Влез    Регистрация

ПМ за начинаещи

Управление на намерението
  • Автор
    Съобщение

ПМ за начинаещи

Мнениеот aya » Пон Мар 30, 2009 1:15 pm

автор: Masja


Чули сте пасианса на Медичи и искате да разберете какво е това. Ще ви обясня с 2 думи. Прилича на алхимия. Това е магическа практика, която може да твори чудеса. И в същото време тя е непонятна и зависима от всякакви тънкости.

На най-просто ниво, човек разглежда линейната полоса на събитията и се опитва да я направи нареждаща се. Ето вие сте съставили получаваща се верига от събития (ВС), чрез елементи на определени стъпки или действия - от типа на ще отида там и ще донеса това - и след това се надявате да получите някакав резултат. Общо взето, първият стимул на човек, изучаващ ПМ винаги се явява печалбата. И тук върви слабо. Трудно се печели милион...

След това хората започват да разбират, че зад процеса на нареждане стоят сериозни вселенски сили. Че нареждането на изпълнима ВС като сума дава определено ново качество. Особена “съгласуваност със света”. Вие като че ли ставате за света източник на чисти действия, в резонанс с дълбоките природни сили. Вие ставата мече Ескалибур, кокошката със златните яйца. Вие ставате камертон на света, точка на отчитане, мярка, образец. Вие придобивате качество безупречност. Това качество не е като съветста - днес я има - утре не. То е по-скоро като теглото - не е лесно да го махнете. И то става ваше основополагащо качество. И така, безупречността се натрупва като личната сила, като волята, като знанието - бавно, но завинаги.

Важно е за вас - начинаещите в ПМ, да разберете, ценността му не е в печалбата или придобивката, а в постепенното натрупване на изпълними ВС във вашия успешен живот.

Именно това действие се явява изчистване на тонала, привеждането му в ред. В отговор на вашето “изчистване”, светът се отзовава с визити на нагуала. И ще започнете интересни срещи с неведоми сили, срещи със знанието, срещи със загадките на човешкото съзнание. Ще се започне на ви се открива магията.

Подобен аналог се наблюдава при картографирането. Спомняйки си сънищата, ние събуждаме паметта на сънуването. Тя се натрупва, прави прорив в разума и вие излизате в нова позиция на СТ.

Навсякъде модела е един и същ. Чрез натрупване на някакво свойство. Това натрупване води към “второ внимание”. А там започва магията.

ПМ е първата стъпка към разбиране на казуалните процеси в света. Той е като проходилка за дете. Обаче ако детето я използва повече от година - трябва да му я вземат.

По-нататък е нужно да се развива разбирането на казуалните прицеси. А как? Чрез абстрахиране. Разказвах ви за това, предлагайки ви “корените на събитията” <<<линк>>> Ейприл говореше за това, предлагайки друга интересна система за преход на още по-абстрактно ниво. Но никой не слуша. Хората ги интересува играта - свьортките, тактовете... Създайте модел, който да включва в себе си среда за възможна манипулация на събитията в живота.

За последен път ще обясня как се прави магия. Тя се изгражда от 2 достъпни елемента - второ внимание и намерение. Второто внимание са доработва от първото. Това обикноведно е някаква сума от упражнения или действия и “практика”. Да допуснем, че тя е ПМ, или картографиране на сънуването или някой стил БИ. А намерението е крайната (и естествено абстрактна) цел. Именно тази дълбока крайна цел формира твоите стимули и желания, и в крайна сметка действията формират намерението. След това създаденото от теб “второ внимание (ВВ)” транцедентира със създаденото от теб намерение и се получава магия!

Важно е още отначало да разбереш какво искаш. Много е важно да създадеш намерение преди събирането на ВВ. Ето защо второ внимание е много трудоемко - изисква време, сили и още нещо ;)

Утешителното е, че ВВ се натрупва. Ако си го създал с намерение да научиш чужд език, напр. английски и след това си решил да преминеш на френски, създаденият запас на ВВ няма да се окаже излишен. Научавайки един език, ще научиш другия 2 пъти по-бързо. За десетият ще ти трябва месец. За стотният - ден. Натрупването на второ внимание е като натрупване на “мана”, натрупване на точки за развиване на герой в ролеви игри. Така се създава магията.превод: aya
Аватар
aya
Модератор
 
Мнения: 92
Регистриран на: Нед Яну 13, 2008 2:46 pm

Re: ПМ за начинаещи

Мнениеот gateva51 » Нед Авг 02, 2015 6:09 pm

здравейте аз съм нова тук в този сайт привлече ме темата за пасианса на медичи опитвала съм с подредбеи нещо ми убягва по точно когато ползваме подреждане което е автоматично как трябва да направим веригата това е телефона ми 0894326537 в случаи че решите да ми се обадите аз съм галя
gateva51
Скаут
 
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Мар 06, 2015 7:13 pm

Re: ПМ за начинаещи

Мнениеот вдъхновител » Сря Авг 05, 2015 10:43 am

Надявах се някой запознат с ПМ да отговори но о о о като цяло в ПОЛИГОНА е доста спокойно.Та ако имаш интерес да напишеш, какво е твоето търсене може и да се намери необходимата информация извън ПМ.
Аватар
вдъхновител
Активно сънуващ
 
Мнения: 1146
Регистриран на: Пет Дек 12, 2014 10:42 am

Назад към Пасианс на Медичи

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron