Влез    Регистрация

FULL MOON HOLOTROPIC BREATHWORK!

Обяви за семинари, срещи и други събития
  • Автор
    Съобщение

FULL MOON HOLOTROPIC BREATHWORK!

Мнениеот aya » Сря Ное 13, 2013 11:18 am

Уважаеми съмишленици,
през месец Ноември организираме един вълнуващ и интересен семинар по холотропно дишане, в който ще пътуваме в съзнанието си на специално подбрана дата със силата на пълната луна –

FULL MOON HOLOTROPIC BREATHWORK!

Нашето намерение е да подкрепим нарастващата общност от хора, използващи холотропното дишане за личностно себепознание.
Семинарът ще се проведе във ведра и уютна атмосфера на йога студио ОМ Шанти - гр. Варна на 17 ноември, с начало 11ч.Кратка информация за метода: Холотропното дишане™ е мощен подход към самостоятелно себеизследване, който интегрира идеи от съвременните изследвания на съзнанието, антропологията, дълбинната психология, трансперсоналната психология, източните духовни практики и мистичните традиции на света. Разработен е от американските трансперсонални психолози Станислав и Кристина Гроф.
Името Холотропно буквално означава "движа се към цялостност" (от гръцки " holos " - цяло и" trepein " - движа се в посока на нещо). Самият процес използва прости средства: ускорено дишане, съчетано с емоционално наситена музика в специална компилация. Със затворени очи, легнал на постелка, човек използва собственото си дишане и музиката, за да влезе в необичайно състояние на съзнанието. Това състояние активира естествения вътрешен процес на изцеляване и балансиране на психиката и е придружен от специфичен набор вътрешни преживявания. Този „вътрешен целител” е аспект от човешката ни същност, който има способността да ни води към хармония и цялостност. Качеството и съдържанието на вътрешния процес е уникален за всеки човек за конкретното време и място на всяка сесия, която всеки път е различна като преживяване. След всяка дихателна сесия се отделя време за интеграция на опита чрез рисуване на мандала – знак, метафора , символ на най-значимото, което сме преживели по време на сесията. По време на шеринга участниците в групата са свободни да споделят толкова, колкото пожелаят.
Холотропната работа е най-ефективна в група, въпреки че индивидуални сесии също са възможни. В група хората работят по двойки и се редуват в ролите на холонавт и ситер. Ролята на ситера е просто да бъде на разположение да подпомогне холонавта, с цел да не се попречи или прекъсне процеса.
Някои противопоказания за този вид тренинг са: бременност, сърдечни заболявания, глаукома, високо кръвно налягане, скорошни операции, анамнеза за тежко емоционално разстройство.
Моля, свържете се с организаторите предварително, ако мислите, че някои от противопоказанията се отнасят до вас.


ПРОГРАМА:
Семинарът започва с медитация и въведение в теорията и практиката на холотропното дишане, с възможност за хората да задават въпроси и да се опознаят помежду си.

10:45-11:00 - Регистрация и запознаване с групата.
11:00 - 12:15 - Кратка информация за същността на метода холотропно дишане и новата картография на човешката психика въведени от Стан Гроф.
12:30 - 15:30 - Медитация – ритуал за фокусиране върху вътрешния целител, първа сесия Холотропно Дишане , рисуване на мандали.15:45 - 18:45 - Медитация – ритуал за фокусиране върху вътрешния целител, втора сесия Холотропно Дишане , рисуване на мандали.
18:45 - 19:30 – Шеринг - всеки споделя само това, което желае да сподели с групата относно собствения си процес. Вашият личен опит в много случаи може да подпомогне инсайта или интеграцията на преживяването при някой друг .
Всяка сесия завършва с релакс – йога на звука с тибетски пеещи купи.

КАКВО ДА СЕ НОСИ:
1.Шалте и завивка или спален чувал.
2. Бутилка минерална вода.
3. Маска за очите или кърпа.
4. ОТВОРЕН УМ И ОТВОРЕНО СЪРЦЕ.
Организаторите молят да ги уведомите предварително, ако имате някакви специални нужди.
Облеклото е свободно – удобни широки спортни дрехи, без колани или бижута, изключен мобилен телефон.
Необходима е дълбока мотивация за преминаване през целия процес!

Необходимо е да потвърдите желанието си за участие, за да можем да организираме достатъчно място за всеки в залата и комфортното протичане на семинара!
Такса за участие в семинара – 40 лв. /20 лв. за студенти/.


Водещи – сертифицирани фасилитатори в програмата Гроф Tрансперсонал Tренинг:
Ивелина Колева – магистър психолог
Ясен Георгиев - магистър психолог
Телефони: 0890516649, 0887364211, 0878248385

Повече автентична информация на български език относно холотропното дишане може да се намери тук: http://transpersonal.evroweb.com/
Кратка лекция на Стан Гроф пред студенти - със субтитри на бг
http://vbox7.com/play:2624409d
http://vbox7.com/play:c73e463a
http://vbox7.com/play:317f9601
Прикачени файлове
Plakat Holo 17.11.jpg
Plakat Holo 17.11.jpg (360.06 KiB) Прегледано 3422 пъти
Аватар
aya
Модератор
 
Мнения: 92
Регистриран на: Нед Яну 13, 2008 2:46 pm

Назад към Обяви

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron