Влез    Регистрация

Подробно за летачите

Какво трябва да знаем за летачите?
  • Автор
    Съобщение

Re: Подробно за летачите

Мнениеот josemity » Пет Яну 22, 2010 5:01 pm

Пиша това съобщение, защото при мен с е появи неяснота по отношение на летачите. Това е откъс от описание на воладорес.

Ние всички добре познаваме тези същества, защото още от самото ни раждане те са се намирали до нас и ние сме имали възможност да ги виждаме непосредствено. Всеки от нас в своето детство е подписал договор с воладорес, за да има възможност да живее в социалната матрица или за съжаление, защото е нямал алтернатива. Воладорес могат да се видят с невъоръжено око. Ако неорганичните същества предизвикват страх, то воладорес предизвикват отвращение ( не знаем защо). Те предстaвляват сиво-кафяви пулсиращи сенки, тяхната енергийна обвивка прилича на стара топка, от която наполовина е излязъл въздухът.
Подробности четете тук
http://www.sunhome.ru/magic/13731

Такова същество съм виждала и аз, но до момента, в който прочетох, че това е летач, си мислех, че това, което видях е вид извънземно или неорганично. Това същество се движеше плътно зад опашката на котаракът ми, който беше излязъл на разходка в коридора на жилищната сграда, в която живея. Такива разходки котките ми (2 броя-мъжко и женско) правят редовно всеки ден и аз ги изчаквам в коридора. Та това, което се движеше зад опашката на котаракът бе точно такова, както в удебеленият текст. Мога дори да дам още по-подробно описание. Представете си движеща се във въздуха локва с дължина около 1 метър и ширина 70-80 сантиметра. Основната маса е в тъмно сиво, като по цялата локва имаше сравнително големи кафяви петна.
Тъй като среща в нашата реалност от подобен род досега не съм имала, моята реакция бе вцепенение, отвращение и с бързи крачки кръгом към апартамента. Взех котката ми (не котаракът) в стаята ми, защото тя е много добър индикатор за чуждо присъствие. Започва да се озърта във въздуха, сякаш следи полет и едновременно ме поглежда, за да се увери (може би), че съм наясно какво има в стаята. Мога да кажа, че много ми е помагала.
Та тя ми даде да разбера, че това, което преди момент бе в коридора, бе вече в стаята, защото стана неспокойна, започна да се озърта бързо нагоре-надолу, сакаш следеше движенията на нещо си. Аз се постарах да запазя вътрешно мълчание и следвах посоката, която гледаше котката, но не виждах нищо. Впоследствие нищо не стана, котката ми загуби концентрация и интерес към госта. Аз престанах да съм нащрек.

Та ако това нещо-си бе воладорес, не мога да го свържа със снимката на воладорес над Пирамидата от началото на темата. Не мога да го свържа и с черните сенки. Абе нещо не се връзва с досегашните описания и това, което съм виждала насън. Насън това са черни сенки, които могата да приемат образа на хора.
Има ли някой идея или догатка за какво може да става въпрос?
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Подробно за летачите

Мнениеот азук » Съб Яну 23, 2010 4:18 pm

На един от семинарите по тенсегрити е имало подобен въпрос към инструкторите - за неидентифицирани същества, които се появяват в сънищата, а и наяве и се "навъртат" около нас или сякаш ни следват - какво да правим в такива случаи. Съветът е бил, ако се появи такова същество и усещаме присъствието му, като притеснително, директно да се обърнем към него и да го питаме какво иска от нас.

Ако мога да споделя личен опит - ориентирам се изцяло по усет. Като цяло ги смятам за нежелани натрапници, без значение сиви, кафеникави, черни, като локва или парцал - все един дол дренки. Клошария. :teeth:
Елементали ги наричат на изток. Един тибетски лама разправяше, че това са разбунените духове на местността, които се въдят, където хората не живеят в хармония с околността. В София, каза, било пълно с тях.
Аватар
азук
Сънуващ
 
Мнения: 58
Регистриран на: Нед Ное 22, 2009 3:54 pm

Re: Подробно за летачите

Мнениеот josemity » Пон Яну 25, 2010 2:24 pm

Азук, благодаря за инфото. А като става въпрос за тибетски лами, ето и какво те имат да кажат за Летачите. Текстът го преведох на български колкото можах...

Сънят – опасна зона! Откровенията на един тибетски монах...
Статия на мария Паншина, Аномальные новости 50,2007

"Ние сме свикнали да възприемаме съня като най-безобидното и полезно занятие, За нас сънищата са комфортно и безопасно време за почивка. Ния си лягаме, спим, понякога имаме сънища, а после се събуждаме... Сънят отминава в миналото и постепенно се забравя. Някои придават значение на съня, някои дори не ги забелязват. Но най-главното е – това, което се случва насън, ние не го приемаме насериозно. След поредният странен или страшен сън, ние си казваме: Това беше просто сън!"
Но много други световни религии, казват, че сънят –това е нещо повече. Защо будистките лами, толтеки, шамани така настойчиво изисквали от своите ученици и адепти да усвоят умението да контролират своите сънища? Защо са настоявали те да бъдат подробно запомнени и осъзнати? Защо са считали простият сън не само за безполезно, но и за вредно занимание?
През април 2007 година от Тибет се върна изследователска група на наши (руски) учени-лингвисти. В търсенето на редки текстове, те посещавали изоставени след китайската окупация манастири. Те стигнали далеко в планините, където вече нямало признаци на човешки живот. Но какво било удивлението им, когато в дълбините на северните планини, те намерили малко селище на лами, съвсем различно от манастир. Там живеят само пет човека: учител и четери адепта. Техният начин на живот може да се нарече крайно аскетичен: хранят се само с треви треви , спят на тънки постелни от треви, обличат се съвсем бедно. Но учените били поразени от вътрешната им сила, поразителната яснота на погледа и жизнерадост. Тези будистки монаси съхраняват обаче небудистки знания. Техните текстове са дошли още от шаманите Бон-По — мъдри магове, които живяли в земите на Тибет, още до идването на будизма. Не по-малко удивление в тях предизвикало и сговорчивостта на монасите. Учителят, стар тибетец, казал, че е дошло времето тези знания да видят бял свят. Преводачът с удивление превеждал странните разкази на учителя. От дългите беседи на учените се отдало да разберат няколко интересни факта.
* * *
Накога процесът на съня бил съвършенно осъзнат процес. Животът на човека се делял на две съвършeнно равнозначни живота. В единият той удовлетворявал земните си потребности: добивал храна, създавал семейство, получавал плътско удоволствие, наслаждавал се на общуването с природата. А в съня той удовлетворявал духовните си потребности: общувал с духове и предците си, пътешествал в други светове, постигал нови знания, възстановявал своята сила. И всички хора правели това с лекота. До определено време....
Няколко хиляди години назад на Земята се спуснали странни завоеватели. Старият монах ги нарече «сенки», а след това учените намерили аналог в учението на Кастанеда – толтеките ги наричали «летачи». Пришълците не се интересували от нашата храна и нашите тела. Те се интересували от нашата психическа енергия. Силата на разума на човека се оказала много лакома плячка. Свободата и способността за пътешествие бил предмет на огромна завист (от тяхна страна). И тогава станало страшното завоевание. Те нападнали нашите сънища. Постепенно поробвайки съзнанието, те се внедрявали в пространството на сънищата. Тъй като хората не очаквали такава намеса, те просто не се защитавали. Нападението се провеждало много ласкаво – в обмен за психическа енергия, те ни давали сладки измами, красиви празни сънища. Тези, които разбрали какво се случва и започнали да се съпротивляват, пришълщите просто убивали. Сложността се състояла и в това, че в обичайното време пръшълците не са били видими, техните смътни сенки е било възможно да се различат само на заздрачаване ( и разсъмване). Те страняли от хората, обитавайки основно планините и горите. Един от младите монаси показал на членовете на експедицията древна рисунка на летачите – на извехтялото парче плат било изобразено същество, приличащо на прилеп с тъмни очи, огромни разпокъсани (нарязани) крила и множество малки нокти по краищата на тези крила. От рисунката лъхало сила и страх.
Постепенно загадъчните пришълци създали пространство в човешките сънища – измислена и обработена до подробности система, поробила човечеството. В краен резултат пространството на сънищата се оказало за хората неподвластно. Вие опитвали ли сте да се осъзнаете насън и да правите това, което искате?
"Веднага наум идва филмът Матрицата. Изглежда авторите на филма съвсем не са далеко от истината: нас действително ни използват на принципа на батерията. Само дето този филм също се възприема като сън— гледал, възхитил се и забравил. И страшната реалност на робството и контрола се игнорира от нас. Нашата енергия, дадена ни за осъвършенстване , за пълноценен и щастлив цивот, бива просто изяждана."
"Старият учител казал и друга страшна истина: ето вече след хиляди години на тези пришълци им е малко енергията от сънищата. Сега вече пространството на сънищата започва да контролира и нашия живот, с помощта на съня сенките управляват нашите повседневни желания и постъпки. Те искат да създадат едно напълно подконтролно общество, макар че засега човечеството все още има възможност да им противоотстои, защото в живота ние осъзнаваме себе си напълно. Но ние трудно управляваме нашето подсъзнание - а това е и царството на съня."
* * *
По време на експедицията учените имали възможност да надблюдават странни феномени. Монасите умеели да се разтварят във въздуха, подобно на облак. При това тази способност не била странност за надблюдателя. Монахът стои на склон на планината, минава момент и – него го няма. Като че ли е станал странна опическа измама. След известно време монахът се появявал на съвършенно друго място. Точно това те могли да правят и с предметите. Старият монах на наколко пъти демонстрирал подобен фокус: преминавал с ръка над предмета и той изчезвал. Тези монаси също така не спали както обикновените хора, а по няколко пъти на ден, в определено време. Един от учените твърдял, че се е опитал да се прокрадне до спящия монах, но не е успял да преодолее някаква невидима защита и чувал странно жужукане около спящия.
Както казал старият учител, тези фокуси не се явяват тяхното главно приимущество. С помощта на съня те могат лесно да общуват с другите, които се намират на хиляди километри от тях, да възстановяват сили и напълно да контролират тялото си. Като пример, той заявил, че е на около 200 години ( учените се усъмнили в този факт), въпреки че на вид изглеждал на около 50. С помощта на съня може да се променя външността, да се поддържа идеално здраве и да се получават необходимите знания. Междувпрочем още нещо потресло учените до дълбините душата. В пълна изолация от света, без интернет и телефон, монасите били осведомени за произходящите на земята събития. Учителят казал, че цялата информация получават чрез сънищата. Той казал още, че ако преди способността да се управлява съня била естествена и лека, то сега за възстановяването на тази способност е необходимо да жертват много от радостите на живота. С това и обяснил аскетичният начин на живот.
Учените се заинтересували как може да се избавим от сънното робство. Рекомендациите на монаха били едновременно много прости и много сложни.
За да се излезе от контрола на невидимите експлоататори, е необходимо да се отнасяме много внимателно към сънищата. Необходимо е да се стараем да ги запомним, да ги запишем, осъзнаем и контролираме. Но, както предупредил старият монах, трябва да сме нащрек! Агресорите не обичат тези, които се противят на волята им. Чрез опита си човек да контролира своя сън , той вдига въстание против «сенките». И могат да започнат неприятности: кошмари, болести, неприятности в реалният живот. Затова възстановяването на контрола върху съня трябва да става постепенно и много внимателно. Година след година...Дълго, ще кажете вие, а ако цената е свободата?

източник
http://anomalia.kulichki.net/text9/494.htm
Последна промяна josemity на Вто Яну 26, 2010 10:48 am, променена общо 1 път
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Подробно за летачите

Мнениеот азук » Пон Яну 25, 2010 10:32 pm

Сега пък аз ти благодаря за инфото, Йосемити!

Доста интересно ми беше да изчета тибетската версия, още повече, че ми обясни някои преживелици от сънуването, които всъщност я потвърждават - това не е детска площадка. За съжаление и полигон не е. Направо си е бойно поле и гадините не са нежни с нас. ... Спомням си в едно интервю питат Тайша Абелар какво ни чака "после", "отвъд", отвъд рамките на ежедневието и ограниченията на ума. А тя казва: "Нищо не ни чака, освен пълното с акули море зад стените на Алкатрас". Доста точно описание.
Аватар
азук
Сънуващ
 
Мнения: 58
Регистриран на: Нед Ное 22, 2009 3:54 pm

Re: Подробно за летачите

Мнениеот josemity » Вто Фев 16, 2010 7:26 pm

Источници: Карлос Кастанада, Сергей Изриги, Олгерд, Масяня, Барбара Марсиниак, Иван Трушков, Кенси, Ярдабор, Свабуно, firedreamer и още няколко неизвестни.

Превод

Някога протичането на съня е било съвършенно осъзнато действие. Животът на човек се е делял на две съвършенно равнозначни части- в едната той е обезпечавал своите земни потребности, а в съня той удовлетворявал своите духовни потребности. И всичко това хората го правили с лекота.
В тези времена населението на Земята било по-малко и почти всички били вещици и вещари. Човекът се раждал, живял и не умирал. Когато чувствал, че е време за път, той разгръщал мисълта си и можел да прехвърли силата на тялото си в сънното тяло. После чакал кога в неговият род ще има попълнения и се вселявал в ново тяло, или намирал ново тяло в друг свят, или в друго време.
В тези времена, имайки по-сложна ДНК структура и друг вид на кокона, хората съществували в четиризмерното пространство (4 плътност), но расата на Драконите/Рептилите (Ящер –руски) направила съблазнително предложение на хората - способ за размножаване на животните и хората. Измамата се състояла в това, че Драконите могли обратно да се връщат в четвъртото измерение, а хората попаднали в материята ( 3-та плътност) и не могли да се върнат в първоначалното състояние. В техният кокон и ДНК станали необратими промени. Драконите станали невидими за хората и успели да се внедрят в човешкия кокон, което им позволило да подчинят хората напълно и започнали да поглъщат тяхното излъчване. Но за това Драконите създали расата на Сивите – Липсът. Липсът е същество от четвъртата плътност. Те нямат душа, те са роботи. Липсите били създадени по този начин, за да могат Драконите да ги изпращат в третата плътност като свои отражения. Драконите могат да отразяват някаква част от собствената си сила в Липсите така, че когато Липсите се намират в 3-тата плътност, те не само са просто управляеми роботи, но се намират „вътре в тях“, гледат чрез техните очи. Може дори да е така, че няколко липса съставляват силата на един Дракон.
По-рано имало две Луни, но когато хората започнали да преминават от 4-то в 3-то ниво на плътност, едната от тях се разрушила и «дишането на Земята станало твърдо и хладно». Всичко се изменило и хората също. Голяма част от тях заминала в други измерения, но някои останали в нашия свят. След това се появили хората ХОМ – тези, които са се родили в този свят. От една страна техните предци били маймуните, а от друга- звездните механизми. Хората Хом създали Прародителите (анунаки и тези, които хората били по-рано) и се сродили с тях. И когато Прародителите се сродили с хората, те престанали да бъдат богове.
Наколко десетки хиляди години назад Сатурн имал по друго наклонена ос и поради тази причина Земята от време на време попадала в неговата сянка, заслоняваща Слънцето. Това довеждало до съвсем трудни многомесечни изменения на климата, което не можело да не се отрази на живота на Земята – гинели същества, включително и хора.
Тогавашните влъхви приели трудното за себе си решение – да отправят отряд сънуващи в другите светове, за да открият място, където може да се преживее трудното време. Те били запознати с някои от «кошерите» на Лакисите (неорганичните) и един от тях ги приел.
Блудени на Сет (?) – това са "къртичени дупки", които съединяват нашият свят с няколко други свята. По-рано ги използвали за преместване в други светове, а после ги запечатали. Но преди няколко хиляди години хората Хом разрушили един от печатите на Блудени Сет, за да общуват с водните и огнените Лакиси (неорганични) и безпрепятствено да проникват в техният свят, за да преживеят трудното време. Но Лакисите в своите пътешествия прихванали «навлеци» - Липси, от които не могли да се избавят. Общувайки с хората Хом, Лакисите ни предали своето бреме.
Така в хората проникнали Липсите и започнали да се въплащават с цел покоряване на хората от Драконите – използването ни в качество на храна. Нашата сила – това е това, с което се хранят в 4-тата плътност, защото те са основно духовни същества от 4-тата плътност. Те се хранят с отрицателните излъчвания на съществата от 3-тата плътност и даже от 1 и 2-ра плътност. Ние им харесваме, защото имаме нервни чувства, които създават сила. Колкото повече отрицателна сила можем да създадем, толкова повече храна те получават.
И тогава бил сключен Договорът на хората с Липсите. В него участвали – Хората, Лакисите, Небесните войни, Драконите, Старите богове.Но ако за Лакисите Липсите били нещо като комари, то за хората те станали стопани.
По най-малко две причини Старите Богове разрешили на Липсите да нападнат хората...
Имало 3 звезди със сходни условия на живот, които се намирали на една линия - Ингард, Мидгард (Земя) и Лаба, между които били построени Звездните врати. Ако в деня на слънчевото равноденствие човек застане на брега на Елба (Лаба), която е в Германия и повдигне глава, то на разстояние 7000 единици (една единица е 533,3 светлинни години, или 3 710 000 светлинни години) се намирала Лаба а под краката на разстояние 17000 единици (9 066 100 светлинни години) се намира Ингард. На Ингард живеят богове, на Мидгарда ние, а на Лаба живяли Драконите, чието кланово животно било Паякът. Те се наричали ришаси и имали крила на гърба, техният род бил най-многочислен. Ришасите поискали да господстват във Вселената и започнала война. Затова боговете унищожили Лаба и ришасите, но ришасите преминали в света на сънищата и създали Липсите. По такъв начин първата причина била – заплащане за унищожаването на Лаба.
Листната въшка се явява за мравките добитък. Когато на мравката е нужна капка от сока на събраната листна въшка , тя по особен начин я гъделичка с мустачките си по корема. В отговор на това листната въшка отделя събрания за себе си сок. Подобно потребителско отношение към друг вид проявява и човек – например при доенето на крава като по особен начин стиска вимето й. Липсът раздразва нервните възли на човека, намирайки и разширявайки неговите слаби места – струните, на които той играе. По този начин, втората причина това е отношението на един вид същество към друг. Подобно на отношението на Липсите към хората, е широко разпространено в природата и не се счита за нещо особено.
Според Договорът Липсите са дошли на Земята от света Сорни. При това проходът им е бил открит именно от хората-магове, разрушавайки един от печатите на Блуденей Сета (нямам превод за това изражение), тъй като предполагало с помоща на силите на доброто да извисят съзнанието на тези, които изостанали. Но изостаналите дошли в съпровод с тези, които не били поканени – Драконите, а по-точно хората не знаели, че Липсите били създадени от драконите и се явяват техните очи и уста в този свят. На Земята Липсите започнали да ги наричат по различен начин – Черни сенки, Владетели (Арконтеи, Воладорес)…
Постепенно Липсите създали пространство на човешките сънища – измислена и отработена до най-малки подробности система, поробваща човечеството.По-рано заспивайки човек попадал е Големия Сънен Край, а сега заспивайки той попада в Личен Сънен Край, който Липсите заградили от Големият Сънен Край. В крайна сметка пространството на сънищата се оказало неподвластно за хората, те престанали да осъзнават прехода към съня, а след това престанали да осъзнават самият сън. Тогава изчезнал и навика да се напуска света преминавайки в сънното тяло. Но хората все пак не можели да умират така, както става сега. Тогава въвели обряда на обрядното самоубийство и се появила поговорката, която до сега се съхранява от австралийците «Само насилствената смърт е естествена, сам по себе си човек не може да умре». А после и без обрядното самоубийство започнали да умират, тъй като не развивали сънното тяло и нямали достатъчно сила. Изцапали се в гема-та (разум и мислене) и се изолирали от целия свят.
И ето как вече след хиляди години на Липсите им станало малко само силата от сънищата. Сега с помощта на съня те управляват нашите повседневни желания и постъпки, нашия живот наяве. Те искат да създадат напълно управляемо общество и ето как вече хиляда години откакто хората почти напълно са престанали да се осъзнават наяве, живеят само с гема ...
За да се излезе от влиянието на Липсите е необходимо внимателно да се отнасяме към сънищата ( да се стараем да ги запомним, запишем, осъзнаваме и управляваме ) и да се осъзнаваме наяве. Но на първо място е нужно да се знае колкото се може повече за Липсите – за тези, с които предстои да се борим. Липсите имат 3 тела: умствено, сънно и праническо. В света на сънищата те изглеждат като мозък с опашка, по цялото тяло в 4 реда се намират лапички. Използват тялото на човека като носител, прикрепвайки се за него с пипала, чрез които осъществяват взаимовръзка с човека. В сънния и пранически слой се крепят отзад по цялата дължина на главата (това е основната част на Липса), шията и достигат до сърдечният стогны (?), а в умственият слой се намират в умственото тяло на човека. Пипалата на Липса са разположени върху човека и частично вътре в него, но винаги в местата където са разположени стогны (?- предполагам енергийни центрове).
Липсите се делят на два вида: 1) седящи на човека– Паяци; 2) летящи в пространството – Летачи (това е название дошло от това, че в съня, освен сънуващия да не летят като птици могат само те)
Ако наяве се настроим да виждаме Паяците, то те изглеждат подобно на паяци - най-черният и противен цвят, с дълги лапи-пипала, обгръщащи шията на човек и закрепени в почти всички средни и ниски стогны. Към горните стогны (над главата) пипалата на паяка не се опират, но към тях идва право от мантинелата на главата тънка противно-черна ивица гема. Пипалата на това "осмоного" не могат да бъдат просто отделени едно от друго, защото на момента израства друго, което заменя отделеното. Очертанията на Паяка се колебаят в пространството, но това колебание е почти незабележимо. Те излъчват не толкова сила, колкото напоритост.
Летачите наяве могат да се видят по следния начин: трябва да се намери тъмно място или да се дочака настъпването на нощта, а след това да се гледа във въздуха чрез крайщата на очите и да се съзерцават движението на малките частици във въздуха. Постепенно ще започнете да забелязвате приплуването на огромни тлъсти черни риби – това са Летачите, те не седят на човека, но все едно понякога долитат до него, за да се нахранят от неговата сила, намираща се в стъпалата. В далечни времена Летачите били изобразявани като същества, подобни на прилепи с тъмни очи (макар в действителност вместо глава имат хълм (руски-бугор (?)), огромни накъсани крила и множество малки нокти по края на крилете. Този хищник, за разлика от другите духове, е напълно невидим за нас. Бивайки деца, ние го виждаме, но той ни се струва толкова плашещ, че предпочитаме да не мислим за него.
Също така, за разлика от много други духове, Липсите в нашия свят не се въплащават в човешка форма. Причината за това е, че нашия "склад" на светимост не може да стане "кокон". Пък и ако някои от тях се въплъти като човек, то тогава друг Липс ще бъде принуден да се засели към него и да се храни със светимостта му.
Липсите се размножават чрез делене при раждането на нов носител ( от бременната жена към детето). Хранят се с излъчването на човешкия кокон, управляват съзнанието на човека, за да не се повишава честотата (вибрацията), тъй като нейното повишение ще доведе до отравяне на Липса и той ще умре, ако не се отдели от човека.
Липсите не притежават високо ниво на съзнание и осъзнатост. Те са свързани всички помежду си (нянак си могат да общуват). Липсите, които живеят в човека се отличават от тези, които някога дошли в нашия свят. Те са по-развити и приспособени към човека. Липсът е същество, което живее в кокона на човека и поглъща неговата сила и осъзнаване чрез внедряване на Гема– разум и мислене, угодно на Липса. Липс и Гема има всеки човек. Той има собствена воля и съзнание. Почти всички наши действия са подчинени на Липса, тъй като са породени от Гема.
Липсът въздейства на човек чрез мислите. Около 30% от всички мисли, които мисли човек са мисли подтикнати от Липса чрез Гемата. Например, именно Липсите са отговорни за нашата вяра в прераждането, защото те могат да имат множество носители и течение на живота. Човекът, считайки тези мисли за свои, започва да отделя нервна сила, от която Липсът се храни.
Обикновено когато човек започне да се занимава с духовни упражнения, Гемата го възпрепятства, изпращайки позив за страх или който и да е друг отвличащ дразнител. В действителност всички наши чувства са породени от гемата, а само това, което сме свикнали да считаме като дразнител. Гемите са породени от стихийно възприятие, удоволствие от храната, жестокост, нанавист, скъперничство, гордост, страх...това е най-основното, но списъкът може да продължи до безкрай. За да се бори човек с гемата е необходимо всичко, което гемата поражда да не бъде ценност и да не го искате сами. Тогава Гемата няма да има за какво да се хване и няма да може да ви управлява. Затова на нея (него) нищо не й остава като се отсъедени от вас.
С Гемата човек може да се бори само по два начина: 1) за сметка на повишеното управление на самия себе си, което се достига чрез преглед и изработването на безупречност (възпитаване на волята, упорито следване на волевите настройки; когато човек е смесен с волята, Липсът не може да чете неговите мисли и да знае неговото намерение, поради което се оказва ненужен на Липса, тъй като той няма с какво да се храни) 2) Чрез Сиянието на Сърцето и Осъзнаването на Земята (С Любов не могат да бъдат изплашени, тъй като те нямат такова излъчване и те не я осъзнават, тя не съществува за тях; но за сметка на Силата на Любовта човек може да измени своята светимост така, че да стане неядлив за Липса). Вторият способ е по-прост, е нужно той да се прави съвместно с първия.
От гемата не може да се освободи човек от един път. Това е цял път на борба, който може да се премине за няколко години, но може да се разпростре на целия живот.
Основното, което ядат Липсите това е осъзнаването – ососбена сила на синия цвят, която произвеждат само хората и тя се намира в стъпалата им. Те никога не я изяждат напълно, а винаги позволяват тя да отрасте до ноктите на краката. Занимавайки се с безупречност вие постепенно прокисвате за Липса, ставате невкусни и те престават да се хранят със силата в стъпалата, и тогава тя безпрепятствено започва да расте все по-високо и по-високо. Когато тя се увеличи до коленете, вие заповате да се осъзнавате в съня. Всичките способности вече принадлежат на човека, които не са работили заради Гемата, която е създавала вътрешни противоречия и поради това намерението не е работило. Затова основната задача на човек е да се освободи от Гемата. Но тя така просто няма да даде свободата на човек, тя ще въздейства на човек всеки ден. Ако вие сте се избавили от гемата, това не означава, че ще ви се появят много Сиддхи, просто сега няма кой да ви пречи да се развивате. Но Гемата винаги ще се стреми да ви отнеме придобитите нови знания и ще го прави всеки ден. Едно от любимите й способи за управление на човека е отнемането на паметта му.
Необходимо е да се старем да не храним Гемата с нашите отрицателни емоции, а за да не правим това, не трябва да ги изпитваме. За да не ги изпитваме трябва да се оттървем от нашите навици и вътрешния образ на самия себе си. Ще се наложи да се намери източника на навиците, това на което са се развивали...а всичките причини са във вашето минало...Ето тук е необходим прегледът.
Припомнянето е преди всичко обръщение към своя дух, това е основният вид борба с гемата. Гемата не е способен да фалшифицира вашата памет. Най-значимото, на което е способен, това е да описва нашата памет словесно и събитията в нея и много грубо да създава общо възприятие на спомняното време. Но когато ние си спомняме, в нас се пробужда духа. И тогава вие ще почуствате разликата между ума (Гемата) и Духа. Узнавайки тази разлика, вие няма да можете вече да приемате натрапения ви вътрешен образ и привичките.
Но няма смисъл да обвиняваме Липсите за злините за човека или да се боим от тях до смърт. Те не са и така опасни, те са дали на хората само гемата (умът), а всичко останало са си направили хората сами, поради собствената си глупост. А за тези, които не се занимават със самоусъвършенстване, Липсите са невидими.
Според будисткото сказание, един ден Папиян (от санскритски «папа» – зъл, порочен, лош) – главният повелител на света на бесовете [мара], висшето ниво на бога на света на страстите[камадхату], обладаващ най-голямо могъщество сред всички непросветени обитатели на света яви, казал: « Някои от моите роднини са обречени на това да отвличат ума на вярващите, за да разрушат Истината на Татхагат [Така Идващия – всеки просветен, който дава учението за чистотата на ума]. Ще прочета сега заклинание [дхарани], за да могат да покорят вярващите тези бесове. Ако добър мъж или добра жена четат, пишат или пеят това заклинание или учат на него другите, небесните бесове ще благоприятстват и в свой ред ще направят така, че наставниците на тази Истина ще чувстват радост в тялото и ума [има се предвид не във вид на гема], ще се усъвършенстват усърдно, ще получат несрещащо препятствие красноречие и сила на заклинанията и няма да имат усложнения в служенето, яденето, пиенето, дрехите, дома и лекарствата. Ако добрият мъж или жена от цяло сърце приемат това заклинание и го пеят съсредоточено, то тях ще ги защитават богове, дракон, якши, гандхарви, асури, гаруди, киннари и махораги, и нито един зъл бяс няма да ги победи».
После Папиян прочел заклинанието, покоряващо Липсите:
ТАДЬЯТХА АМАЛА ВИМАЛЭ СТХИТАТВЭ АКАЛАВАНИРДЖЫТАШАТРУ ДЖАЙЕ
ДЖАЯВАТИ БХУТАМАТИШАМЭ ШВАНАТИ АПХУМЭ БУСУМЭ АДХИРЭ АГЭМАКХЭ
КХАКХЭЙИСИЛЭ АГАМЭПХУЛЭЛА ПХУЛАПХУЛЭ ПХАШУМЭ ШУШУМА ДХИДХИРЭ
АНАВАНАТЭ СТХИТАТЭ КРИТАРАТЭ КРИТАБХИДХЬЕ ПИРОЧАТАНА
СУДДХАРМАБХАНАКОСЬЯ СУТРАТРАСЬЯДХАРИКА АБХРАБУГАТА ИВАСУУРЬЯСВАХА
Не трябва да мислим, че ако Липсите са духове, то можем да ги изгоним както се гонят духове от човека.Да, вие може да ги призивавате, да ги заплашите с най-страшните санкции. Те ще отчетат вашето високо ниво и даже ще отслабят своето влияние над вас, но няма да си отидат, защото по Доворът те нямат това право. Те трябва да не дават покой на човека, защото той иначе ще се развива постоянно и не би отстъпвал. Колкото повече човек се развива, толкова повече «галактически пари» получават боговете. Всичко, което може да направи човек е да изгони Липсите и постоянно не само да поддържа своето високо ниво, но и да го увеличава постоянно. И така дотогава, докато човек не си възвърне всичко, което е имал тогава, когато не е бил въплатен в тяло и е бил един от боговете...
В Големият Сънен Край се намира колония на Липсите. Тя изглежда като огромен диск със постройки като на кино в стил фантастика. От диска излиза виещ се мост, прерязващ облак. Някъде на протежение на половин обръщане той се съединява с земята. Земята там е покрита със сняг и лед. Всичко заема огромно пространство и прилича на това, както рисуват Кадат.
Ако сте попаднали в колонията на Липсите в осъзнато сънуване, то събуждането ще бъде сложно, защото преместването на точката на събиране е много силно. Само да стъпите на моста и пред вас ще се появи Липс. Страничните брони на моста ще се превърнат в решетки, по които ще заструят сини и зелени светкавици. Решетките ще се повдигнат нагоре, ще се прегънат и ще се сплетат над вашата глава, образувайки свод. И тук от Липса ще излезе лъч, насочен към вас. Ако той не улучи, то пространството ще ви оказва натиск и Липса отново ще нападне. Ако успеете да се събудите, то наяве бъдете много внимателни и предпазливи, защото Липсът ще се постарае да ви направи силна наприятност, достигаща дори до нещастен случай.
Колонията на Липсите и произтичащото там за вас може да се разгледа и от друг ъгъл - там в замъкът се намира матрицата на всеки от нас. Ако не я вземем, няма смисъл да мечтаем за свобода.

http://209.85.135.132/search?q=cache:sFlaBQPzDMwJ:anahatonforum.4bb.ru/viewtopic.php%3Fid%3D445+%D0%BB%D0%B8%D0%BF%D1%81%D1%8B&cd=2&hl=de&ct=clnk
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Подробно за летачите

Мнениеот josemity » Пет Фев 19, 2010 1:05 pm

Без да влизам в подробности да описвам сънища искам да ви обърна внимание на две неща, които са от решаващо значение в ОС относно Летачите. Те са на базата на личен опит.
Контролът на емоциите е от МНОГО голямо значение. (Разбира се всеки си има собствени техники за постигането му, затова няма да натрапвам моите. )
1. Емоциите са това, което е храната им в сънищата. Много добре ги манипулират, много са наясно с тънките струни на човека, особено касаещи неща, които човек обича или мрази (хора, животни). Имах шанса да се осъзная точно след като изригнах в ураган от негативни емоции (да защитавам слабите) и да видя източването на енергията ми. Трябва да ви кажа, че примерът с листната въшка от горното съобщение е доста близък с това, което в действителност става, но в същото време е много по-отвратително. Най-близкото описание на това, което се случи е, че чух смях подобен на звуците на хиената (http://www.youtube.com/watch?v=fnAYxUqT8Uk, но този смях не е задължителен. Мисля, че при мен стана така, защото след толкова усилия да се контролирам, те успяха да ме изиграят и да попадна в клопката им. Та това по-скоро беше израз на тяхното задоволство от победата. След това безформена тъмна маса, се насочи като огладнял чакал към гърлото ми и започна настървено да смучи. Бях парализирана за момент, нямах сили да се измъкна и единственият изход видях в това да се събудя.
След това разкритие за манипулациите, които стават зад завесата на съня ми, решимостта ми да се оттърва от тях се увеличи хилядократно. ТЕ са безкрупулни. Ще ви пускат през деня мисли от рода на "Станалото-станало..Голяма работа!"..в смисъл да омаловажат случилото се. Не се поддавайте! Това не са ваши мисли!

2. Ако поне малко контролирате прехода към съня, можете да ги разпознаете. При заспиване започвате да виждате различни картини, ако вниманието върху една от тях се задържи, създавате вече сюжет и именно в този момент нахлуват ТЕ. Появи ли се нов образ (много често на човек), който да ви гледа настойчиво и напористо, с особено внимание, с един особен присмехулен блясък в очите си - това са те.
Веднага излезте от съня, ако не искате или нямате сили да си играете на котка и мишка.

Т.е. те влизат във вече създаденият от вас сюжет и го видоизменят, за да отделите емоции, а не създават първоначалното направление на съня (сюжета).
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Подробно за летачите

Мнениеот josemity » Сря Апр 14, 2010 12:30 pm

Gioia9 написа
.....аз във сънищата си не срещам нищо такова .обаче съм мислила, че съществува нещо такова...


Летачите става видими (осезаеми) за човек едва след като достигне втората врата на сънуването. При първата врата вниманието на сънуващия е все още нестабилно, енергията за сънуване се изчерпва бързо.
Аз наричам втората врата на сънуването "зона на толерантност на летачите". В смисъл, че сънуващия има възможност да предприема много повече действия и да си поставя по-сложни задачи. Но дотук с толерантността! Човек се намира все още в очертана, допустимата за действие зона, дадена от летачите. В момента, в който по случайност сънуващия излезе от рамките на допустимото, тогава го връщат много бързо. Понякога без дори да се прикриват зад сънища-симулатори.
Извън рамките на допустимото - виждане директно на бекрайността, на енергийните потоци, енергийната трасформация (закостенялата енергия се раздвижва, човек започва да гори в огъня отвътре).
Докато практикуващият се намира в тунелите на сънуването (според Изриги) или казано с други думи в сънищата-симулатори на летачите, те действат в "зоната на тяхната толерантност".
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Подробно за летачите

Мнениеот gioia9 » Сря Апр 14, 2010 2:40 pm

Здрасти,Джоземити моето име е Джоиа написала съм го на италиански, което означава радост символиката е да се радваме на живота .....Винаги съм била доста оптимистично същество ,но сега радостта ми потъмня ,вдъхновението ми също.Откаде да взема вдъхновение за правене, мисля да се прехвърля изцяло в неправене.Чета книгите на К.К. от 2000. ,но 9те не знаех , че имало още 3 .Чудя се защо Д.Х. не е започнал направо с топ новината а е чакал цели 10 години да я разкрие .Сигурно защото когато разбереш истината няма да имаш желание за нищо. .....


Навън е нощ ,а моят сън
далеч побягнал е от мен
Къде си отлетял ела приятелю
,ела и прогони неканените мисли
които вият се като рояк пчели,
жужат и жилят и така боли .

Но ти не идваш викам те напразно
Не чуваш моята молба
и ме оставяш безнадежно търсеща пролука
сред мрака черен на ноща.....

това стих. съм го писала когато съм била на 18 години .....
Аватар
gioia9
Участник
 
Мнения: 25
Регистриран на: Пон Апр 05, 2010 11:08 am

Re: Подробно за летачите

Мнениеот lexas » Чет Апр 15, 2010 1:26 am

Знаеш ли кой е най-добрият лек срещу страха? Гледката на безстрашен човек.

Виж се с някой истински безупречен воин, който познаваш. Ще видиш, че той не се е отделил от социума, не се е отказал от правенето, за да се отдаде 100% на неправене... ще видиш, че той е много обикновен човек всъщност, който е приел да преминава през човешките си уроци осъзнато. Ще видиш, че той има страсти, има слабости, има блокажи, но ги вижда и вижда, че един ден изцяло ще се премести в позицията отвъд тях, която някои наричат безупречност.

След срещата отново ще си сама, но ще знаеш, че маневрата е възможна. Животът е възможен и продължава! Продължи и ти с него. Не се спирай, за да пишеш нелепи стихчета. Не се поддавай на естествената сила на твоето сънуване като жена. Не се огъвай пред сташната сила на знанието, която Кастанеда ти е дал и която е погълната голяма част от съзнанието ти.

Всичко изглежда безсмислено, знам. Но преминавай през уроците си, учи със страст. Всичко е безсмислено! Така е, права си. Сега учи, продължавай да вървиш по своите си пътища със сърце, каквито и да са те. И виж как някъде далеч ще дойде и тя... тоталността... безкрая... свободата...

Но ти още си тук. Ти си човек, който се учи как да живее като воин.

Ако трябва, забрави за всичко това. Дай си ментална почивка.
Освежи се!
lexas
Активно сънуващ
 
Мнения: 100
Регистриран на: Пет Авг 15, 2008 11:33 pm

Re: Подробно за летачите

Мнениеот josemity » Чет Апр 15, 2010 11:45 am

Джойа, стихотворението ти ми хареса :)

Всъщност голямото предизвикателство за практикуващия сънуване не са летачите, а неорганичните. Те се появяват в някои случаи още при втората врата, но основно и най-късно при третата. При третата врата практикуващия вече е разбрал как да избягва взаимодействия с летачите. Трезвостта в ОС е нарастнала. Прийомите на летачите са ясни и предсказуеми, затова и е по-лесно да се избягнат техните маневри. И ако при летачите най-многото което може да ти се случи е да ти отнемат енергията за осъзнаване и да те върнат в тази реалност, то при неорганичните нещата стоят по съвсем друг начин. Те също създават сънища-симулатори, но толкова живи и идентични с тази реалност, че за човек има опасност да остане завинаги в тях, приемайки това за наша реалност и постепенно забравя откъде е дошъл. Много от древните магьосници са се губили в света на неорганичните именно при третата врата. Не ти ли прави впечатление, че описанието на праговете за сънуване е много подробно именно до третата врата!? Друга причина за това да се пише малко за останалите врати е, че след четвъртата започва сливането на двойника с физическото тяло, което завършва най-късно при петата врата. Затова няма какво да се обяснява- двойника ни е най-добрият наставник.
...........
Чета на някои места, че практикуващите са преминали третата врата на сънуването, защото се видели спящи в леглото. Забравят обаче да обърнат внимание на доста детайли: дрехите, с които са легнали и с които се виждат в сънуването трябва да са абсолютно идентични. Стаята трябва да е абсолютно идентична, а не изказвания от сорта "леглото ми изглеждаше малко по-голямо, стаята бе някак по-различна" и т.н. Има ли несъотвествия значи е сън-симулатор на неорганичните. За опасностите на третата врата научих от един практикуващ, достигнал петата врата.
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

ПредишнаСледваща

Назад към Летачите / Хищниците

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron