Влез    Регистрация
  • Автор
    Съобщение

Скромен опит за летене

Мнениеот Silviya M » Нед Мар 15, 2015 5:24 pm

Подзаглавие на темата - Споделени опитности в безмълвното познание.

Първото подзаглавие в този раздел. :joy:
The Great Path is really No Path. Morihei
Аватар
Silviya M
Активно сънуващ
 
Мнения: 1042
Регистриран на: Съб Ное 29, 2014 12:44 pm

Re: Скромен опит за летене

Мнениеот Silviya M » Нед Мар 15, 2015 6:42 pm

Докато се чудих, какво заглавие да сложа на темата, се оказа, че вече такова и без туй си съществува, та не ми беше трудно просто да го взема. Преди, когато измислих, само единичен пример, „Полетът на костенурката“ – вече си имаше такова в интернет. В началото се смайвах на такива неща и ги бях кръстила „параноята ми“, докато не ги отделих от другите (кои други ?!) ежедневни, и се оказа, че са само едни синхроничности.
После разбрах, че хората им казват Вселенски заговор и си имат свои такива различни наименования за едни и същи неща.

Да се върна на думата си. Спомних за ученето ми за изпити -

„Друга, по-голяма част, бе нарекъл "второто внимание" и го беше описал като съзнанието, от което се нуждаем, за да долавяме нашия сияен пашкул и да се държим, като сияйни същества. Беше казал, че докато сме живи, второто ни внимание остава на заден план, освен ако не бъде изведено напред чрез умишлена тренировка или в резултат на случайна травма, и че обхваща съзнанието на сияйното тяло.“

http://www.castaneda-bg.com/foto8.php

Тогава изобщо нямах и бегла представа от Кастанеда и от Учението на Дон Хуан. Предполагам, че на много хора се е случвало да знаят за неща, за които не са и подозирали. На мен изобщо не ми правеше впечатление в началото. Казвах си им магическият ми свят и това е.

Абсолютно съм убедена, че ако тогава бях чела Карлитос, това галене по егото щях да го приема за ЧСЗ, а по магически случващите се неща – просто нямаше да се случват. Затова му се радвах пък по-късно на КК, че дава обяснение на част от нещата – защо и как, както и това, че ме накара да търся обяснение и за други опитности. И не, че има за всички случващи се – такова.

Сега, четох Кабала само така, за да разбера.

Оказа се, че си представях по друг начин, или някак по обратен ред подреждането на световете. Искаше ми се, когато писах за времето, да напиша и за плътностите, за да има поне някакво разбиране за мен по въпроса, но не ми остана време, после се цупих и така.

Представях си нисшите астрални нива към мен, а висшите към „Краищата на Световете“ (кавичките са, защото словосъчетанието е детско). Като някъде по средата има нещо създадено от много фина материя. На нива. Там в Акаша е библиотеката. Когато зачетох КК, разбрах, че това до което съм се добрала има същото описание, като мъжът от библиотеката на Е. Кейси и на библиотеката на Р. Монро – фокус 27. Като фокус 28 е след „Свиването, Краищата на Световете“.

http://sanovnik.bg/n4-32466-%D0%90%D0%B ... 1%81%D0%B8

В Кабала е написано някак по –различно и т.к. няма да мога сигурно да го коментирам, ще сложа линк:

http://www.magicgatebg.com/magic/kabala/index.htm

Едно нещо ми направи особено впечатление. Търсих Гебура, заради упражнението си – задача 6 и 10 която направих първо от Практикума на Равена. Оказа се, че тя не е посочила правилно, или е объркала Гебура с Тифарет, или 5 и 6 от Дървото на живота, на Адам Кадмон.

„Веднъж говорих с един психиатър по тези въпроси. Когато му казах, че "халюцинациите са явления, при които някой вижда и чува неща, които ги няма", то моя събеседник много се ядоса и каза, че това е много погрешно схващане: това се отнася до неща от сферата на религията и метафизиката. Халюцинациите са "преживяване за усещане" т.е. те имат само вътрешен произход-не произлизат от външни източници нито в материалния, нито в астралния план; по-високите планове не "генерират" образи и усещания).“.“

„Що се отнася до окултистите,те са склонни да подлагат на съмнение посланията от по-високите планове.Алистър Кроули се е нуждаел от години, преди да публикува "Книгата на Закона". Докато шизофрениците преживяват своите видения и послания като част от материалния план, то окултистите ще ги обсъждат като част от друга действителност ("моите видения не са материални, те идват от друго ниво,от астралния план...").“


Горните цитати са от основата – Йесод от Астралния план и са много интересни.

А аз си запазвам правото да се сърдя и да се чудя да се чудя ли – Кое в задачите е Вярно, след като Менталния план куца...

:clap: :))


https://www.youtube.com/watch?v=HF6cR9qC91g

Да не се израдвам по- рано, от когато "трябва", но в тази реалност не е така ясно, като в сънуване, кога дребният тиранин (летача) се е превърнал в съюзник.
:joy: :samurai: :nocomp:
Последна промяна Silviya M на Сря Мар 18, 2015 9:20 am, променена общо 1 път
The Great Path is really No Path. Morihei
Аватар
Silviya M
Активно сънуващ
 
Мнения: 1042
Регистриран на: Съб Ное 29, 2014 12:44 pm

Re: Скромен опит за летене

Мнениеот вдъхновител » Пон Мар 16, 2015 10:37 am

:yes:
Последна промяна вдъхновител на Вто Мар 31, 2015 10:33 am, променена общо 1 път
Аватар
вдъхновител
Активно сънуващ
 
Мнения: 924
Регистриран на: Пет Дек 12, 2014 10:42 am

Re: Скромен опит за летене

Мнениеот Silviya M » Пон Мар 16, 2015 2:21 pm

вдъхновител написа:"Тя може да е заблуда на ума ми. Може през цялото време да сънувам. Сънувам, че говоря с вас и че вие ме слушате. Никой не може да докаже, че това не е сън. Самият ми мозък може да е сън и що се отнася до това, все още никой не е успял да види собствения си мозък. Всички ние го приемаме за даденост. Така стоят нещата с всичко. Собственото си тяло аз също приемам за даденост. В същото време не мога да кажа, че не знам. Това стоене между познанието и невежеството, този мистичен здрач и размесването на истина и лъжа – и къде се срещат те – никой не знае."


"Каза, че някои магьосници били разказвачи. За тях разказването не било само своеобразен преден пост, сондиращ техните перцептуални граници, но и път към съвършенството, към мощта, към духа. Замълча за миг, явно търсеше да намери подходящ пример. След това ми припомни, че индианците яки имат сборник от исторически случки, който. Те нарича „Паметни дати“. Знаех, че „Паметни дати“ представляват устно предавани разкази на тяхната история по времето, когато са воювали срещу нашествениците испанци, а после и мексиканци. Дон Хуан, самият той яки, упорито твърдеше, че „Паметни дати“ представлява описания на техните военни поражения и разпадане.
— И така, какво би казал ти — попита ме той, — един учен човек, за магъосник разказвач, който взема едно описанце от „Паметни дати“, например историята на Калихио Муни, и променя края така, че вместо да се окаже изтърбушен и разкъсан на четири от испанските си екзекутори, както всъщност е станало, победоносният бунтовник Калихио Муни успява да осбободи своите сънародници?
Знаех историята за Калихио Муни. Бил е индианец яки, който според „Паметни дати“ служил дълги години на пиратски кораб, подвизаващ се из водите на Карибско море, с цел да изучи принципите на военната стратегия. След това, завръщайки се в родната Сонора, успял да вдигне въстание срещу испанските завоеватели, което обявил за освободителна война, но в крайна сметка бил предаден, заловен и екзекутиран.
Дон Хуан ме подкани да взема отношение. Казах му, не подмяната на фактите от действителната случка е чисто психологически похват, вид самозалъгване от страна на магьосника разказвач. А може да представлява и своеобразен личен похват, трик за облекчаване на чувството за безсилие. Добавих, че дори бих нарекъл такъв магьосник разказвач патриот, тъй като ябно е неспособен да се примири с горчивото за народа му поражение.
Дон Хуан се разсмя така бурно, че се задави.
— Но тук не става дума само за един магьосник разказвач — заоспорва той. — Те всичките правят така!
— Тогава това е социално утвърден способ за създаване на лицеприятна самозаблуда в цялата общност — заядох се аз на свой ред. — Общоприетият начин за колективно освобождаване от психологически стрес.
— Твоите доводи са гладки, логични и убедителни — заяви той. — Но понеже духът ти е мъртъв, не можеш да видиш недостатъка им.
Той ме изгледа продължително, но аз нямах какво повече да кажа по въпроса, пък и да имах, щеше да прозвучи заядливо.
— Магьосникът разказвач, който променя края на „реалната история“ — каза той, — прави това по указание и под прякото покровителство на духа. Тъй като умее да направлява неуловимата си връзка с намерението, той действително може да променя нещата. Магьосникът разказвач сигнализира, че е възнамерил, като сваля шапката си, поставя я на земята и я завърта на триста и шейсет градуса по досока, обратна на часовниковата стрелка. Под покровителството на духа този простичък акт го потопява в самия дух. Той оставя мислите си да се преметнат и да направят лудешко салто в невъобразимото.
Дон Хуан повдигна ръка над главата си и посочи за момент към небето над хоризонта.
— Тъй като неговото чисто разбиране е един преден пост, разузнаващ онази безкрайност, ей там — продължи дон Хуан, — магъосникът разказвач знае без сянка от съмнение, че някъде, по някакъв начин в този безкрай, точно в този миг духът е връхлетял, Калихио Муни е победител. Той е избавил своите хора. Неговата цел е надхвърлила личността му."
Силата на безмълвието (Сякаш никой не го знае това)

Понеже се разсейвах известно време с отделните части на мозъка :

"Годината е 2009-та. Неврологът Ричард Дейвидсън от University of Wisconsin, САЩ, "омотава" главата на Рикар с 256 сензора като част от голям проект, изследващ стотици хора, занимаващи се задълбочено с медитация. Скенерите показват нещо невиждано! Когато медитира върху състраданието, мозъкът на Рикар произвежда нива на гама вълни, свързани със съзнанието, вниманието, ученето и паметта, каквито до момента не са отчитани и не са регистрирани никъде в неврологичната литература. Нещо повече, скенерите показват изключителна активност в лявата част на префронталния кортекс на мозъка. Явлението води до невероятно високи нива на усещане за щастие и намалена до минимум склонност към негативизъм! Тези резултати дават на Матю Рикар титлата "най-щастливия човек на света"."

http://www.gnezdoto.net/fakti/498-koi-e ... k-na-sveta

Така че - пак не става много ясно, какво може да те направи "щастлив", само примерно. И отново ми минава през ума оная стара случка на Рупърт Шелдрейк - за студента без мозък и морфогенетичните полета. Отново не се знае, как чувства, и с коя от клетките на едноклетъчното обича, само примерно.

Точно да си намеря кусур. :ai: :pshu:

:joy: :)) :clap:
The Great Path is really No Path. Morihei
Аватар
Silviya M
Активно сънуващ
 
Мнения: 1042
Регистриран на: Съб Ное 29, 2014 12:44 pm

Re: Скромен опит за летене

Мнениеот вдъхновител » Пон Мар 16, 2015 2:43 pm

"Точно да си намеря кусур. " язък ,тъкмо щеше да има с какво да се похвалиш ;8) пък сега ще си ходиш безупречна :joy: :rofl:
Аватар
вдъхновител
Активно сънуващ
 
Мнения: 924
Регистриран на: Пет Дек 12, 2014 10:42 am

Re: Скромен опит за летене

Мнениеот Silviya M » Пон Мар 16, 2015 4:42 pm

Много ми е неприятно, но какво да се прави. ;8) :rofl:
The Great Path is really No Path. Morihei
Аватар
Silviya M
Активно сънуващ
 
Мнения: 1042
Регистриран на: Съб Ное 29, 2014 12:44 pm

Re: Скромен опит за летене

Мнениеот Silviya M » Вто Мар 24, 2015 8:01 pm

https://grozilcho.wordpress.com/2009/05 ... %BE%D1%82/

Безмълвното знание от "списанието" на Грозилчо

....
Д.Х. казваше, че обикновеният човек понякога получава намеци за това енергийно взаимодействие. Човек го усеща интуитивно и се опитва да проследи процеса, да разгадае тези взаимодействия. От друга страна, магьосникът възприема целостността на това преминаване всеки момент, когато му трябва тълкувание. Д.Х. ме уверяваше, че предверие на безмълвното знание е онова състояние на човешко възприятие, което магьосниците наричат вътрешно безмълвие – състояние, лишено от постоянен вътрешен диалог, както го наричат магьосниците, или дори напълно лишено от мисли.

Колкото и да се стараеше Д.Х. да направи определенията и обясненията си за безмълвното знание по-достъпни за мен, те си оставаха неясни, загадъчни и неразбираеми. В опита си да изясни този въпрос, Д.Х ми представи редица конкретни примери за безмълвно знание. Един от тях, който ми допадна най-много поради мащабите и практичността си, касаеше тези, които той наричаше тълкуватели на безкрая ( readers of infinity).

Думите „тълкуватели на безкрая“ звучат като метафора, но това е по-скоро феноменологично описание, направено от Д.Х. на базата на състоянието на възприятие на шаманите. Той ми каза, че това състояние на шаманите се съгласува със целите и очакванията на съвременния човек и че човекът на ХХ век е читател, т.е. е особено склонен към четене на писмени текстове. Такива текстове могат да бъдат книги, компютърни разпечатки, художествена литература, учебници, технически описания и т.н.

В непрекъснатите си търсения на решения и отговори на изследванията си, магьосниците от древно Мексико открили, че от състоянието на вътрешно безмълвие съзнанието на човека може много лесно да премине към прякото възприятие на енергията на фона на всеки екран, проектиран на земята или на всеки, избран на хоризонта обект.
....

:pshu:
The Great Path is really No Path. Morihei
Аватар
Silviya M
Активно сънуващ
 
Мнения: 1042
Регистриран на: Съб Ное 29, 2014 12:44 pm

Re: Скромен опит за летене

Мнениеот вдъхновител » Сря Мар 25, 2015 10:20 am

Обичам да летя :-L

На физическо ниво използвам радио управляеми модели - самолети, хеликоптери и квадрокоптери.

В осъзнатите сънища ползвам наученото от физическото ниво за невъобразими маневри и контрол в летенето.

Е няма такова УДОВОЛСТВИЕ :joy: :joy: :joy:
Харесвам вдъхновението -то трябва да е като любовта –безкористно :yes:
Аватар
вдъхновител
Активно сънуващ
 
Мнения: 924
Регистриран на: Пет Дек 12, 2014 10:42 am

Re: Скромен опит за летене

Мнениеот Silviya M » Сря Мар 25, 2015 12:26 pm

Точно така. :yes:

Всъщност, ако преди време си поглеждал насам, предупреждавах (или по-скоро питах) - за изчистената връзка с Духа. Или, какво следва по-нататък, ако връзката с Духа не се нуждае от кой-знае - какво чистене.

:joy: :ok:
The Great Path is really No Path. Morihei
Аватар
Silviya M
Активно сънуващ
 
Мнения: 1042
Регистриран на: Съб Ное 29, 2014 12:44 pm

Re: Скромен опит за летене

Мнениеот вдъхновител » Сря Мар 25, 2015 1:01 pm

"Или, какво следва по-нататък, ако връзката с Духа не се нуждае от кой-знае - какво чистене."
:sleep:
И това е от теб
"Обобщено е, че за да компенсират вътрешните и външните си противоречия духовете могат да манипулират поведението на душата и тялото на човека чрез живи или неживи обекти от битие или от небитие.Чрез духове от небитие се манипулира поведението на душата и тялото на човека с цел да се моделира решаването на проблеми, които са при същи на средата от небитие или на пра небитие."
Аватар
вдъхновител
Активно сънуващ
 
Мнения: 924
Регистриран на: Пет Дек 12, 2014 10:42 am

Следваща

Назад към Отворена практика - на крилете на намерението

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта