Влез    Регистрация
  • Автор
    Съобщение

ОТКАЖИ СЕ ОТ ИЗКУСТВОТО ДА УМИРАШ

Мнениеот nevil » Нед Юли 17, 2016 10:55 pm

Привет на всички :hi:


ОТКАЖИ СЕ ОТ ИЗКУСТВОТО ДА УМИРАШ е заглавие на книга с автор ЛЕНАРД ОР, любезно предложена в раздел Книги от потребител .......ema преди години за което ......едно ОГРОМНО БРАГОДАРЯ!!!

Мнениеот ema » Вто Ное 24, 2009 7:38 pm
Попадна ми заглавието на книгата на Ленард Ор - "Откажи се от навика да умираш".

"Победата над смъртта е основен тест за интелигентност във физическата вселена."

"Pеaлиcтичнo ли е физичеcкoтo безcмъpтие? Безcмъpтните йoги oт тoзи cвят и aз cме тук, зa дa ви кaжем, че е тaкa. Paзбиpa cе, в днешнo вpеме физичеcкoтo безcмъpтие е идея, c кoятo тpябвa дa cвикнете. Тoвa е един пpoблем, кoйтo ще ви зaпълни вpеметo зa някoлкo милиoнa гoдини.
Пoвечетo xopa живеят в oчaквaне дa бъде изпълненa cмъpтнaтa им пpиcъдa и cе чудят зaщo живoтът им не въpви. Кoгaтo нaмеpите вечния живoт в чoвешкoтo cъpце, ще cтигнете дo изтoчникa нa дуxoвнoтo и физичеcкoтo здpaве." - Ленapд Op

Тия двете са от описанието на книгата.
:fun:

ema
Зная че .......99, 9% от хората, съвсем нормално ще обяснят..........(според техните разбирания) защо умираме, защо не може да не умрем и защо трябва да умрем.
Добре .......така да е.
Зная обаче ........усещам го...... и по езотерична информация, съществува 0,10% от хората който по някаква причина избягват смърта. Тя не се отнася за Тях.
За тези ХОРА пускам тази тема. Тези който ЗНАЯТ че това е възможно и как да го направят.
Подчертавам думата ЗНАЯТ.........синоним на ЗНАНИЕ ........за тези който го предоставят.........то е само поредица от думи, ..........ако не е приложено лично.
Тази тема няма нужда от много думи.............както и в книгата например.
Важните неща са малко и са простички но ...........са отрупани с много думи и човек трябва да има късмет за да стигне до същественото.
Нагонът към смъртта е реална психична единица, която може да бъде изолирана в съзнанието ви и уни¬щожена. Възгледът ви за смъртта е изграден от убеж¬дения и представи, които сте възприели от родители¬те си и от културата, в която сте израснали. Възмож¬но е да я превърнете в жизненост просто като проме¬ните всяко негативно убеждение в позитивно - мисъл по мисъл. Използвайте техниката на утвърждаване. Вместо да вярвате, че може да умрете или да ви уби¬ят във всеки момент, просто утвърждавайте: „Аз нося отговорност за съдбата на физическото си тяло. Нищо не може ми навреди без мое съгласие". Достатъчно е да поставите под въпрос смъртта, и нагонът към нея започва да се руши!

И още ...............
. Вашият нагон към смъртта е самоунищожителен и властта му се прости¬ра само дотогава, докато се придържате към него. В момента, в който се освободите от него, вечността, която е фундаментално качество на вашето същество, ще се прояви на практическо ниво като любов, мъд-рост, радост, мир и физическо здраве. Ще усетите как тя нараства с всяка позитивна мисъл! Оставете тяло¬то си да надживее нагона към смъртта! Може да се освободите от него завинаги, като съзнателно избере¬те живота на духа, съзнанието и тялото и практичес¬ки овладеете личната си реалност.
Умирането не е хубав начин да се живее.
Може би сте практикували смъртта достатъчно дълго. Може би сте умирали над хиляда пъти. Смъртта е и вид аскетичност. Защо да не се въздър¬жате от смърт за няколко века? Вероятно няма да ви навреди. Казано с две думи, смъртта е лош навик, без¬полезен обичай.

И пак................верни неща но .........
Изучава¬нето на физическото безсмъртие - неговата филосо¬фия и психология - е безсмислено без съпътстващата го лична практика на духовно пречистване, което во¬ди до щастието да овладеете тялото си. Обсъждането на физическото безсмъртие вероятно е също толкова ценно, колкото и обсъждането на всяка друга добра идея. Очевидно обаче без духовен интегритет то би било безполезно. Без овладяването на тялото този разговор би могъл да доведе до физическо безсмъртие едва в следващия ви живот. От друга страна, дори да овладеете тялото и съзнанието си чак в десетото си прераждане оттук нататък, вероятно пак си струва да поработите върху тези неща в този живот. Възможно е вече да сте работили по посока на физическо безсмъртие в предишните си прераждания. Може би ще го постигнете точно в този живот. Струва си да опитате.


И между куп подобни..........следното
Представете си, че пред вас има чаша вода с пласт утайка на дъното (стара блокирана енергия) и непрекъснато наливате в нея струя чиста вода (нова енергия); отначало утайката се издига нагоре и размътва водата. Ако продължите да наливате чиста вода, след известно време цялата утайка се отмива и остава чаша прясна чиста вода.
При рибъртинга праната, или енергията на жизнената сила, играе същата роля като прясната вода; старата блокирана енергия от раждането и кондиционирането от родителите е гъстата утайка на дъното. Докато пластовете утайка остават на дъното, праната ви е потисната. Щом струята чиста вода започне да размътва и отмива утайката, влизате в преходно състояние, наречено активация. Когато цялата утайка бъде отмита и накрая ви остане чаша чиста прясна вода, преминавате в състояние на интеграция, или завършване.

Вероятно щях да подмина и този текст ако нямах късмета ........вече, от доста време вниманието Ми да е съсредоточено върху тази възможност.
С две думи........Става въпрос за едно пространство, не е важно точно къде е но ........това е хранилището Ни за Енергия и единственото място където можем да я натрупваме, енергията във физическо ниво. Имайки в предвид сравнително бавните биологични процеси на разграждане и устояване ..........това хранилище ни осигурява взривна, моментална за използване Енергия. Това е нашият "акумулатор" който обезпечава енергийно функционирането на организма.
Всичко е било ОК когато сме ползвали 100% от обема му. Тази мощност ни дава възможност за постоянна връзка с общото енергийно поле. За съжаление тази връзка се нарушава някъде към втората Ни година от раждането. До края на живота Си.........повечето хора, остават само и единствено на а "акумулатор". С времето и с начина на живот...... това пространство се затлачва от неизползвана и преминала в друго състояние Енергия. Може да се каже че........от това се формират и съществените разлики между обикновените хора.............запазеният и ефективно използван обем/заряд от хранилището.
Процеса е обратим. Зная го и от личен опит. :yes:
Автора на книгата го постига чрез техники на дишането. При мен ......равномерно и постоянно физическо натоварване в границите на комфорта. Сигурно има и други начини.............
Тази практика ми е дала основание да се усъмня.........до някъде и в хода на времето, но ето че автора на книгата поставя и друг, вероятно много съществен и смел момент.
Психология на физическото безсмъртие: Разликата между хората е преди всичко в качеството на представите, с които мислят. Мислите за вечния живот създават здраве.
Убеждението, че смъртта е неизбежна, е нездравословно за хората. Това е съвсем логично. Психосоматичната наука е доказала, че убежденията влияят върху здравето, затова каква практическа стойност има убеждението, че ще умрете, щом като желаете да сте здрави? Убеждението за неизбежността на смъртта вероятно е убило повече хора, отколкото всички други причини, взети заедно. Дори и да надживеете старостта, болестта и злополуките и да практикувате техники като рибъртинг и утвърждаване, вярата ви в смъртта накрая ще ви застигне - освен ако не се промените. Да изпитвате сериозни съмнения към идеята, че смъртта е неизбежна, е полезно и практично както за психическото, така и за физическото ви здраве. Иморталистите твърдят, че дори смъртта действително да е неизбежна и извън нашия контрол, вярата във физическото безсмъртие няма да ви навреди с нищо.


Някак си Ми пасна добре. Едничката Ми цел е физическо здраве.

:thanks:
Аватар
nevil
Активно сънуващ
 
Мнения: 175
Регистриран на: Пон Дек 08, 2014 9:08 pm

Re: ОТКАЖИ СЕ ОТ ИЗКУСТВОТО ДА УМИРАШ

Мнениеот вдъхновител » Пон Юли 18, 2016 7:53 am

:yes: :fun: :dj:
Тази идея ми допада
"Друг от тях, Бхартриджи, получил безсмъртието си от Бабаджи през 56 г. пр.н.е. По онова време той бил император на цяла Индия, но според Ленард се отка¬зал от царството си и станал садху. Садху е човек, кой¬то се отказва от материалните притежания, за да се отдаде изцяло на практиката на духовно пречистване, като се изхранва от земята. Макар че притежава спо¬собности да се възнесе, Бхартриджи поддържа местен адрес тук на планетата Земя вече повече от 2000 годи-ни. Неговият ашрам се намира в един горски резерват на площ от 150 квадратни километра. Говори се, че в резервата има диви животни, но те никога не нападат хора. Бхартриджи извършва своята работа без много шум. Той има меко, нежно и невинно присъствие. Според Ленард Бхартриджи създава усещането, че е работил върху себе си 2000 години, макар да има тя¬ло, лишено от възраст и напрежение."
Аватар
вдъхновител
Активно сънуващ
 
Мнения: 1062
Регистриран на: Пет Дек 12, 2014 10:42 am

Re: ОТКАЖИ СЕ ОТ ИЗКУСТВОТО ДА УМИРАШ

Мнениеот nevil » Съб Яну 20, 2018 1:23 pm

Привет ....вдъхновител :hi:
Определено това е посоката. Трябва да изучаваме опитът на такива същества надскочили човешката природа.............тънкият момент обаче е че ...........този опит, обикновено идва до Нас като отражение от разбиранията на редови смъртник.
Трябва да сме като пепеляшка.
Завърнах Се отново на страниците на тази интересна книга с намерението този път да стигна до края и.
Честно казано ...................отново очаквам определена информация. Конкретна и ясна..........не завоалирана................ евентуално потвърждаваща информация която вече съществува някъде в Мен.
Ето тук усещам опит за това.........много плах :think:
Вярващите във физическото безсмъртие индивиди, които живеят сред смъртните, обикновено умират, защото се удавят в морталисткия манталитет. И обратно, смъртните, които живеят в общество на безсмъртни, могат да живеят вечно, защото се подхранват от безсмъртна енергия и безсмъртни мисли. Изборът на средата, в която живеем, е много важен.
Остаряването се създава от нагласата за остаряване, болестта - от невежеството, а смъртта - от нагласата за нейната неизбежност. Нашата реалност се създава от нашия ум. Както емоционалното, така и рационалното съзнание могат да се създават и контролират от средата, в която живеем. Винаги сме склонни да станем като хората, с които прекарваме времето си.
Освен че трябва да осъзнаем влиянието на другите върху нашето енергийно тяло, ежедневно трябва да практикуваме духовно пречистване, за да го поддържаме. Ако спечелим битката за изчистване на енергийното тяло, с всяка изминала година ще ставаме по здрави и по жизнени. Ако изгубим тази битка за духовно пречистване, с всяка изминала година ще губим жизненост и малко по малко ще умираме. Овладяването на живота се състои в създаване на правилни навици и практикуване на присъствието на Бог.
Практикуването на присъствието на Бог означава да знаете, че Вечният Жив Дух или Енергия е източникът на съзнанието и тялото ви, дори и да не го усещате непосредствено. Бог е тук, с нас дори когато се чувстваме болни и самотни.
Депресията и гневът, дори похотта и грехът всъщност не могат да ни отделят от присъствието на Бог, а само да ни накарат да си мислим, че е така. Веднага щом променим усещането (разкаяние), пак ще почувстваме Бог. Когато чувстваме Бог, ние чувстваме любов и мир, радост и хармония, вдъхновение, креативност и мъдрост.
Практикуването на Присъствието означава да чувстваме мир, любов и вдъхновение, но също да помним и да знаем със сигурност, че това Присъствие е с нас дори и да не го усещаме.

"Овладяването на живота се състои в създаване на правилни навици и практикуване на присъствието на Бог"....................а може само простичко да се каже ....................фокусиране в мига.
За да практикуваме присъствието на Бог или да се фокусираме в мига............не са Ни нужни инструктори, учители или каквито и да е там специалисти от редицата на редовите смъртни, като вероятно това е и причината за размиване на информацията.
Мигът е въпрос на сетива. Всичко което Ни е необходимо ..........Ние го имаме вече.
Осъзнаването на енергийното тяло и фокусиране в мига........... :think: това е портал.

Продължавам с прочита.
:thanks:
Аватар
nevil
Активно сънуващ
 
Мнения: 175
Регистриран на: Пон Дек 08, 2014 9:08 pm

Re: ОТКАЖИ СЕ ОТ ИЗКУСТВОТО ДА УМИРАШ

Мнениеот вдъхновител » Пет Яну 26, 2018 11:33 am

Здравей :hi:
Мислех да ти предложа малко идеи ..... но се отказах .... на практика ще те отклоня от твоето изследване, а то със сигурност е важно за теб.
Нека изследването те радва :joy: и ако сметнеш някое инфо за важно пиши :yes:
Аватар
вдъхновител
Активно сънуващ
 
Мнения: 1062
Регистриран на: Пет Дек 12, 2014 10:42 am

Re: ОТКАЖИ СЕ ОТ ИЗКУСТВОТО ДА УМИРАШ

Мнениеот nevil » Вто Фев 06, 2018 12:29 am

Привет...вдъхновител
Карай по предварително набелязаният план. Добре е за Теб, а................и за Мен вероятно.Веднъж структурираната енергия трябва да се излъчи. Не е добре да се блокира, а и във всичко спонтанно има някакъв смисъл. Вероятно...............никога няма да ползвам твоята точка на фокусиране :think:..................сигурно не е заложено по план, така че.............чакам идеите. :yes:
вдъхновител написа:и ако сметнеш някое инфо за важно пиши :yes:

Слушай сега...............Това е вътрешна информация и Аз работя с нея.Тя е актуална преди всичко за Мен.
Фокусирайки се над следните мисли, породени от книгата....ОТКАЖИ СЕ ОТ ИЗКУСТВОТО ДА УМИРАШ......като цяло: Осъзнаване на енергийното тяло и ............. в същото време отрупване с тонове синволика и условности по време на състояние на което Аз казвам...........усещане за безкрайност на движението породено от равномерно физическо натоварване(вече мога да кажа) следвайки посока равновесие.............абе ..............съвсем обикновен сутришен крос(знаеш как е) но с включени сетива.
Осъзнавайки енергийното Си тяло..........ами ..........няма тяло! Сякаш се разтваря в безкраен поток в движение.
Различни видове тела, сфери, пашкули и .......т.н.............няма ги. Всъщност .....там са но .........се появяват само когато умът започне да ги издирва. Отпуснеш ли фокуса по потока .......изчезват. Определено са като съпротивление на потока.
Това е лично усещане. Посланието и това което остана за Мен е .............движението на енергията не се нуждае от опаковки.
Има и за опаковките ............но по натам. :thanks:
Аватар
nevil
Активно сънуващ
 
Мнения: 175
Регистриран на: Пон Дек 08, 2014 9:08 pm

Re: ОТКАЖИ СЕ ОТ ИЗКУСТВОТО ДА УМИРАШ

Мнениеот nevil » Нед Фев 25, 2018 12:11 pm

Движението на енергията не се нуждае от опаковки...............за да следва естественият си ход. Всяка структурирана енергия в потока е в резултат от процес наподобяващ мисловната ни дейност и с необходимата за това степен на осъзнаване. Когато такава липсва.................или не е на допустимото ниво..............сработват "системи за сигурност". Те са различни но ...........една от основните е .............така наречената Ни ..............енергийна система. Тя не допуска нехармонична енергия да премине извън зоната Ни на "влияние" или границите на полигона...........класната стая.........холограмата.


Привет на всички. :hi:
Ще продължа само защото усещам че това което ще споделя е свързано с темата за безсмъртието.
Нашето Аз .........е една точка от многото точки представляващи потока. Поради някаква причина се налага да променим посоката си................. спрямо посоката на потока. Сдобиваме се с нови структури и съответното съпротивление. '' Моделираме" енергия с необичайни за потока стойности и нарастваща интензивност. Понеже"класа" Ни е голям..............има опасност да дестабилизираме цялото училище.
:think: Някой от Нас ..........от хората като цяло ....................се научават да контролират входните Си енергийни канали............. ката това им дава достъп само до плътните нива на холограмата. По голямата част от човечеството обаче..................въобще не е чувала за тази възможност, но една малка част от Тях.............пожелават достъп и до фините нива. Осъзнали че за да подържат енергията в равновесие ...........освен вход...........трябва да има и изходни енергийни канали като връзката между двете точки .............е и така наречената .....енергийната система на човека..........главният филтър.
Понеже връзката трябва да е оптимална......оптична.......светлинна..........неколцината представители на човешкия род успели да постигнат резултати е трябвало да се скриват и дистанцират от обществото и неговите моделите на поведение. Това се оказват дълги и продължителни процеси за пречистване на съзнанието и мисловната енергия.
Това е един от начините за увеличаване на вътрешния енергиен поток но ..................търсещите безсмъртие ............едва ли ще имат време тепърва да се възползват от този метод ........ на фона на глобалните земни промени.
И все пак...............Хубавото на дългите пътища е че ...........винаги имат и преки пътеки ............а точно в този случай .............Всички ги знаят..............но винаги ги пропускат.
:thanks:
Аватар
nevil
Активно сънуващ
 
Мнения: 175
Регистриран на: Пон Дек 08, 2014 9:08 pm

Re: ОТКАЖИ СЕ ОТ ИЗКУСТВОТО ДА УМИРАШ

Мнениеот nevil » Съб Мар 24, 2018 4:55 pm

Привет отново. :hi:
Ще Си позволя няколко думи за .......... това което имам в предвид под "преки пътеки" но..........първо ще напомня че ............ това което пиша ...........е в резултат на мое усещане и лична информация.
Като цяло........... методите и пътят на пречистване на съзнанието, на душата............по някога и при малък брой хора дава траен резултат. На някой представители са трябвали стотици години за да постигнат това.
Останалите???................... :think: ..поради "нормални и обичайни" причини в следствие на житота ........ :think: следваме Си там някакъв си ред. :-(
Да пречистваш каквото и да е .............това означи да пречистващ енергия. Самото намерение да пречистваш енергия е отхвърляне и води до блокиране на същата. Следвайки линията на равновесието в Себе Си............вадя извода че ...............самото пречистване е крайно не ефикасен процес.
Всички знаем..............казано е ............Да приемем Бог в сърцата Си.
Бог е енергията.............Всичко което е .
Всичко е в резултат на Божествен импулс. Вероятно ..........и това което пиша в момента.
Да приемем Бог в сърцата Си.........................означава............ да приемем и пропуснем през Себе Си цялата енергия. Това е моментът/мигът в който се "вливаме" в потока и това води до разпадането на така наречената Ни ......... "енергийна система".................... :think: само докато Сме в потока.
Това състояние може да се постигне във всеки един момент и място. Пребиваването в него....................манипулира времето.
:hi:
Аватар
nevil
Активно сънуващ
 
Мнения: 175
Регистриран на: Пон Дек 08, 2014 9:08 pm

Re: ОТКАЖИ СЕ ОТ ИЗКУСТВОТО ДА УМИРАШ

Мнениеот nevil » Вто Апр 03, 2018 7:39 pm

Привет :hi:
Усещам необходимост да поправя недоразумението което написах относно времето.
nevil написа:Това е моментът/мигът в който се "вливаме" в потока и това води до разпадането на така наречената Ни ......... "енергийна система".................... :think: само докато Сме в потока.
Това състояние може да се постигне във всеки един момент и място. Пребиваването в него....................манипулира времето.
:hi:

Това е в резултат именно от инерцията на тримерния свят и желанието да надскочим Себе Си. :think:
Относно потока ................така усещам нещата но ................времето :think: то не се вписва в потока. Времето придава достоверност на тримерния модел /физическия свят и ако трябва от точка в потока, отново да върна времето..............то трябва да Се обърна на зад .................но само в мислите Си.................защото в потока няма посоки.
И самата дума "поток".......................има същата съдба както и "времето" на фона на......... Всичко което е!
Аватар
nevil
Активно сънуващ
 
Мнения: 175
Регистриран на: Пон Дек 08, 2014 9:08 pm

Назад към Кота 0

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron