Влез    Регистрация
  • Автор
    Съобщение

Смъртта на един Практикуващ и поуката за нас

Мнениеот josemity » Пет Яну 06, 2012 8:22 pm

Декември 2011 в Мароко при автомобилна катастрофа загива един руснак, практикуващ дълги години Тенсегрити. Мир на праха му!
Неговата смърт предизвика вълнение и скръб сред хората, които са го познавали. Едновременно с това даде и рядката възможност на виждащите да проследят какво се случва с него след смъртта, имайки предвид, че е следвал пътя на Толтеките.
Виждането им, което е прикачено тук и е на руски, ми подейства доста отрезвяващо. Мисля, че ще е полезно и на вас да го прочете. Отрезвяващо в смисъл, че намерението е от основно значение за това, какво се случва и ще се случи след смъртта.


Може би ще се намери отново доброволец да го преведе.
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Смъртта на един Практикуващ и поуката за нас

Мнениеот lexas » Съб Яну 07, 2012 2:39 pm

Моля, хайде някой да преведе този текст от руски. Въпросът за смъртта е един от ключовите в човешкото съществуване. Всяка гледна точка към него е полезна и интересна. Нека повече хора се докоснат до това.

Ако текстът бе на английски, с удоволствие щях да се захвана с "разшифроването", но... :( руския ми пълна нула.
Освежи се!
lexas
Активно сънуващ
 
Мнения: 100
Регистриран на: Пет Авг 15, 2008 11:33 pm

Re: Смъртта на един Практикуващ и поуката за нас

Мнениеот josemity » Съб Яну 07, 2012 11:34 pm

Преведох текста.....

Ние видяхме Павел, по-точно това, което е останало от него.
И така, дясното тяло е сведено до минимум и е почерняло, то е някак си прозрачно. Ляво тяло няма. Двойникът също не е наблизо.
Събирателната точка на Павел виси е Безкрайността, недалеч от фунията на на Орела. (бел. Прев. на руски думата воронка означава фуния, но в дадения случай се има предвид нещо такова
воронка.jpg
воронка.jpg (30.45 KiB) Прегледано 6917 пъти
)
Тя се е откъснала от еманациите на разрушения кокон на Павел и се е сляла с Големите еманации на Орела. Процесът на възприятие в нея е протича по разбираемия за нас начин чрез настройка на съответните външни еманации с вътрешните т.е. сега това е бивша събирателна точка. В момента в нея има нещо, което се явява аналог на възприятието.

Сега Павел възприема почти по начина, по който възприемат воините, изгорели в огъня отвътре. Само това образование - бившата събирателна точка- засега съхранява размера и формата, които е имала по време на живота му, в такива параметри както и при жив човек, но е станала жълтеникава на цвят, я не бяла, както е при живите. Вижда се, че Орелът е започнал процеса на отделяне на жизнения опит от осъзнаването на Павел. Този процес, в случая с Павел, се вижда като постоянно отърсване на златен прашец от събирателната му точка. Това е следствие на живота на Павел като воин и на Прегледа. Неотдавна един от нас стана свидетел на смъртта на обикновен човек. При него процеса на отделяне на жизнения опит от осъзнаването изглеждаше различно. Орелът размотаваше събирателната точка на този човек като кълбо от нишки и то с доста голяма скорост. Можеше да се изчисли, че след няколко дни на такова размотаване на събирателната му точка няма да остане нищо от нея и той напълно ще се разтвори в Безкрайността, превръщайки се също в нищо. С Павел този процес няма да стане скоро. Ако темпът на “изтърсване на прашеца“ от бившата му събирателната точка се съхрани на надблюдаемото досега ниво, то неговото осъзнаване ще изчезне напълно някъде след около 50-100 години. От Гласът от виждането идва, че в дадения момент Пвел се намира в дълбок неосъзнат сън, сънят на смъртта. Той съхранява паметта за себе си като Павел Демин, но няма възможността да осъзнае себе се и активно да предприеме каквото и да е действие в този сън. При това в съня си той възприема Нагуала, самата Безкрайност. Той ще вижда този сън за Безкрайността през цялото време, докато Орелът отделя от бившата ми събирателна точка "прашецът на жизнения му опит".

Отделно си струва да се спомене Двойника на Павел. Силата на смъртта е преместила Двойника му (заедно с цялата негова лява енергия) в света на мъртвите - особена област във Второто внимание, която обитават Двойниците на умрелите същества.
За разлика от физическото тяло на Павел, неговият Двойник е бил подготвен за смъртта и я е чакал. Но сега той изглежда изненандан. От Гласът от виждането идва, че Двойника на Павел е бил удивен, че при него не се е получило да реализира тази цел, която той възнамерил. Идва, че по време на живота си Павел не е вярвал особено в Третото внимание и в Абсолютната свобода на възприятие. Тези неща не са били цел в живота му и към тях не е било приложено неприклонно намерение. Той е вярвал и съответно възнамерявал като своя цел да съхрани своето осъзнаване след смъртта във Второто внимание. И ето сега неговия Двойник е учуден, защо Пвел не е успял да го постигне. Върху Двойника няма събирателна точка т.е. Павел не е успял в момента на смъртта да пренесе върху Двойника си цялата своя осъзнатост от физическата сфера, така както са правели някой напреднали магьосници. Поради това Вибрацията в Двойника е изменила своите характеристики и той е започнал да се разпада. Очетанията на физическото тяло в Двойника на Павел са почти изчезнали, останала е само главата, а в долната си част Двойника губи вече и сферичната си форма, превръщайки се в безформено, аморфно образование, от което излизат по едно от съсътасящите го влакна енергия. Но процесът на окончателния разпад на Двойника ще продължи няколко столетия.

Когато виждахме енергията на Павел, с Гласът на виждането дойде информация за самия Павел. Той не е бил готов за смъртта. Тя се е случила внезапно и неочаквано за него (за неговата физическа сфера). Тренировката на неговото внимание и силата на намерението му не е била достатъчна, за да може в период от една секунда да премести цялата си осъзнатост от физическото тяло на Павел в сферата на неговия Двойник т.е. във Второто внимание. Както идва, Павел даже не е успял да даде такава команда. Смъртта го е сварила неподготвен. Такава смърт е била съдбата на Павел, която той не е поискал да измени. Идва, че осъзнавайки със силата на непреклонното намерение своята крайна цел в живота във вид на Свобода на възприятието, той е могъл да измени своята съдба и да не умре в тази катастрофа (което подозирам е успял да направи Коля Монахов, който не отъшъл с Павел в това пътуване). Така течението на енергията на живота му го е довела до това място, където го е чакала неговата смърт. В допълнение, съдейки по всичко, Двойникът на Павел се е намесвал в живота му, за да направи така, че Павел да не предприеме нищо, за да избегне този път. Неговият Двойник е виждал приближаването на смъртта и е приел решението да замине.

Въпрос - разбирам ли правилно, че Двойниците могат да бъдат «не съгласни» с… кого? И даже могат да имат различни цели???
В дадения случай Двойникът е бил изразител на намерението на Павел да отиде във Второто внимание. Павел възнамерявал това, и неговия Двойник е действал в съответствие с тази команда.

Кой е бил длъжен да направи това — Павел или двойника???
Павел е бил длъжен да направи това. Но няма двама от нас. Павел и Двойника му – са един и същ човек. Командата не е успяла да сработи поради общата неподготвеност на енергията на Павел към нея . Тя е била дадена преждевременно. Двойникът е бил изразител на намерението на Павел и сега е учуден защо това намерение не се е получило.

Как може да се научи човек да прави това?
Не знам. Аз сам не знам дали е възможно въобще мигновенно да се превърли цялото внимание на физическото тяло в Двойника в абсолютно всеки момент на времето. Знам истории, когато даже при много напреднали магове не се е получило и те са умирали като обикновени хора, разпадайки се.
Затова тук ръководи друг метод. Смъртта не трябва да свари воина неподготвен. Ако воинът остава воин, той е длъжен да проследява своята смърт, да я държи в полето на своето внимание. Неговите стратегии на сталкер предполагат, че той ще е способен да прецени свота готовност да се срещне с нея. Иначе е сляп идиот.

Къде може да се тренира това и кака? Такава мълниеносна скорост, внимание и намерение за направата на такъв скок....
Това се тренира с практиката на осъзнатото сънуване. След като смъртта е един безкраен сън, то осъзнатите сънища ни тренират към това да превърнем този безкраен сън от неосъзнат в осъзнат.

Имаш предвид постоянно да виждаме своята смърт? Други начини да се подготви за среща със смъртта си при Павел не виждам...Това означава, че без способността да вижда своята смърт всеки е сляп идиот...
Повярвай, словосочетанието "да виждаш своята смърт" означава не само възприемането на зрителна картина. Тук става въпрос за тънки усещания в тялото и надблюдаване за Знаци. И всичко това е присъсвало в историята на Павел.

А, тоест в случая с усещанията, че не трябва да се пътува, значи не трябва да се пътува?
Ами Коля Монахов не е отишъл. И вероятно така е съхранил своя живот, прислушвайки се към усещанията на тялото си.

Но ти сам написа, че Двойника на Павел не му е позволил да следва тези усещания и знаци?
Двойникът на Павел е следвал командата на самия Павел - неговото намерение за крайна цел - да отиде във второто внимание. Смъртта е била най-действеният начин за постигане й, защото напълно освобождава пътя към този свят (моя бел. Второто внимание). Когато Двойникът вижда смъртта на пътя на Павел, той веднага, за да изпълни командата му да отиде във Второто внимание, започнал да го подтиква към нея. Просто Павел не показал на Двойника си, че това е преждевременно и че не е готов, а го е следвал там, където той го е влечал.

Т.е. той е бил длъжен да загине на това място заедно/вместо Павел? Но той изменил Колелото на времето и излъгал смъртта? (моя бел. Става въпрос за Коля Монахов)
Не се захващам да твърдя такова, а просто подозирам, че Коля го е направил. Не знам каква е била съдбата на Коля Монахов, ако той също бе отишъл в Мароко? Може би също щеше да загине, може би щеше само да получи травма, а може би щеше да се размине само с уплаха? Но факта, че вътрешния му виждащ е забранил да отиде там, говори за това, че го е чакало нещо, за което той не е бил готов и което не е съотвествало на вътрешното му намерение. Този въпрос може да разясни самия Коля.

Получава се шизофрения. Отначало възнамеряваш нещо и в същото време даваш команда на своя Двойник. После трябва да проконтролираш двойника си дали нещо не е объркал и не те е подвел.
Още веднъж повтарям, няма двама теб и осъзнанието е единно за двете внимания едновременно. Както за физическата сфера, така и за енергийната имаме единно осъзнаване. Двойникът действа, изхождайки от осъзнаваната от човека команда и енергийните обстоятелства в момента тук и сега. Практиките Тенсегрити и Преглед създават условия за това, Двойникът да следва Пътя на човека и той (Двойникът) да престане да бъде безучастен свидетел в живота на човека, а да започне активно да се намесва в него. Но тук идва въпроса за намерението. Намерението на Двойника се управлява само от намерението и каквото е то, такива са действията на Двойника. Така, че не трябва да се ядосваме на огледалото, когато муцуната е крива.
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Смъртта на един Практикуващ и поуката за нас

Мнениеот lexas » Нед Яну 08, 2012 7:29 pm

Благодарности, josemity.

Текстът е много основен. Много помага човек да разшири гледната си точка над пътя на воина и да види дали това е за него, дали това е намерението му. Също така се разбира колко важно е правилно да сълбюдаваме своето намерение и каква изключителна всеобхватна сила е то.
Освежи се!
lexas
Активно сънуващ
 
Мнения: 100
Регистриран на: Пет Авг 15, 2008 11:33 pm

Re: Смъртта на един Практикуващ и поуката за нас

Мнениеот Got lost Druid » Сря Фев 01, 2012 11:50 pm

А неможе ли да се развие осъзнаване,когато вниманието е отделено от двойника и сънува големите еманации?
Got lost Druid
Скаут
 
Мнения: 3
Регистриран на: Сря Яну 19, 2011 9:49 pm

Re: Смъртта на един Практикуващ и поуката за нас

Мнениеот josemity » Нед Фев 05, 2012 1:08 pm

Got lost Druid написа:А неможе ли да се развие осъзнаване,когато вниманието е отделено от двойника и сънува големите еманации?


Ако си сънувал големите еманации...
Ако в момента на виждането си получил знание, че това са еманациите, протичащи във вселената, или друго знание, това безмълвно знание е част от знанието на двойника (който си също самия ти). Тогава мисля, че е имало сливане с него, макар и за кратко. А това означава, че вниманието ви се е сляло.
По принцип развиването на осъзнаване до един етап протича без намесата на двойника. След третата врата става сливане. Възможностите за възприятие се увеличават, както и възможностите да се посещават други светове, различни от тези на неорганичните. Моментни сливания с двойника са възможни още на втората врата, но са по-скоро щастлива случайност, отчасти породена от дисциплинираното натрупване на енергия.
Подобни моментни виждания тогава стават възможни.
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Назад към Срещи с духа

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron