|
от Silviya M » Пон Мар 04, 2019 12:11 pm
"И ме налегна чувство за дезориентация  не че досега бях ориентиран. И като резултат гледам нагоре търсейки някак уж позната сграда че да се ориентирам. Да а и от ляво горе непонятно как, защото нямаше логика за ума ми гледам планински пейзаж. Поемам натам летейки леко и бързо. Сега достигнах стръмни скали и започнах да летя нагоре до тях  . Но в един момент стана тегаво да летя. Започнах да си помагам с ръце като осъзнах че краката висят без да се подпират в скалата. Подобно на космонавтите в станция мир намиращи се в безтегловност. Към тази трудност в предвижването се добави и мисълта високо е ще паднеш … хубаво ама това се парира лети нагоре нямаш проблем при което имах усещането че излъчвам енергия. В този момент на допир с скалата си видях ръцете и вида скала . Приличаше на многоцветна друза от планински кристал страшно красиво приблизително като снимката накрая .“ Изкачих “ скалите и се озовах върху огромен сферичен камък потопен в пълноводна река която се спускаше в нещо като бързей. Намерението през цялото време е движение нагоре. Водата плющеше и останах с впечатлението че скача риба … загледах се. Бистра и дълбока вода нямаше риба шума идваше от самата вода. И тук вече идва изненадата. Оказва се че съм на скалата, неподвижен, но с моето намерение нагоре съм я увлякъл със себе си и докато гледах дъното на реката виждам как се сблъскваме с един подводен камък. От удара се усети лека вибрация идваща от камъка върху който седя … направо все едно бях камъка но предполагам ума ме разграничи и премина усещане на вибрация през тялото. Всичко това ме впечатли и визията за мястото започна да изсветлява остана усещането за движение нагоре по течението на реката заедно с камъка. Събудих се …. пълен с енергия която в последните дни лисваше в мен … дори ми се виеше свят а сега сякаш си друг. Дали това е място на силата ? или правилен режим на съзнаване в сънната реалност … усещам че излъчвам и това води да правя с реалността около мен каквото си поискам ,но в момента в които се загледам –режим на оценяване в тази реалност силите изчезват възможностите се свиват и обикновено изскачам в физическата реалност." Мислил ли си за такъв вариант : "Дон Хуан беше убеден, че съществуването на неорганичните същества е онова, което нанася основния удар върху нашата рационалност." ..... "Когато се озовах там, установих, че и вътрешността е все така равномерно шуплеста, както и външната страна, но изглеждаше някак много по-лека, сякаш грапавините бяха огладени с шкурка. Намирах се сред някакво образувание, което напомняше увеличена снимка на пчелна пита. Имаше безброй тунели с геометрична форма, които отиваха във всички направления. Едни бяха насочени нагоре, други надолу, наляво или надясно от мен; те се пресичаха под ъгъл или се издигаха и спускаха в стръмни и полегати наклони. Светлината беше много смътна, но всичко се виждаше съвършено ясно. Тунелите изглеждаха живи и съзнателни; те кипяха. Втренчих се в тях и бях поразен от мисълта, че виждам. Това бяха енергийни тунели." Изкуството на Сънуването, Светът на неорганичните същества Скали, дезориентация, липса на гравитация, шумяща вода!? Здравейте 
The Great Path is really No Path. Morihei
-

Silviya M
- Активно сънуващ
-
от Silviya M » Пон Мар 04, 2019 12:25 pm
".... самия автор очевидно несъзнателно рисува доста от нещата в реалността в която работим несъзнателно ... смятам че е несъзнателно, след проведен разговор с него. От линка се вижда галерията, който иска може да я посети , като алтернатива за „мързеливите“ е дадена връзка към фейса и истаграма на художника." ~~ Преди известно време разглеждах поста ти за художника и картините. Някъде из бележките си писах, че момчето, ако не се прехласва по А. Грей, Ешер, Пейнроуз, Мобиус, Клайн, да познава малко поне К. Юнг и.. не на последно място - Пикасо, има сериозна необходимост от някаква подкрепа, без значение вида й. Само ми мина тая мисъл покрай главата. Нищо повече. За себе си - не бих посетила такава изложба. И не защото ме мързи. Просто ми е ясна. 
-

Silviya M
- Активно сънуващ
-
от Silviya M » Пон Мар 04, 2019 12:41 pm
От много години ми е било интересно, както и отново преди 2012г., защо няма преводи на братята Маккена. Доста тъп превод се получава с превоводача, но все е нещо. И с преводи техни на руски език - долу-горе се закърпваха някои детайли от пъзела. Първо си реших, че тук хората много ги мързи, после - че са прекалено малко, пред руските преводачи, накрая - имах и предположения, да не е нещо, заради ДМТ. Страх - лозе НЕ пази. Което е отделна тема. С риск да се повторя - в човешкото тяло си има от всичко по много, или по малко, каквото го има и извън него. Не се интересувам от помощни средства, нито подкрепям/не подкрепям употребата им.
Друго е интересно. Трудът на хората - братята Маккена. Изобщо някой интересува ли се.
Благодаря за материалите, Newage!!
-

Silviya M
- Активно сънуващ
-
от Silviya M » Вто Мар 05, 2019 8:38 pm
Нямах време да напиша: ППСПС - "А и това може и да не ви е от полза, тъй като отдавна не се занимавам със сънуване." Поздрави и успех по Пътя!! ❤️  Хах
-

Silviya M
- Активно сънуващ
-
от mirro_75 » Сря Мар 06, 2019 1:26 pm
Пиронът със сигурност няма да свърши работа, най-много нови проблеми и лабиринти. Важното е човек да развие ниво на осъзнатост, без значение каква система, егрегор ?!, метод използва.
-
mirro_75
- Сънуващ
-
от mirro_75 » Чет Мар 07, 2019 7:24 pm
Вдъхновител, не мисля че лекторът спомена кристалът като наша предишна форма на живот, поне на някои де, в контекстът, който ти влагаш. По-скоро той го използва като част от теософските, антропософските идеи и спекулации за минерална, растителна, животинска и т.н. душа, а съответно и период в живота на човечеството. Но това не означава автоматично, че няма минерали с различна същност от нашата, които си обитават свои измерения, Вселени, и не са включени в "човешкия" проект. Но така навлизаме в Зоната на здрача, з-то как да си обясним същности, които Логосът, Словото не може да обясни, а само сънищата ни дават някакви откъслечни впечатления за тях. 
-
mirro_75
- Сънуващ
-
от вдъхновител » Пет Мар 08, 2019 10:07 am
Здравей Mirro_75 Реално като отговор на въпроса за неорганичните освен горното видео дойде още едно плюс един текст. Не знам какво неясно има в горното видео, затова давам текста.Руми казва: „Живот след живот сме живели като скала, после като цвете, като животно и накрая като човек“. И задава въпроса: „Мислиш ли, че това е краят на твоето пътуване? След като умреш, може би ще ти дадат крила и ще станеш ангел“.
-

вдъхновител
- Активно сънуващ
-
от mirro_75 » Пет Мар 08, 2019 12:16 pm
Цитатът от суфистът Руми е потвърждение на това, което ти писах. Има безброй окултни, теософски, антропософски, езотерични, каквито щеш ги наречи, системи, които се отклоняват от официалните догми, и развиват възгледа за изначално единство на Материя и Дух. Във философията това се нарича пантеизъм, т.е. да твърдиш, че Бог е Всичкото. На което няма как да не опонира богословието на властта, така да се каже- във всяка от монотеистичните религии. А това Всичкото винаги е в процес на еволюция- В началото са камъните, минералният свят, след това растенията, после животните, хората, та така до Божественият свят. Но ако се приеме тяхната система, излиза че това, което усещаме като тялостна цялостност е било преди милиони години с вибрацията на камъните, след това на динозаврите и пр., и ние сме се инкарнирали безброй пъти, докато не сме се събудили в настоящия си живот като "Иван", "Петър" и т.н.
-
mirro_75
- Сънуващ
-
| |