Влез    Регистрация

Пшеницата на нашите деди или нещо друго

Храната - основата за нашата енергия
  • Автор
    Съобщение

Пшеницата на нашите деди или нещо друго

Мнениеот kas » Пон Яну 07, 2013 1:49 pm

CBS News:
wheat-belly.jpg
wheat-belly.jpg (84.54 KiB) Прегледано 3731 пъти

Модерната пшеницата е "перфектната хронична отрова", според д-р Уилям Дейвис, кардиолог, който публикува книгата "Wheat Belly" ("Корем от пшеница") за най-популярното зърно в света.
Дейвис казва, че пшеницата, която ние ядем днес не е пшеницата на нашите баби: "Това е половин-метрово растение, създадено чрез генетични изследвания през 60-те и 70-те години", каза той за "CBS Тази сутрин".
"Това нещо има много нови свойства, за които никой не ви казва, като това, че има нов протеин в това нещо, наречен глиадин (gliadin). Това не е глутен. Не говоря за хора с чувствителност към глутена и с цьолиакия. Говоря за всички останали, защото всички други са чувствителни към протеина глиадин, който е наркотик. Това нещо се свързва към рецепторите за опиати в мозъка и при повечето хора стимулира апетита, така че консумираме 440 калории повече на ден, 365 дни в годината."
Запитан дали на селското стопанство може да се завърне към зърното, произвеждано по-рано, Дейвис каза, че може, но икономически не би било осъществимо, тъй като дава по-малко на декар. Въпреки това, Дейвис заяви, че е започнало движение от хора, отказали пшеница и свалили наднормено тегло.
"Ако трима души са свалили четири кила - голяма работа", казва той. "Но ние виждаме стотици хиляди хора да свалят 15, 40, 70 кг. Диабетиците престават да са такива; хора с артрит имат драстично облекчаване. Хората оздравяват от подуване на краката, киселинен рефлукс, синдром на чувствителното (irritable) черво, депресия и така нататък всеки ден."
За да се избегнат тези пшенично-базирани продукти, Дейвис предлага да се яде "истинска храна", като авокадо, маслини, зехтин, месо и зеленчуци". Това са неща, които е най-малко вероятно да са били променени от агро-бизнеса", казва той. "Разбира се, че не са зърна. Когато казвам зърна, разбира се, над 90 процента от всички зърнени храни, които ядем ще бъде пшеница, не е ечемик или лен. Ще бъде пшеница.
"Това наистина е проблем с пшеницата."
Някои здравни ресурси, като в клиниката Мейо, се застъпват за по-балансирана диета, която включва пшеница. Но пред "CTM" Дейвис казва, че те просто предлагат некачествена алтернатива.
"Всичко, което литературата казва е да се замени нещо лошо - обогатените с бяло брашно продукти - с нещо по-малко лошо: пълнозърнести храни. И ползата за здравето е видима. "Да ядем цял куп по-малко лоши неща". Взимам... нефилтрирани цигари и ги замени със Salem филтрирани цигари, трябва да пушите Salem. Това е логиката на храненето, тя е една дълбоко погрешна логика. А ако отидем към следващото ниво и кажем, "Нека премахнем всички зърна", какво ще се случи тогава?"
"Това е, когато видим не подобрения в здравето, а цялостна промяна на здравето."

Източник (+ видеоклип):
http://www.cbsnews.com/8301-505269_162- ... ctor-says/
INTENT
Аватар
kas
Администратор
 
Мнения: 428
Регистриран на: Съб Яну 12, 2008 5:13 pm

Назад към Здравословното и полезно хранене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron