Влез    Регистрация

Сънуване практика- начинаещи.

Практики по сънуване
  • Автор
    Съобщение

Сънуване практика- начинаещи.

Мнениеот mrb00m » Пон Апр 27, 2009 9:21 am

Здравейте,
аз съм начинаещ и би ми било полезно ако други които правят първите си стъпки в сънуването споделят опит тук. Например кога сънуват повече, следобедна дрямка или през ноща, как умората, болестите, лекарствата, напрежението секс-а и т.н. им влияе, кога запомнят сънищата, записват ли си ги веднага или чакат сутринта. Общо взето най-обикновени проблеми които биха били по бързо и лесно разрешени ако споделяме опит :)
Аватар
mrb00m
Скаут
 
Мнения: 9
Регистриран на: Съб Мар 28, 2009 7:28 pm

Re: Сънуване практика- начинаещи.

Мнениеот mrb00m » Пон Апр 27, 2009 9:26 am

Да започна аз. Забелязал съм, че когато ми е студено и неудобно сънуването не се получава, затова се старая да заспивам при подходяща температура :D Също така голямо значение има позата ако спя по гръб винаги сънувам, но рядко си спомням такива сънища, когато спя по корем пък мноого рядко сънувам но сънищата са ясни и по лесно ги възтановявам :)
Аватар
mrb00m
Скаут
 
Мнения: 9
Регистриран на: Съб Мар 28, 2009 7:28 pm

Re: Сънуване практика- начинаещи.

Мнениеот ema » Сря Апр 29, 2009 9:34 pm

Говориш за следобедната дрямка. Направило ми е впечатление, че когато никой не предполага, че спиш, независимо от позата и здравословното състояние, се сънува - ако мога да се изразя - най-спокойно. :) Едва ли някой ще предположи, че спиш следобед... Обикновено не се прави, защото хората не могат нощем да спят. Тук сигурно има и противоречиви мнения. На автори.
Когато ти е студено, и мозъкът ти не може да мисли от студ - за какво сънуване може да се говори. Тялото трепери, за да се стопли. Като се спи - нормално е тялото да почива, а мозъкът - да действа. :)
ema
 

Re: Сънуване практика- начинаещи.

Мнениеот kopcap » Пон Юни 08, 2009 7:48 pm

Супер тема! Не знам дали някой, който посещава форуми би бил наистина напреднал. Мисля че всички сме начинаещи...
Лично аз смятам, че сънуване се получава добре, когато имаш енергията да го осъществяваш и безупречността да го направляваш. Тогава енергийният двойник е наситен със сънното внимание, така необходимо за създаване на светове.
Искам да попитам нещо: как някой тълкува термина светове, генериращи енергия?
Неразбирането е втората стъпка към неразбирателството. Първата е нежеланието за разбиране.
Аватар
kopcap
Участник
 
Мнения: 47
Регистриран на: Съб Май 02, 2009 11:11 am

Re: Сънуване практика- начинаещи.

Мнениеот sirius5304 » Чет Авг 13, 2009 8:35 pm

В момента чета книгата Селестинското пророчество която е доста впечатляваща.
На въпросът ти за световете генериращи енергия излиза,че дори и нашият е такъв.
Книгата е подробен разказ за това как да черпим енергия от природата чрез излъчване
на любов към растенията,цветята и дърветата особен-но към вековните.
Тогава любовта насочена от нас към природата ни се връща и зарежда със сила.
sirius5304
Участник
 
Мнения: 11
Регистриран на: Чет Авг 13, 2009 9:38 am

Re: Сънуване практика- начинаещи.

Мнениеот ema » Чет Авг 13, 2009 9:01 pm

Съвсем наскоро прочетох, че Вселената /като цяло/ "не разбира" от положителна и отрицателна енергия. Ако чувствата, като излъчване на любов са енергия и тя - Вселената реши да ти отвърне... Трябва сигурно да си много добре подготвен да я приемеш тая сила. ;))
Аз мисля, че въпросът не е свързан с нашия триизмерен свят. Мисля, че става въпрос за други светове, генериращи енергия.
ema
 

Re: Сънуване практика- начинаещи.

Мнениеот Ixtlan » Пет Дек 18, 2009 3:36 pm

.
Последна промяна Ixtlan на Вто Май 04, 2010 11:11 am, променена общо 1 път
Ixtlan
Скаут
 
Мнения: 5
Регистриран на: Чет Юли 31, 2008 9:16 am

Re: Сънуване практика- начинаещи.

Мнениеот азук » Съб Дек 19, 2009 2:45 pm

ema написа: Ако чувствата, като излъчване на любов са енергия и тя - Вселената реши да ти отвърне... Трябва сигурно да си много добре подготвен да я приемеш тая сила. ;))


Трябва леко сърце. :)
Аватар
азук
Сънуващ
 
Мнения: 58
Регистриран на: Нед Ное 22, 2009 3:54 pm

Re: Сънуване практика- начинаещи.

Мнениеот ema » Чет Дек 24, 2009 1:49 pm

Исках, имах желание да си припомня периоди от 2001-2002 г. и 2005-2007 г.
Не се получаваше някакъв резултат - липсваха събития и случки. Единствено имах някакво усещане за липващи места в спомените. Неясно усещане. А съм съвсем сигурна, че "там" пропускам нещо. И тъкмо да успея да ги уловя, и се изплъзват.
Може би това /а може и друго да е - вече писах/ "доведе" до ОС през нощта срещу 07.12. сега. Скоро не ми се е случвало да се събудя в сън, а и да се случваше - не заслужаваше внимание, тъй като осъзнатостта в никакъв случай не беше пълна.
Сънувах цветен сън, който напомня до известна степен на личните лабиринти с много сгради, претрупано с хора, вървящи назад-напред, мебели - разхвърляно. Разговорите - като в чат - сънищата. Безмислици. Не запомних цветния сън, не го и записах.
Докато сънувах, се събудих - в друг сън. Много добре разбрах, че е друг сън. Знам, че спя и, че е през нощта, докато сънувам. Това, което ме накара да се събудя /така си мисля/ беше, че трябва да внимавам и да се пазя. Спомних си събитията от вечерта. Помислих, дали не трябва да си оправя позата в, която съм легнала - по гръб. Сетих се и за това, че винаги съм предпочитала да спя сама, заради избягване на случаен удар. Разгледах спящия човек до себе си. Прецених, че в момента /на съня/ не ме "заплашва" по никакъв начин и си останах по гръб. Не пропуснах да "хвърля един поглед" и на стаята. Сетивата, като слух, обоняние, осезание, си ги имаше, като в будно състояние. Заключението беше, че е точно, както си беше преди да си легна да спя. Не "станах" да търся помощ, просто защото не се налагаше. И не забравих, че мога да си продължа с цветния сън.
Казах в началото за припомнянето на стари събития. Този сън беше нещо, като стереотипно поведение по време на сън от предишен период.
Благодаря на Ixtlan за елементарните техники за влизане в ОС. Пробвах техниката с телефона два пъти. Не се получи.
С ръцете беше лесно преди известно време. В материала за сънуване, който е тук във форума, не зная дали точно шеговито е казано : "горките хора, които търсят цял живот ръцете си в сън". Оставих телефона на мира. Засега.

ema
 

Re: Сънуване практика- начинаещи.

Мнениеот ema » Пет Май 07, 2010 8:53 pm

"Оставих" си старите задачи преди сън. Мисля, че не съм сънувала огледало, в което да се оглеждам. Останалите бяха - календар, часовник, един пръстен, книга и т.н.
Сънувах отново цветен сън от ЛЛ.
Тъй като някой е умрял /май дядо ми/, жените, които са ми роднини, също решихме да легнем в ковчези и да умрем. Има и жена, която ми е приятелка. По-младите жени са бременни. Това е в селото, където живееше дядо ми. От там може да се стигне до квартала в града, в който живеех преди. Незастроено е още.
Ковчезите са поръчани и ги виждам. На село. На края на един тротоар в града /близо до ковчезите/ забелязах нещо цилиндрично с конусовидна шапка, жълто, върху което се лепят афиши, обяви и др. Такова нещо в действителност не съществуваше, или поне не си го спомням.
Вечерта си говорим с жените, как ще ни погребат живи на другата сутрин, без вълнение, само коментари и подробности около събитието.
Извън този сън си представях, как трябва да стана рано, за да се изкъпя /представям си го, но съм на разговора/ и няма да ми остане време до церемонията да се изсуша. Легнала съм в ковчега с мокра коса, която са ми я сресали и стои на линии от гребена, и заради балсама.
Отново отнасяне от основната част на разговора и съм легнала в ковчега, но този път е затворен и е в земята. Лежа жива и сънувам, как отвсякъде има дупки, направени от най-различни животни - от много малки червеи, до големи гадини. Мислех си за горките мъртви. И как биха яли нашите, при условие, че целта беше да сме живи.
Сутринта, като се събудих, им казах, че или трябва да сме мъртви, или се отказаваме. Нататък знам, че не помня края на съня.
Преминах в друг сън и сънувам една от умивалните в селското училище, в края на коридора, която много напомня на сервизните помещения в коридора на болницата в града. Много мръсотия по пода и навсякъде, причинена от мен /и други преди мен/, която трябва да измия и изхвърля. По земята много разхвърляни боклуци, в които непрекъснато се спъвам и още повече разнасям мръсотията.
Отново в същия коридор, но вече е чисто, приятелката ми бременна се облича пред огледало. До огледалото има летящи врати. Влиза ученичка и също я гледа, като се приготвя. Облечена е с дънкова пола, червен чорапогащник и над него си обува дълги тъмносини плетени чорапи до над коленете. Виждам лицето й, очите, движенията в огледалото и стояща до мен.
Нов сън, в който съм сега, където живея. Една позната, която не съм срещала отдавна, идва към мен с малка сива кола. Мята ми с ръка, но я познах впоследния момент, защото предното стъкло блести. Колата е тръбант. В действителност няма такава кола. В съня задните врати са махнати и колата е пълна с топки - всякакви видове. Очаквах да е пълна с футболни и си го помислих, защото идваше откъм стадиона, където приятелят й преди няколко дни е играл футбол.
Малкото момиченце на сестра й бяга по пътя и не мога да го предпазя, защото нося в ръцете си кашон, или /май се промени/ в покупки. Викам след колата да дойде да я вземе. Детето не изглежда, като в действителност. Дори си помислих, че е пораснала.
И отново гледам с интерес в огледалото, как приятелката ми се приготвя. Дооблича дрехите си.
Осъзнатост, според мен имаше само в лежането в ковчега - с отворен капак и по-късно в земята. Просто беше съвсем различно усещане, извън потока на основния сън.
Останалите си бяха цветни сънища.
ema
 

Следваща

Назад към Сънуване - практика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron