Влез    Регистрация

Загуба на летача

За обещанията, които са ни заключили за цял живот
  • Автор
    Съобщение

Re: Загуба на летача

Мнениеот kas » Сря Мар 30, 2016 9:32 pm

Gioia9, мога единствено да те насърчавам да се съмняваш! Но изследвай внимателно всички страни на даден аспект от всеки въпрос или загадка.
INTENT
kas
Администратор
 
Мнения: 427
Регистриран на: Съб Яну 12, 2008 5:13 pm

Re: Загуба на летача

Мнениеот gioia9 » Пет Апр 01, 2016 2:47 pm

Благодаря за съвета ,но същото мога да те посъветвам и аз:)))Тука хората смесват темите!Когато се говори за конкретна тема ,нека се придържат към нея!
Аватар
gioia9
Участник
 
Мнения: 25
Регистриран на: Пон Апр 05, 2010 11:08 am

Re: Загуба на летача

Мнениеот вдъхновител » Пет Апр 01, 2016 3:43 pm

viewtopic.php?f=23&t=127
Направих си труда да прочета всичко от темата и определено не е останало нищо неизвестно за тия летящо/подскачащи мишки. :rofl: :rofl: :rofl: така че ако сте позабравили написаното може да си припомните :yes: бих добавил от сърце, да си обменяте информацията със сърце, това :):( сваля общата вибрация на мястото за споделяне а съм сигурен че търсенето ви е едно и също просто тайминга - времето за проявяване е различно :poligon:
Аватар
вдъхновител
Активно сънуващ
 
Мнения: 928
Регистриран на: Пет Дек 12, 2014 10:42 am

Re: Загуба на летача

Мнениеот kas » Пет Апр 01, 2016 5:57 pm

gioia9 написа:Благодаря за съвета ,но същото мога да те посъветвам и аз:)))Тука хората смесват темите!Когато се говори за конкретна тема ,нека се придържат към нея!

И аз благодаря.
INTENT
kas
Администратор
 
Мнения: 427
Регистриран на: Съб Яну 12, 2008 5:13 pm

Re: Загуба на летача

Мнениеот newage » Нед Апр 10, 2016 4:16 pm

Да обобщя: за да се освободи човек от старата си личност, умът, летачът, егото, както искате го наречете, той трябва да мине през Смъртта. Само смъртта може да съблече старото от него. С четене на книжки и упражнения това няма да се случи :]
Дон Хуан също е минал през Смъртта:
"Благо дарих на своя благодетел отново и казах пред духа, че се срамувам. Толкова се срамувам ... И с последния си дъх казах „сбогом" на света, който можеше да бъде прекрасен, ако бях имал поне капчица ум в главата си. Тогава ме заля някаква огромна вълна. Отначало само я долових, после я чух и накрая я видях да идва към мен от югоизток, носейки се над полята. връхлетя отгоре ми и мракът й ме покри. Светликът на моя живот угасна. На собствения ми ад беше сложен край. Най-накрая бях мъртъв. Най-после бях свободен!"

И Толе:
"Тогава усетих, че ме повлича нещо като въртоп от енергия. Отначало бавно, после по-бързо. Обзе ме силен страх, тялото ми започна да трепери. Чух думите „не се съпротивлявай", сякаш някой ги произнесе в гърдите ми. Усещах как ме засмуква празнотата. Тя сякаш беше вътре, а не извън мен. Внезапно страхът изчезна и аз се оставих да пропадна в тази празнота. Нямам спомен какво се е случило след това."

И руснакът:
"Когато го видях осъзнах, че трябва да чакам, докато тъмнината не разтвори тази маса.
Така и се случи. След известно време тъмнината успя да разтвори това прозрачно желе, и личността,
която познавах като себе си… умря.
Дълго време след това се реех в безкрайността. Тъмнината беше комфортна, носеща усещане за покой и пълнота. Накрая успях напълно да се отпусна. Нямаше за къде да бързам, към какво да се стремя, за какво да мисля, безпокоя или страхувам. Знаех, че всичко е свършено и осъзнаването на това ми донесе огромно облекчение. В даден момент реших да проверя тук ли съм още, назовах името си, казах че съм мъртъв, но нищо в мен не откликна. Тогава си спомних досегашният ми живот, опитвайки да го съпоставя със себе си и осъзнах, че миналото ми повече няма нищо общо с мен. Спомних си хората, които познавах, но образите им не извикаха никакви чувства в мен. Съществото, което бях в момента нямаше име, роднини, съдба и семейство. БЯХ СТАНАЛ НИКОЙ!"

Но Дон Хуан казва нещо много ценно по този повод:
- Борбата на магьосниците за самоувереност е най-драматичната в света - заяви дон Хуан. - Тя е болезнена и скъпо струваща. Често, твърде често се заплаща с живота на магьосниците.
Той поясни, че за да може някой магьосник да постигне пълна сигурност на своите действия или на позицията си в магьосническия свят, или пък за да може да използва разумно своята нова последователност [новата реалност след смъртта на личността], трябва да обезсили последователността на стария си живот. Само тогава действията му могат да притежават нужната самоувереност, за да укрепят и уравновесят крехкостта и неустойчивостта на неговата нова последователност.
- Магьосниците ясновидци от съвремието наричат този процес на обезсилване „билет към безупречността", или магьосническата символична, но окончателна смърт - каза дон Хуан. - И там, на онова поле в щата Синалоа, аз получих своя билет към беупречността. Умрях там. крехкостта на моята нова последователност ми коства живота.
----------------
- Ти не ги ли потърси [семейството си], дон Хуан? - попитах го аз.
- Не. Магьосниците никога не търсят никого - отговори той.- А аз бях магьосник. Бях заплатил с живота си грешката да не зная, че съм магьосник и че магьосниците никога не се сближават с когото и да е . От този ден нататък приемах единствено компанията или грижите на хора и воини, които бяха „умрели" като мен. [спомнете си какво казва Сид: "Хората от такива групи нямат привързаност помежду си, защото тя е заменена с отговорност."]
- Тогава моят благодетел ми каза, че за магьосника билетът към свободата е собствената му смърт - продължи дон Хуан. - Нагуалът Хулиан твърдеше, че и самият той бил заплатил с живота си за този билет към свободата, както и всички останали в неговия сегашен дом. И че сега вече всички ние сме равни в състоянието си на мъртви.
- Аз също ли съм мъртъв, дон Хуан? - запитах.
- Мъртъв си - каза той. - Големият магьоснически трик обаче е да съзнаваш, че си мъртъв. Билетът към безупречността трябва да бъде обвит целият в съзнание. в тази опаковка, твърдят магьосниците, техният билет се запазва чист и непокътнат като новоизсечена монета. Вече шейсет години аз поддържам моя като новоизсечена монета."
Безусловната любов е нашият пропуск към Вселената
Аватар
newage
Активно сънуващ
 
Мнения: 153
Регистриран на: Съб Дек 31, 2011 6:01 pm

Предишна

Назад към Обещанията, които сме дали

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron