Влез    Регистрация
  • Автор
    Съобщение

Децата и пътят на воина

Мнениеот newage » Вто Апр 24, 2018 8:04 am

Mнозина смятат, че създаването и отглеждането на деца е несъвместимо с толтекския път.

Най-големият стимул за промяна в живота ми беше именно детето, което създадох.

Заради детето се научих да бъда безупречен.

Защото няма по-голямо наказание за един духовен човек, да види като в огледало всичките си пороци и слабости проявени от собственото му дете.

Заради детето се наложи да преразгледам и премахна много свои слабости, навици, привички, с които живеех от години. Наложи се да преустроя живота си, да създам в себе си нови и необходими за воина навици (като ред и режим), които преди ми липсваха, но живеех някак без тях. Защото, ако стаята ти е разхвърляна, домът мръсен и се храниш когато ти падне и с каквото ти падне, как ще искаш детето ти да е здраво, чисто и организирано?
Наложи се да ликвидирам много мои страхове, шаблони, фобии насадени ми от самото начало на живота. Защото не искам да ги видя в детето си.

Наложи се да създам в себе си много нови качества, като търпение и смирение.

Всъщност, при критичният дефицит на нормални хора на тази Земя има голяма необходимост да създадем и отгледаме такива...
Безусловната любов е нашият пропуск към Вселената
Аватар
newage
Активно сънуващ
 
Мнения: 153
Регистриран на: Съб Дек 31, 2011 6:01 pm

Re: Децата и пътят на воина

Мнениеот Silviya M » Нед Май 06, 2018 9:13 pm

Да, много добро.
Ако му беше майка, и ако нямаше кой да те научи да го гледаш, а да се справяше сам, както котка, може би щеше да ти е по-лесно. Знам ли!?

Винаги ми е звучал имприйтинга в главата - и днес моя собствен наследник извършва геройски бели ..

От голямата игра не се изчезва. Играе се. С принципите и контролираното безумие. Това е за мен.
Успех ти желая!!
The Great Path is really No Path. Morihei
Аватар
Silviya M
Активно сънуващ
 
Мнения: 1042
Регистриран на: Съб Ное 29, 2014 12:44 pm

Re: Децата и пътят на воина

Мнениеот kas » Чет Юни 14, 2018 9:50 pm

Благодаря ти Newage, че повдигаш толкова интересен въпрос.
Да - КК казва, че децата отнемат от енергията на воина, но и в моят път детето ми беше фактор, който ми помогна да осъзная много модели на поведение, които вероятно щеше да ми отнеме десетилетия да осъзная. Това което мога да кажа, че ми беше трудно да си ги призная, дори под огромният, при това много внимателен натиск на Духа.
В един момент - с помощта на един маг - разбрах че желанието ми да нямам дете се беше превърнало в страх, че може да имам. Покрай този страх работеха и други шаблони на поведение, което ме дърпаше надолу без да го осъзнавам. А където има страх и неосъзнатост, има и поле за вътрешна работа. Впоследствие разбрах, че това дали имам дете или не, не е от значение. Ако си воин трябва да го приемеш и да следваш повелите на Духа.
INTENT
Аватар
kas
Администратор
 
Мнения: 428
Регистриран на: Съб Яну 12, 2008 5:13 pm

Re: Децата и пътят на воина

Мнениеот вдъхновител » Съб Юни 16, 2018 9:00 pm

Здравейте :hi:
Децата и пътя на воина
Браво :clap: съвсем правилно но о о ....... предлагам друга гледна точка по тази тема. Децата и пътя на воина ... но как те милите да поемат по този път,когато "ние" знаещите надарени с ум ги "обгрижваме" просто казано, заразяваме ... цитат от КК
Дон Хуан се усмихна широко. Беше безкрайно доволен. Обясни ми, че магьосниците виждат човешките деца като странни сияйни кълба от енергия, покрити целите с ярко светеща обвивка, нещо като найлоново покритие, плътно обвиващо техния пашкул от енергия. Каза, че именно тази блестяща обвивка от осъзнаване ядат хищниците и че когато човек достига зрелост, от тази блестяща обвивка от осъзнаване остава само тясна ивичка от земята до върха на пръстите на краката. Тази ивичка позволява на човешкия род да продължи да живее, но само толкова.

Хищникът, който ми бе описал дон Хуан, съвсем не беше добронамерен. Беше изключително тежък, огромен и бездушен. Чувствах презрението му към нас. Несъмнено той ни беше прекършил преди много векове и ни беше направил, както каза дон Хуан, слаби, уязвими и покорни. Съблякох мокрите си дрехи и се завих в едно пончо, седнах на леглото си и най-истински се разплаках, но не за себе си. Аз имах моята ярост, моето непреклонно намерение, които нямаше да му позволят да ме погълне. Плачех за моите близки, особено за баща ми. Никога до този момент не бях си давал сметка, че толкова много го обичам.
— Той никога не е имал късмет — чух се да повтарям отново и отново, като че ли думите не бяха мои. Горкичкият ми баща, най-внимателният човек, когото познавам,толкова нежен, толкова добър и толкова безпомощен.Децата и пътя на воина ... защо разглеждате темата в аспекта и "Да - КК казва, че децата отнемат от енергията на воина" или " Mнозина смятат, че създаването и отглеждането на деца е несъвместимо с толтекския път. Най-големият стимул за промяна в живота ми беше именно детето, което създадох.Заради детето се научих да бъда безупречен." ....... очевидна е степента на осъзнаване ... до ниво АЗ - мисли само за себе си ,нищо не правите за другите та били те и вашите деца ВСИЧКО ПРАВИТЕ ЕДИНСТВЕНО И САМО ЗА СЕБЕ СИ СЪОБРАЗНО ВАШИТЕ СИСТЕМИ ОТ УБЕЖДЕНИЯ.
Въпроса е защо .... защото все още смятате че сте нещо .. някой ... крайна величина - а с думи казано -едно е всичко и всичко е едно ... вибрационно изражение на това състояние е любовта .... вие сте системата не сте отделни части.
На свой ред ще отбележа за децата ми, че като малки бяха магове а сега са просто хора - да добри и толкова безпомощни :-(

Деца - родители ... кой кой е в тази схема и кой кой учи .... просто отражения на аспекти които преживяваме в състояние АЗ СЪМ :think:
Аватар
вдъхновител
Активно сънуващ
 
Мнения: 1034
Регистриран на: Пет Дек 12, 2014 10:42 am

Назад към Кота 0

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron