подредят – няма да се подредят. В древността те са били елементи на магия, която може да се сравни с изкуството на намерението. Теорията е била, че всяка карта съответства на определено събитие. Магът целенасочено нареждал веригата на набелязаните събития по такъв начин, така че пасиансът да се нареди. Не просто обръщал картите и наблюдавал какво ще се получи, а подбирал, изчислявал последствията, или използвал гримоар, в който били описани някои известни вериги. Веднага след нареждането на пасианса, магът се захващал с реализацията му, встъпвайки в действието на Закона на намерението. Всички набелязани действия се изпълнявали в реала, външно изглеждайки като чудо или вълшебство.

Легендата гласи, че кралица Медичи провела последната си нощ преди присъдата в затворническа килия, нареждайки този пасианс. Тя усилено го съставяла, спомняйки си уроците на Дий. Настъпвало утрото. Ключеви фигури в нейния пасианс бил часовият на вратата, диалог и бягство от тъмницата. Говори се, че когато я повели към екзекуцията, тя с тъга погледнала колодата карти и казала печално: “Почти се получи”.


Защо използваме карти за сталкинг? Защото тази система съответства добре на жизнените ситуации. В нея се отчитат 4 сфери на битието и 9 възлови момента на тези сфери. Още отдавна Джон Дий и предшествениците му открили изумително нещо – че събитията имат тенденция да се нареждат по подобие на пасианс.
За огромно съжаление много вериги от събития в нашия живот не са се наредили. Още по-лошото е, че много от тези вериги са носели в себе си голям енергиен и емоционален заряд. Грубо казано, всеки от нас влачи многокилометрова опашка от незавършени дела, неизпълнени обещания, в които е останала нашата лична сила. Прегледа на събитията ни предлага 2 изгоди: възстановяване на загубената сила и създаване на макет за Орела, т.е. напълваме някакво изкуствено (виртуално) пространство с възпоменания за преживяните събития.
По този начин можем енергетично да занулим всяко минало събитие и да върнем емоционалния и енергиен заряд обратно в работния процес (да си върнем личната сила).

Съществуват много пасианси, на най-общо те се разделят на 2 вида: линейни и композиционни. Пасиансът на Медичи се отнася към линейния вид и нарежда се от обикновена колода от 36 карти. Той използва в основата си 2 универсални закона – симпатия и валентност, като има определен алгоритъм на подреждане по боя (симпатия) и номинал (валенция). Може да се каже че процесите в света се привличат по симпатия (хоризонтал) и валентност (вертикал). Симпатията е безсъзнателен стремеж на подобното към подобно – в случая – карти с еднаква боя. Валентността определя размера, количеството, някаква мярка. В картите тя съответства на номинала, като карти с еднакъв номинал се привличат. Всяка карта в пасианса означава определено събитие в реала.
На всички е известно, че пасиансите биват нареждани, за се “получат”. „Полученият” пасианс се явява закон на Орела – някакъв символически запис на събития, които се случват именно така, в тази последователност, а не по друг начин. Главното е да се почувства “матрицата на тонала”, кръговите й закони, по които можеш да се плъзгаш, извършвайки немислими дела. Съставяйки такъв пасианс, ние започваме да го изпълняваме в реала – т.е. съзнателно изпълняваме някакви действия, съответстващи на боята и номинала на картата. И тук започва истинската магия: законът на Орела влиза в действие и веригата от събития започва да се развива в съответствие със зададения от нас сценарий. Всичко се случва удивително навреме, всяко ново събитие се определя от следващата карта в пасианса. Така той става своеобразен шаблон, определящ хода на реалните събития. В някакъв момент веригата от събития стига до целевата карта (предварително избрана, съобразно намерението) и вашето желание се реализира.
Аватар
aya
Модератор
 
Мнения: 92
Регистриран на: Нед Яну 13, 2008 2:46 pm

Re: ПАСИАНС НА МЕДИЧИ

Мнениеот aya » Пон Мар 30, 2009 12:44 pm

3 НИВА НА ЗНАЧИМОСТ НА СЪБИТИЯТА:
- микро ниво (micro) (незначителни събития, напр. да сложиш ръката си на мишката, да щракнеш с десния бутон и да преместиш мишката с 3 см наляво
- средно ниво (middle) (събития от средна значимост, напр. да отидеш в магазина да купиш цветя и да ги подариш на любимата ;)
- макро ниво (macro) (събития от много висока важност, напр. да смениш работата, да заминеш зад граница за постоянно, да се ожениш

Няколко взаимосвързани събития от невисока важност образуват МИНОР.
Няколко взаимосвързани събития, имащи в сумата си и събития с висока важност образуват МАЖОР.
Събитие с висока важност може да се възнамери от получаваща се верига от незначителни събития.

Симпатия – родство по група обекти или наследяване на общи качества. Напр. търговията включва: продавачи, купувачи, начини на обмен на стоки, товари и пари, търсене на пазара, потребност за покупка и пр. Цялата тази съвкупност е обединена от „симпатия”. Ако парите излезнат от сферата на „симпатията на търговията”, те попадат в сферата на друга симпатия, напр. „симпатията на властта”. Такива симпатии има много, но отдавна са били структурирани в 4 категории: вяра, власт, бизнес, бит.

Валентността определя количествените и сравнителните характеристики вътре в общата група: 5 или 10 кг, 2 или 8 млн кутии, топло или горещо, глупав, нормален, умен, гениален...

Трансцедентността определя възможността и условията за преход на феномена или обекта от една категория „валентност” или „симпатия” в друга.

ВС - верига от събития /в пасианса/
Формула на ВС: редица от количеството карти между транзитите, напр.:
5:4:6:1:2:6:1:5:5:1,
34:1:1,
35:1 и пр.
Сумата на числата във формулата е равна на количеството карти в колодата.

Тайминг ВС: Набор от времеви интервали, избрани с определена карта за осъществяване. Интервалите се измерват в условни времеви единици, в зависимост от намерението, т.е. това е примерното време за реализиране на всяка карта. Удобен тайминг е напр. – по 10 мин. на всяка карта. Интересно е, че след 5-7 карта веригата влиза в автоматичен режим. Това означава, че законът на Орела е встъпил в действие и веригата ще се развива до своя логически завършек, реализирайки в хода си вашето намерение. Всяко действие трябва да се фиксира с внимание, в противен случай не се отчита и се нарушава.
Аватар
aya
Модератор
 
Мнения: 92
Регистриран на: Нед Яну 13, 2008 2:46 pm

Re: ПАСИАНС НА МЕДИЧИ

Мнениеот aya » Пон Мар 30, 2009 12:54 pm

При подреждането на пасианса част от картите се явяват стационарни елементи, а част мобилни.
Стационарни са тези карти, на които става превъртане /свьортка/. Мобилни са тези, които се преместват, т.е. които покриват стационарните.
Например във верига <В пика - 8 каро – П пика>, стационарно ще бъде В пика, а 8 каро – мобилният елемент. Какъв ще бъде П пика и останалите елементи на веригата зависи от по-нататъшната подредба. Последната карта във веригата – не задействаната се счита за мобилна.


Избора на момента на начало на веригата се определя от знаменития принцип “вчера беше рано, утре ще бъде късно”. Времето за започване на веригата се определя по т.нар. знак на Силата. Напр. ако сте решили да изпълните верига кари, то ще започнете да я изпълнявате след като получите от обкръжаващия ви мир знак, упоменаващ пари. Това може да бъде някакъв разговор или фраза от телевизията, намерена монета. По-напреднал метод е: мислено задавате въпрос на Силата (Духа, Мирозданието) за стартирането на веригата и ако всичко съвпада – трябва да получите отговор в реала. Това може да бъде прелитаща птица, падащо листо или внезапно проблеснал слънчев лъч. Магът никога не бърка в тълкуването на знаците и винаги чувства кога реала отговаря на въпроса му и кога запазва мълчание. Ако не последва отговор, следва да отложите изпълнението на веригата за известно време, очаквайки подходящия момент. Това може да са 10 мин. или денонощие.

Във всяка верига първият блок от 3 карти се счита за блок на приветствие на Духа. Той се изпълнява без тайминг. Отначало мълчаливо изразявате желанието си (1 карта). Следващата карта се счита за флагова. Флагове в ПМ са действия, насочени към Духа. Съветват тези действия да се избират така, че околните да не забелязват в тях нещо необичайно (може да се оправи яката, да се докосне косата или закопчае копче на ризата). Тази карта е спусъка на действието. Третата карта се явява отговора на духа. Ако Духа ви дава отговор – веригата продължава. Ако няма отговор – трябва да изчакате известно време и да започнете наново.
В края на веригата хакерите на сънуването препоръчват да се поставят 2 карти, съответстващи на събития, които естествено и постоянно присъстват в живота ни. Затова тези 2 карти остават след нареждането на пасианса, т.е. те не излизат от живота ни след постигане на поставената цел. А какво може безболезнено да оставите? Напр. от типа на вечеря или секс...

Транзит – картата, която довежда до преместване на част от веригата се нарича транзит (транзит се нарича и самия процес на изпълнение на веригата). На събитийно ново това означава се случва събитие, което ви връща енергията, която сте вложили в предишните събития от веригата (пасианса). При това събитията, съответстващи на картите, които вече са се наредили стават не важни, т.е. те вече са довели до резултат. Със скобки се означават границите на тактовете или свьортките /пакетите – отделните подвериги в пасианса..
Има стегнати формули (например, 34:1:1) и разтегнати (например, 1:1:2:1:1 и т.н.). Всеки тип е добър по своему. Бързите формули са много енергични и съкрушителни, но изискват голяма сила. Бавните формули са разтегнати, изискват малко сила и са незабележими. Самата формула се определя така: напр. сложил си 33 карти, а няма свьортка. Слагаш още 1 и става свьортка. Това е 34:1:1.

Прилича на съотношението на законодателната и изпълнителната власт.
Четирите законодателни отдела – това са поповете. Четирите изпълнителни – асата.
Боята на кралете определя същността на случващото се. Асото обозначава канал, през който се реализира силата. Карите могат да се реализират на работа – през спатиите. Социалните аспекти (спатии) могат да се изразяват чрез материални моменти (кари).
Аватар
aya
Модератор
 
Мнения: 92
Регистриран на: Нед Яну 13, 2008 2:46 pm

Re: ПАСИАНС НА МЕДИЧИ

Мнениеот aya » Пон Мар 30, 2009 1:00 pm

БОЯ /СИМПАТИЯ/

Купи – чувствени преживявания (симпатии, антипатии, страсти и пр.)
Кари – финансови дела, различни стадии на материално благосъстояние
Спатии – Социална дейност, работа, пътешествия
Пики – Волеви проявления, агресия, препятствия и преодоляването имВАЛЕНТНОСТИ

А (Асо) - сила. Това може да бъде всякаква външна сила, стихия, стечение на обстоятелствата и т.н. Това, което ни въздейства и ни принуждава към действия. Това, на което правим отклик.

К (Поп) – законът, описанието на света. Това са нормите, определящи образа на нашите отклици и действия. Законите, принуждаващи ни да действане според описанието на света. Това е “това, както трябва да е” и “това, което си длъжен”. Разпорядък, режим на наложени ни обстоятелства и ограничения.

Д (Персона) – човек, животно, комар. Хората в съвкупност. Обект, който ни въздейства и реагира на нашите въздействия.

В (Вале) – нашите лични мотиви, желания, подбуди, намерения, които ни заставят да действаме. В съответствие с тях ние се надяваме, обиждаме, радваме, натъжаваме. Оста, около която се въртят постъпките ни.

10 (десятка) – резултат или следствие на някаква постъпка (предимно ваша)

9 (девятка) - производство (отклик, действие, предаване на информации, отделяне на урина, изказване на умни или глупави мисли – всичко, което отделяме от своята вътрешна система -> навън

8 (осмица) - контакт (среща, разговор, общуване, секс, спор, напиване с приятели :D и т.н.

7 (седмица) – поглъщане (прием на храна или информация, гледане на футбол, кино, четене на книга и т.н.

6 (шестица) – преместване (разходка с любимия, тичане за работа, отстъпление пред противника или настъпване срещу врага, преместване на капитал и т.н.)
Аватар
aya
Модератор
 
Мнения: 92
Регистриран на: Нед Яну 13, 2008 2:46 pm

Re: ПАСИАНС НА МЕДИЧИ

Мнениеот aya » Пон Мар 30, 2009 1:08 pm

ПОП (К) - Поповете /крале/ съответстват на закона. Не е описание на действия или личности, а описание на безличния закон (макро), привичките (микро). Утвърждение. Не “отидох-хапнах” (7 спатия), а “гладът ме застави да намеря храна” (К спатия). Не “полицай се появи на пътя (Д спатия), а “на границата има паспортен контрол” (К спатия).
К купа – фокусираме вниманието си върху Закона на любовта – напр. когато видим влюбена двойка, трябва да купим подарък за рожден ден /чувства/
К кари – фокусираме се на закона, задължаващ ни да си платим билета – напр. виждаме кондуктора, трябва да купим подарък за рожден ден /ако ни интересуват повече парите, които трябва да изхарчим за подарък/
К пика – фиксация на вниманието на природния закон на земното притеглянето (напр. виждаме как пада листо от дървото), не искаме, но трябва да се заставим да отидем на работа
К спатия - фиксация на вниманието на закона за човешкото поведение (напр. поведението на хората в градския транспорт), спираме на светофара

Въпрос: Когато гледаме полицай, стоящ на жп линия или в линейка, пътуваща по пътя, какъв поп е това?
Отговор: Всичко зависи от това как фокусираме вниманието си на това.
К кари - фокусираме вниманието си на закона за необходимостта да платим глоба /евент./
К купа - фокусираме вниманието си върху емоционалните аспекти на дейността на полицията – колко емоции носят те на шофьорите ;)
К спатия - фокусираме вниманието си на социалния закон и неговото изпълнение от полицията
К пика – обръщаме внимание на силовия характер на работата на полицията.


ДАМА (Д) - персона, може да бъде всичко. Особеността на персоните е това, че взаимодействието с нея е незадължително, можете само да ги отбелязвате в обкръжението си.
Д купа – срещате приятел
Д пика – същност, която спира действията ни, ключова фигура, знак на Силата, залайва ви куче
Д кари - касиерката
Д спатия – водача на автобуса


ВАЛЕ (В) – съответства на вашето желание.
В пика – имаш твърдо намерение да се сдобиеш с нещо
В кари – искаш да заработиш пари
В купа – искаш да се запознаеш с някой
В спатия – искаш по-добре да изпълняваш работата си


10 (десетка) – очакване или резултат
10 спатия – завършване на някаква работа
10 купа – радваш се, че си я завършил
10 пика – резултата се е получил лош
10 кари – резултат, свързан с пари или очакване на приходи


9 (деветка) – отбелязват всяко наше действие
9 спатия – решиш си косата
9 кари – купуваш нещо
9 пика – набиваш някого, даваш му да се разбере
9 купа – ако това ти доставя удоволствие


8 (осмица) – общуване. Всякакви разговори с обкръжаващите ни същества.
8 пика – караш се с някого
8 спатия – общуваш с продавача в магазина, с колегите на работа
8 каро – обсъждаш някакви финансови дела
8 купа – Говориш си с приятен за теб човек


7 (седмица) – поглъщане. Тук влиза както баналното поглъщане на храна, така и приемане на информация
7 пика – научаваш неприятна новина
7 купа – обратното – научаваш приятна новина
7 спатия – сядаш да закусваш
7 каро – преброяваш си парите в портмонето
Напр. изпиваш с удоволствие чаша сок – 7 купа. Не искам, но пия – 7 пика. Пия, мислейки си че струва пари – 7 кари. Просто пия – 7 спатия


6 (шестица) – преместване. Това са всички наши придвижвания, също и преместване на нещо от едно място на друго.
6 спатия – преместване в пространството, преместване в социалната сфера; отиваш сутрин на работа
6 каро – преместване в сферата на благосъстоянието – изменение на благосъстоянието (богатство<->бедност); отиваш в магазина
6 купа – преместване в сферата на чувствата – изменение на настроението (радост<->тъга); отиваш на среща
6 пика – преместване в сферата на волята, изменение на проявленията на волята; отиваш да си изясниш отношенията.

Не само 6 спатия, но 6-ците от всички бои могат да означават преместване в пространството, наложен този фон, който е определен от боята на картата (6 кари – отивам да изтегля пари от банкомата; 6 купа – отивам на романтична среща или разходка; 6 пика – излизам на пътеката на войната).


А пика – законът на Орела, силата на съдбата. Може да бъде препятствие. Външно събитие, няма отношение нито към материалната, нито към емоционалната сфера (купи), нито към социалната сфера (спатии)РАЗГОВОР
6 купа - разговор, по време на който силно се е изменило настроението
7 пика - разговор, по време на който силно ни притискат
8 кари - разговор на парични теми
9 спатия - разговор, в който разказвате за пътешествие
10 пики – разговор по време на който чакате знак на Силата
В купа - разговор, по време на който възнамерявате да узнаете чувствата на събеседника ви към вас.
Д пики - разговор с човек, който ви напряга /даже ако е на неутрална тема/
К кари – трябва да обсъдите сроковете на погасяване на вашия дълг /кредит/
А купа – внезапно разбирате, че сте се влюбили в събеседника си


ПРАЗНИК
А пика – спомняме си "скоро има празник!"
К кари – придобиване на подаръци, продукти и т.н
10 купи – очакване на празника
К купи – стандартна предпразнична суета
8 спатии - общуване
К пика – почистване
10 пики – очакване на нещо непонятно, не си получил нещо на празника напр.
А купи - разбиране "празника свърши..."
Аватар
aya
Модератор
 
Мнения: 92
Регистриран на: Нед Яну 13, 2008 2:46 pm

Назад към Пасианс на Медичи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron