Влез    Регистрация
  • Автор
    Съобщение

За Магът и Бога - продължение

Мнениеот newage » Пет Дек 14, 2018 5:36 pm

Здравейте!
Долното подготвя тези, които един ден ще загубят умът на летача (липса) в себе си.

Това се явява нещо като продължение на темата "За Магът и Бога".
Това, което се случи тогава, преди 5 години, бе, че летачът ми отлетя, а заедно с него егото, цялата ми личност, вътрешен диалог, интереси, възприятие... Това, в което се превърнах, нямаше нищо общо с човека от предния ден.
Тоталната трансформация ми дойде като гръм от ясно небе, не бях чувал, чел или виждал такова нещо. В последствие ми попадна историята на един руснак, който е преживял същото нещо (прикачена отдолу).

Това мое състояние продължи известно време (някои го наричат Самадхи). Тъй като промяната ми беше неочаквана (прочетете цялата история тук) и изискваше радикална промяна или високи умения в прикриването аз не можах да задържа тази нова форма. Липсът (умът), след известно време се върна, а с него се възобнови и вътрешния диалог, грижите, съденето на другите и въобще старият ми познат "АЗ".

Съвсем наскоро с мен се случи същото. Няма да влизам в подробности как и защо, но резултата е същия, както преди 5 години, само в по-малки мащаби: отново изчезна вътрешният ми диалог, нуждата да критикувам, моите интереси и хобита, страховете, фобии, навиците, срамът, мнението за себе си, гордостта и въобще цялата съвкупност от неща, които изграждат личността. Цялата тази съвкупност, която смятаме за себе си. На практика съм чисто нов, в буквалния смисъл на думата, и мога да пиша наново животът си.

Защо ви казвам това? Защото много хора се отъждествяват със своята личност, бранят я на живот и смърт и дори се опитват да я променят, незнаейки, че тя е вторичен продукт на чуждородният разум. Докато той е във вас ще бъдете непрекъснато заблуждавани и саботирани. Той ще ви нашепва своите глупости, а вие ще ги приемате за свои собствени мисли и ще ги следвате.
Прикачени файлове
За загубата на човешката форма.pdf
(225.42 KiB) 286 пъти
Безусловната любов е нашият пропуск към Вселената
Аватар
newage
Активно сънуващ
 
Мнения: 153
Регистриран на: Съб Дек 31, 2011 6:01 pm

Назад към Кота 0

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron