Влез    Регистрация

Забранени записи

Странните неща и случки
  • Автор
    Съобщение

Забранени записи

Мнениеот josemity » Сря Сеп 16, 2009 2:07 pm

Това е и заглавието на една поредица от мини филми, които са излъчени по немско-френския канал ARTE. Това са записи на филми, които никога досега не са били показвани. Повечето от тях са снимани през 50 години на 20 век. Това мини филмче се казва ДРУГИТЕ ХОРА. Понеже е на немски език, ще преведа подробно текста. Но важни са в случая кадрите...
За удобство ще нарека разказвача и създателя на филма Х.
На 2 декември 1953 година Х има уговорка да се срещне с Мигел в покрайнините на града. Мигел ще покаже на Х БЕЗИМЕННИТЕ. Следва два дни пътуване с колата. Х снима Мигел, но с уговорката, че филма ще бъде показан след смъртта му. Мигел смята, че той никога няма да бъде напълно мъртъв. На 5 декември пристигат в къщата на бащата на Мигел. Мигел казва, че баща му живеее на прага на отвъдното.Бащата твърди, че е роден скоро след възникването на света. От идването на Мигел съвсем не е учуден, защото е сънувал за това през последните два-три дни.
Вечерна разходка в пустинята. Бащата разказва, че на това място преди е имало селище, но започнала война и пътищата били разрушени. Хората загубили ориентация, а къщите били погълнати от пустинята. Бащата на Мигел казва на Х, че ще е по-добре да спи в колата, защото е чувствителен към духовете. Х така и прави.
На следващия ден бащата разговаря с пустинята. Не след дълго вика сина си да преведе неговите думи, понеже говори на стар и неразбираем диалект. Бащата казва...
Ако на вторият ден от пътуването им пред тях премине гущер от ляво на дясно, те трябва да го следват. Ако на третият ден над тях започне да кръжи птица, те трябва да седнат в определена позиция и да чакат. Това означава, че още не са готови. Ако на четвъртата нощ задуха силен и студен вятър, това означава, че духовете искат да ги изпитат, като помолят смъртта да изстуди Х и Мигел с воала си. На петият ден духовете ще им покажат нещо. Те са много могъщи. Мигел и Х трябва да се крият, защото действията им не са от този свят.
Бащата продължава...понеже почти нито една дума не е истина, те трябва да се стремят да я хванат и да я заровят в Земята. Тези думи, изпълнени с лудост са наранили майката Земя. Затова тя всяка нощ, за да си отмъсти на хората и да ги уплаши оставя думите на свобода. Когато бащата чуе Земята да започне да говори, той се скрива в колибата си, изпълнен със страх.
на 7 декември започва пътуването. През целият ден не трябва да говорят. На следвацият ден срещат гущера, който минава пред тях от ляво на дясно. Те започват да до следват. Х казва, че е глупаво да следват един гущер. Мигел му казва, че това съвсем не е гущер. На следващият ден виждат птица да кръжи и сядат в определената поза за около три часа.
На 10 декемви се намират в Земята на БЕЗИМЕННИТЕ. Мигел казва, че БЕЗИМЕННИТЕ са способни в тази обширна местност да се придвижват с огромна скорост. ПОняко могат да се видят наявя, но много по-често те са само сънища.
Х разбира, че цялото пътуване се е развило така, както е казал бащата, но си дава вид, че това не го е впечатлило.
На следващия ден Х вижда и снима една фигура, която се появява на близката скала и изчезва. В същия момент и на 500 метра от първоначалното място се появява същата фигура. Това, което вижда му се струва невероятно. Мигел му казва, че фигурата се движи в съновидение. Същата вечер Мигел моли Х да се снимат заедно. Х има лоши предчувствия.
На 12 декември сутринта се появяват две фигури на скалата. Мигел му прошепва в ухото, че това е само илюзия. Х се обръща, но Мигел е изчезнал. Останали са само вещите му. От рефлекс Х продължава да снима, но фигурите не са вече на скалата. Започва да ги търси и отново ги вижда на мястото, където предишният ден е видял първата фигура. Фифурите отново изчезват. В следващият миг и на 5 км от последното място се появяват отново. Те не му дават никакъв знак и Х разбира, че няма да ги види отново.
Отива на мястото, където за последно е видял Мигел, но вятъра е изличил следите му. Оставя чантата на Мигел там.
Когато се връща в колибата на бащата на Мигел, там няма никой. Всичко изглежда така, като че ли отдавна никой не е живял в колибата. Х продължава да се снима сам за да си даде смелост и да се увери, че не е един от тези духове. Той осъзнава, че не на всички същества е дадено едно и също време и някои избират да се превърнат в духове, защото се разбират добре с тях.

Филмът започва от 3:15 мин. и продължава във второто видео


Последна промяна josemity на Чет Фев 25, 2010 11:47 pm, променена общо 2 пъти
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Забранени записи

Мнениеот josemity » Пет Сеп 18, 2009 12:40 pm

Продължавам с още една невероятна история, още една среща с духа...

Мини филма се казва КОРАБОКРУШЕНИЕТО.
Записа е направен от единственият оцелял моряк на потънал в Индийския океан руски товарен кораб. Сигналите за помощ не са били регистрирани и причината за злопулуката не е ясна.
Моторът на лодката е пострадал от пожара на кораба и не функционира. Морякът започва своя филмов дневник. Показва какви са запасите му от храна, вода. Показва, че има сигнални ракети. Той няма никакви навигационни инструменти.
На третия ден морякът е в добро настроение и се шегува с навика си да пуши. (Искам да кажа, че той отбелязва дните с чертички на лодката. Това се вижда много пъти.)
Показва настъпването на буря. На деветият ден времето все още е същото. Мъжът показва симптоми на умора.
На 15 ден мъжът изхвъля през борда един от запасите си с питейна вода.Може би защото е вече празен. Показва и намалелите си запаси от храна. Лицето му е обгорено от слънцето и душевното му състояние изглежда е също зле.
Следва кратки снимки на смръчаване, които нямат обяснение.
На 21 ден мъжът се е случило нещо. Мъжът е еуфоричен и казва, че ако може ще ГО снима.(Много ясно може да прочете устните му. Той казва ЕСЛИ СМОГУ, Я ЕГО СНИМУ)ПОказва и запасите си с храна. Те са непобутнати от последните 6 дни. От какво се е хранил? Защо той е в такова приповдигнато състояние на духа? (са думите на коментатора)
нА 27 ден мъжът е в още по-добро състояние. Погледнете жестовете му. Показва, че нещо очаква, нещо търси да види. Запасите от храна са непобутнати.
На 33 ден става нещо много важно. Отново показва непобутнати запаси. В него нещо се е променило. Той сякаш е взел някакво решение. На хоризонта се появява кораб. Мъжът взема сигналният пистолет, зарежда го и като че ли се подготвя да стреля, но не прави. От тази достанция той може да бъде видян от кораба и да бъде спасен. Неговото решение означава сигурна смърт, казва коментаторът и се пита защо мъжът не иска да бъде спасен?
Следващите кадри са направяни между 34 и 38 ден. Показва как зад борда са хвърлени поредните празни запаси с вода и храна. Неговото състояние се е влошило.
На 39 ден състоянието му е критично. Той постоянно повтаря АЗ НЕ ГО ВИЖДАМ ПОВЕЧЕ ( Я БОЛЬШЕ ЕГО НЕ ВИЖУ). Кометаторът казва "За какво и кого говори този човек, който на теория вече трябва да е мъртъв".
На здрачаване на 40 ден. Показва последната храна.
на 41 ден се пита кометаторът, откъде взема тази енергия мъжа, който преди два дни почти беше мъртъв. Той изстрелва всичките си сигнални ракети. Няма вече и вода.
На 42 ден той снима небето иска да покаже нещо. Той оставя последното си събщение на парче плат. Подготвя се да скочи от лодката. Изглежда щастлив и решен. Коментаторът казва "Той знае какво иска. Той има уговорена среща." Мъжът бавно се отдалечава от лодката с плуване....
Лодката бива намерена на брега на Мадагаскар. Половината от неговото последно послание е изтрито. Това, което може все още може да се прочете:
"Този, който го е видял, за него няма връщане назад...завинаги".

Тук искам да направя един малко разяснение или така да се каже разкритие....
Когато на 42 ден той иска да покаже нещо в небето, дори и да се вгледате внимателно нищо особено няма да видите. Това, което той иска да покаже се вижда само ако преглеждате филма отзад-напред. Това е между 6,10 мин и 6,17 мин. Особено 6,13 мин. е най-ясната. В горният ляв ъгъл ясно се вижда удължен обект, нещо като змия, акто извиваща се нишка. Вие може да видите и други неща. Но повтарям това се вижда само гледате кадрите отзад-напред. такъв обек съм виждала и на друг запис...трябва да го потърся из нета.
Същото се отнася и за първият филм ДРУГИТЕ ХОРА. Точно на 5,22 мин се вижда как между скалите проблясва синя светлина. Това на записа е някъде между средата и долният десен ъгъл на картината. Ако гледате отзад напред пак ще видите проблясващата синя светлина. Странен феномен! Може да е от камерата...не знам!
Но за филма Корабокрущението съм сигурна, че не е от камерата, защото е твърде голямо съвпадението е да има дефект филма, в момента в който мъжът се опитва да ни ГО покаже и на никое друго място това не се повтаря т.е. подобен "дефект".

Последна промяна josemity на Съб Ное 07, 2009 5:05 pm, променена общо 1 път
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Забранени записи

Мнениеот josemity » Съб Ное 07, 2009 5:03 pm

Случайно влязох в темата и видях, че видеото вече не е актуално, въпреки че записите са още в youtube. За да не се получава повече такова недоразумение, търсете в youtube следните думи:

1. Verbotene aufnahmen die geister
Това е за първият разказ за Безименните
2. verbotene aufnahmen der schiffbruch
Това е вторият разказ за Корабокрушението.

Между другото пак актуализирам видеото към съответните разкази и постинги.

Търсенето в youtube го правете ако пак станат адресите неактуални.
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Забранени записи

Мнениеот josemity » Пон Ное 09, 2009 3:39 pm

Самоцитирам се от поста за филма Корабокрушението

Това, което той иска да покаже се вижда само ако преглеждате филма отзад-напред. Това е между 6,10 мин и 6,17 мин. Особено 6,13 мин. е най-ясната. В горният ляв ъгъл ясно се вижда удължен обект, нещо като змия, акто извиваща се нишка. Вие може да видите и други неща. Но повтарям това се вижда само гледате кадрите отзад-напред. такъв обек съм виждала и на друг запис...трябва да го потърся из нета.


Понеже никой не реагира с коментар към филмите, така и не разбрах стана ли ви ясно и видяхте ли тези интересни кадри като преглеждате филма отзад-напред.
Ако не ви е станало ясно, гледайте тези кадри. Както обещах намерих отново този обект и на друг запис.

josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Забранени записи

Мнениеот josemity » Пон Ное 09, 2009 4:22 pm

Този мини филм се казва Гмуркачът.
Относно мястото, хората и годината на заснемането не се дава информация, за да нямат проблеми с ...звуков сигнал т.е. не се разкрива. Обяснява се, че след щателна проверка на филма, се констатира, че това не е фалшификация.
Това е мисия на някакъв специален отряд. На борда на лодката се намират два гмуркача. Очевидно, казва коментаторът, човека с камерата знае какво очаква единият гмуркач защото не го изпуска от обектива.
На 2,50 мин от филма се вижда един мъж в морето. Коментаторът казва, че той е изключително опасен. В следващия момент дават как единият гмуркач се опитва да се качи на лодката, но опасният мъж го дърпа в морето отново. Другият гмуркач скача да търси първият, но няма никакви следи. В следващите кадри дават как опасният мъж плува заедно с първият гмуркач, като го е прихванал здраво към себе си. Коментира се, че се е отдалечил на 600 метра с невероятна скорост. Той влачи със себе си първият гмуркач и го потапя в морето като перо. Коментира се, че този мъж притежава свръхестествени способности. Когато го настигат с лодката, той заедно с първият гмуркач, се гмурка отново в морето и изплува на 400 метра от лодката.
След това мъжа отново се гмурка и не се показва отново. Показват отново лодката. На нея
липса един човек...първият гмуркач. След една седмица той е намерен жив, изхвърлен на брега. В момента се намира в психиатрична болница.

Съветвам ви да гледате филмите, колкото се може по-скоро, защото виждам как постепенно изчезват записите от нета. Например филма за Безименните вече го няма въобще!

josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Забранени записи

Мнениеот gioia9 » Нед Апр 11, 2010 3:01 pm

гледах филмите много интересни.в говоря немски и беше по добре за мен. :ok:
Аватар
gioia9
Участник
 
Мнения: 25
Регистриран на: Пон Апр 05, 2010 11:08 am

Re: Забранени записи

Мнениеот gioia9 » Нед Апр 11, 2010 3:16 pm

знаеш ли , нещо по въпроса за 2О12 година .откакто разбрах за летачите съм в шок и паника .....много е страшно.досега не знаех за тях,не че не усещах нещо такова. но когато го прочетох...ужас....ти откога знаеш за това ... :evil:
Аватар
gioia9
Участник
 
Мнения: 25
Регистриран на: Пон Апр 05, 2010 11:08 am

Re: Забранени записи

Мнениеот josemity » Вто Апр 13, 2010 12:51 pm

Предполагам въпросът ти е към мен! (няма обръщение :? )

Какво да знам по въпроса за 2012!? То и сега стават много неща! Само се осведоми колко земетресения с магнитуд над 7 по Рихтер са станали само от началото на годината. Дори и започнах такава тема, но впоследствие се отказах да пиша по нея, защото забелях, че мисли и мнения по този въпрос създават в мен страх и безпокойство. А кой се облагодетелства от такива емоции? Летачите!
Каквото има да става ще стане, а ако личната сила е достатъчно тогава може и да се избегне най-лошата участ! Така, че за мен е важно да продължа с практиките - преглед, тенсегрити, спиране на вътрешния диалог -ежедневно.
А колкото до летачите за тях научих от книгите на Кастанеда, а впоследствие ги идентифицирах и в сънищата си. Относно реалността им нямам никакво съмнение.
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Забранени записи

Мнениеот gioia9 » Вто Апр 13, 2010 8:24 pm

hai josemiti,така е каквото има да става ще става да не го мислим .....аз във сънищата си не срещам нищо такова .обаче съм мислила, че съществува нещо такова...
Аватар
gioia9
Участник
 
Мнения: 25
Регистриран на: Пон Апр 05, 2010 11:08 am

Re: Забранени записи

Мнениеот josemity » Сря Апр 14, 2010 12:07 pm

Gioia9,
прегледай мнението ми в темата "Подробно за Летачите". Отговарям ти там, за да не спамя тази тема.
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Назад към Срещи с духа

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron