Влез    Регистрация
  • Автор
    Съобщение

Проблеми с осъзнаване по време на сън

Мнениеот Metamorph » Пет Авг 27, 2021 11:08 pm

-Когато правиш нещо в реалността, по някое време започваш да го правиш и в сънищата си.
Напълно вярно: когато съм на диета и сънувам ,че съм в сладкарница, се сещам за диетата и не хапвам от сладкишите. (странно. чувал съм че хората когато сънуват, правят каквото им се иска).
Мислех, че ще се случи по-рано, но маска сложих в съня си след около десет месеца в които в реалността ежедневно я ползвах.Късно осъзнаване??? (в смисъл - осъзнаване на извънредната ситуация като такава)

-Ако доста пъти в реалността , си правиш проверка дали е реалност или сънуваш, то този навик се пренася и в съня.
Напълно вярно: сънувам , че стоя на улицата и мисля дали е сън или реалност, и заключавам че е реалност, защото така ми изглежда. Един път дори си казах "довечера като заспя, може да сънувам това място"
А пък един път даже бях убеден ,че сънувам, но усещането ми за реализъм бе толкова силно, че въпреки абсурдните (абсурдни за реалността) УСПЕШНИ опити ,които направих (телекинеза и левитация)(демек движих предмети и летях), все пак не постигнах убеденост за това че се намирам в сън. Усещах, че е реалност и не пожелах да скоча през прозореца .

И така:
Как , по-дяволите, въобще човек може да успее чрез хитроумни способи, да проумее че сънува по време на сън?
Всички те не действат.
Като принципи са доста добре изпипани, съгласен съм, че трябва да работят, но уви - нищо не се получава.

В крайна сметка , най-тъпо се оказва, че липсата на съзнателно мислене по време на сън, пречи въобще да бъде осъзнат той като такъв. ДЕМЕК - докато половината мозък спи, другата половина (която сънува) е като малоумно същество - кара го по инерция. Нито спомени работят, нито логични заключения. (Но от друга страна насън обяснявам технологични процеси,броя обороти ... О ДАААААА . Да се чудиш кое е нормално и кое не е.)

Като бях малък , съм легнал да спя и съм оставил ключа пъхнат в ключалката. Нашите се прибрали, звъняли, звъняли и след това разбили вратата и влезли. Как да им обясня, че аз докато спя, чух че се звъни. Това е така. Но също така сънувах, че отивам да видя кой звъни и беше ... един охлюв. Та какво ме бърка мен , охлюва като звъни. И не съм се събудил.
А по друго време същите истории с будилник. Той си звъни, аз го чувам, но сънувам че нещо друго звъни и защо да се будя?

Така че... кой мисли като спи и кой трябва да осъзнае че сънува....де го тоя индивид и има ли той почва у нас ????
Големи въпроси.......... и големи многоточия...
Metamorph
Участник
 
Мнения: 20
Регистриран на: Чет Окт 01, 2015 7:53 pm

Re: Проблеми с осъзнаване по време на сън

Мнениеот вдъхновител » Пон Авг 30, 2021 12:35 pm

През деня колко смяташ че си осъзнат ? ;8)
:poligon:
Аватар
вдъхновител
Активно сънуващ
 
Мнения: 1151
Регистриран на: Пет Дек 12, 2014 10:42 am

Назад към Сънуване

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта