Влез    Регистрация

Дъра Бъра

За всичко, за което няма подходящ раздел
  • Автор
    Съобщение

Re: Дъра Бъра

Мнениеот Silviya M » Пон Мар 04, 2019 12:11 pm

"И ме налегна чувство за дезориентация :wow: не че досега бях ориентиран. И като резултат гледам нагоре търсейки някак уж позната сграда че да се ориентирам. Да а и от ляво горе непонятно как, защото нямаше логика за ума ми гледам планински пейзаж. Поемам натам летейки леко и бързо. Сега достигнах стръмни скали и започнах да летя нагоре до тях :innocent: . Но в един момент стана тегаво да летя. Започнах да си помагам с ръце като осъзнах че краката висят без да се подпират в скалата. Подобно на космонавтите в станция мир намиращи се в безтегловност. Към тази трудност в предвижването се добави и мисълта високо е ще паднеш … хубаво ама това се парира лети нагоре нямаш проблем при което имах усещането че излъчвам енергия. В този момент на допир с скалата си видях ръцете и вида скала . Приличаше на многоцветна друза от планински кристал страшно красиво приблизително като снимката накрая .“ Изкачих “ скалите и се озовах върху огромен сферичен камък потопен в пълноводна река която се спускаше в нещо като бързей. Намерението през цялото време е движение нагоре. Водата плющеше и останах с впечатлението че скача риба … загледах се. Бистра и дълбока вода нямаше риба шума идваше от самата вода. И тук вече идва изненадата. Оказва се че съм на скалата, неподвижен, но с моето намерение нагоре съм я увлякъл със себе си и докато гледах дъното на реката виждам как се сблъскваме с един подводен камък. От удара се усети лека вибрация идваща от камъка върху който седя … направо все едно бях камъка но предполагам ума ме разграничи и премина усещане на вибрация през тялото. Всичко това ме впечатли и визията за мястото започна да изсветлява остана усещането за движение нагоре по течението на реката заедно с камъка.
Събудих се …. пълен с енергия която в последните дни лисваше в мен … дори ми се виеше свят а сега сякаш си друг. Дали това е място на силата ? или правилен режим на съзнаване в сънната реалност … усещам че излъчвам и това води да правя с реалността около мен каквото си поискам ,но в момента в които се загледам –режим на оценяване в тази реалност силите изчезват възможностите се свиват и обикновено изскачам в физическата реалност."

Мислил ли си за такъв вариант :

"Дон Хуан беше убеден, че съществуването на неорганичните същества е онова, което нанася основния удар върху нашата рационалност."
.....

"Когато се озовах там, установих, че и вътрешността е все така равномерно шуплеста, както и външната страна, но изглеждаше някак много по-лека, сякаш грапавините бяха огладени с шкурка. Намирах се сред някакво образувание, което напомняше увеличена снимка на пчелна пита. Имаше безброй тунели с геометрична форма, които отиваха във всички направления. Едни бяха насочени нагоре, други надолу, наляво или надясно от мен; те се пресичаха под ъгъл или се издигаха и спускаха в стръмни и полегати наклони.

Светлината беше много смътна, но всичко се виждаше съвършено ясно. Тунелите изглеждаха живи и съзнателни; те кипяха. Втренчих се в тях и бях поразен от мисълта, че виждам. Това бяха енергийни тунели."

Изкуството на Сънуването, Светът на неорганичните същества

Скали, дезориентация, липса на гравитация, шумяща вода!?

Здравейте :hi:
The Great Path is really No Path. Morihei
Аватар
Silviya M
Активно сънуващ
 
Мнения: 1042
Регистриран на: Съб Ное 29, 2014 12:44 pm

Re: Дъра Бъра

Мнениеот Silviya M » Пон Мар 04, 2019 12:25 pm

".... самия автор очевидно несъзнателно рисува доста от нещата в реалността в която работим несъзнателно ... смятам че е несъзнателно, след проведен разговор с него. От линка се вижда галерията, който иска може да я посети , като алтернатива за „мързеливите“ е дадена връзка към фейса и истаграма на художника."

~~

Преди известно време разглеждах поста ти за художника и картините. Някъде из бележките си писах, че момчето, ако не се прехласва по А. Грей, Ешер, Пейнроуз, Мобиус, Клайн, да познава малко поне К. Юнг и.. не на последно място - Пикасо, има сериозна необходимост от някаква подкрепа, без значение вида й.

Само ми мина тая мисъл покрай главата. Нищо повече. За себе си - не бих посетила такава изложба. И не защото ме мързи. Просто ми е ясна.
;8) :ok:
The Great Path is really No Path. Morihei
Аватар
Silviya M
Активно сънуващ
 
Мнения: 1042
Регистриран на: Съб Ное 29, 2014 12:44 pm

Re: Дъра Бъра

Мнениеот Silviya M » Пон Мар 04, 2019 12:41 pm

От много години ми е било интересно, както и отново преди 2012г., защо няма преводи на братята Маккена. Доста тъп превод се получава с превоводача, но все е нещо. И с преводи техни на руски език - долу-горе се закърпваха някои детайли от пъзела. Първо си реших, че тук хората много ги мързи, после - че са прекалено малко, пред руските преводачи, накрая - имах и предположения, да не е нещо, заради ДМТ. Страх - лозе НЕ пази. Което е отделна тема. С риск да се повторя - в човешкото тяло си има от всичко по много, или по малко, каквото го има и извън него. Не се интересувам от помощни средства, нито подкрепям/не подкрепям употребата им.

Друго е интересно. Трудът на хората - братята Маккена. Изобщо някой интересува ли се.

Благодаря за материалите, Newage!!
The Great Path is really No Path. Morihei
Аватар
Silviya M
Активно сънуващ
 
Мнения: 1042
Регистриран на: Съб Ное 29, 2014 12:44 pm

Re: Дъра Бъра

Мнениеот Silviya M » Вто Мар 05, 2019 8:38 pm

Нямах време да напиша:
ППСПС - "А и това може и да не ви е от полза, тъй като отдавна не се занимавам със сънуване."

Поздрави и успех по Пътя!! ❤️ :ok:
Хах
The Great Path is really No Path. Morihei
Аватар
Silviya M
Активно сънуващ
 
Мнения: 1042
Регистриран на: Съб Ное 29, 2014 12:44 pm

Re: Дъра Бъра

Мнениеот mirro_75 » Сря Мар 06, 2019 1:26 pm

Пиронът със сигурност няма да свърши работа, най-много нови проблеми и лабиринти. Важното е човек да развие ниво на осъзнатост, без значение каква система, егрегор ?!, метод използва.
mirro_75
Сънуващ
 
Мнения: 50
Регистриран на: Пон Май 16, 2016 2:56 pm

Re: Дъра Бъра

Мнениеот вдъхновител » Сря Мар 06, 2019 9:11 pm

Здравейте :hi:
Замислих се върху неорганичните и това е отговора 24 Мин 24 секунда от следващото видео

https://youtu.be/zaoJJCaNlOs
Аватар
вдъхновител
Активно сънуващ
 
Мнения: 1102
Регистриран на: Пет Дек 12, 2014 10:42 am

Re: Дъра Бъра

Мнениеот mirro_75 » Чет Мар 07, 2019 7:24 pm

Вдъхновител, не мисля че лекторът спомена кристалът като наша предишна форма на живот, поне на някои де, в контекстът, който ти влагаш. По-скоро той го използва като част от теософските, антропософските идеи и спекулации за минерална, растителна, животинска и т.н. душа, а съответно и период в живота на човечеството. Но това не означава автоматично, че няма минерали с различна същност от нашата, които си обитават свои измерения, Вселени, и не са включени в "човешкия" проект. Но така навлизаме в Зоната на здрача, з-то как да си обясним същности, които Логосът, Словото не може да обясни, а само сънищата ни дават някакви откъслечни впечатления за тях. :hm:
mirro_75
Сънуващ
 
Мнения: 50
Регистриран на: Пон Май 16, 2016 2:56 pm

Re: Дъра Бъра

Мнениеот вдъхновител » Пет Мар 08, 2019 10:07 am

Здравей Mirro_75
Реално като отговор на въпроса за неорганичните освен горното видео дойде още едно плюс един текст. Не знам какво неясно има в горното видео, затова давам текста.

Руми казва: „Живот след живот сме живели като скала, после като цвете, като животно и накрая като човек“. И задава въпроса: „Мислиш ли, че това е краят на твоето пътуване? След като умреш, може би ще ти дадат крила и ще станеш ангел“.
Аватар
вдъхновител
Активно сънуващ
 
Мнения: 1102
Регистриран на: Пет Дек 12, 2014 10:42 am

Re: Дъра Бъра

Мнениеот mirro_75 » Пет Мар 08, 2019 12:16 pm

Цитатът от суфистът Руми е потвърждение на това, което ти писах. Има безброй окултни, теософски, антропософски, езотерични, каквито щеш ги наречи, системи, които се отклоняват от официалните догми, и развиват възгледа за изначално единство на Материя и Дух. Във философията това се нарича пантеизъм, т.е. да твърдиш, че Бог е Всичкото. На което няма как да не опонира богословието на властта, така да се каже- във всяка от монотеистичните религии. А това Всичкото винаги е в процес на еволюция- В началото са камъните, минералният свят, след това растенията, после животните, хората, та така до Божественият свят. Но ако се приеме тяхната система, излиза че това, което усещаме като тялостна цялостност е било преди милиони години с вибрацията на камъните, след това на динозаврите и пр., и ние сме се инкарнирали безброй пъти, докато не сме се събудили в настоящия си живот като "Иван", "Петър" и т.н.
mirro_75
Сънуващ
 
Мнения: 50
Регистриран на: Пон Май 16, 2016 2:56 pm

Re: Дъра Бъра

Мнениеот вдъхновител » Пет Мар 08, 2019 5:02 pm

Додето разполага с разум, никой човек не е способен нито да твори, нито да предсказва ...
Сократ

Горното със сигурност е работещо за мен, защото съм го пробвал, сега си представи че разума е програма ..... когато се зареди ти си това, което ти казва програмата. И ако си човек - програма изживяваш това което правим с теб обсъждаме думи-символи заредени с някакво съдържание .... по същество нямат смисъл но придобиват смисъла който ти им даваш и ако аз се съглася стават истина ако не резултата е лъжа ..... просто една програма. Сега зареди програма кристал и ще преживееш единствено това за което тя е създадена. Програма човек съдържа части от програма кристал затова неорганичните могат да общуват-емоция, иначе за програма човек те ще бъдат непознаваемото. Така мисля :think: все пак се изразявам чрез програмата. Ама защо ти обяснява ти ми напомни за линка с практиките: https://www.youtube.com/user/doochdoble/playlists
Аватар
вдъхновител
Активно сънуващ
 
Мнения: 1102
Регистриран на: Пет Дек 12, 2014 10:42 am

ПредишнаСледваща

Назад към Други

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron