Страница 1 от 1

прикриването как се използва?

МнениеПубликувано на: Вто Мар 04, 2014 3:25 pm
от Stremej
Здравейте! Отскоро разбрах ,че моите проблеми произлизат от това ,че не зная как да се прикривам .Прочел съм книгите на кастанеда,но само толкова от практическа страна хич ме няма.Ето това ми обяснява прикриването най-добре-
---- Изкуството на прикриването означава да научиш всевъзможни трикове за замаскирането си, и то да ги усвоиш толкова добре, че никой да не заподозре как си се престорил на някой друг. За тази цел трябва да бъдеш безжалостен, хитър, търпелив и благ. Твоята безжалостност не бива да бъде грубост, хитростта не бива да бъде коварство, търпението не бива да бъде пренебрежение и благостта - простодушие.------
ТА някой може ли да ми да де насока как се използват четирите настроения в ежедневието спрямо хората . Вие как се замаскирате спрямо хората със някакъв пример?

Re: прикриването как се използва?

МнениеПубликувано на: Нед Мар 09, 2014 11:19 am
от kas
Казваш че от практическа гледна точка хич те няма. Значи първо там трябва да търсиш решение - практикувай.
На много места е писано, но и тук искам да добавя, че терминът "прикриване" не е добър превод на "stalk" - последният е по-широк като понятие. Той обхваща и инструменти като контролираното безумие, отстраненото внимание, неправенето, издебването на собствените навици и привички и дори прегледа. В крайна сметка всичко, което е свързано с контролираното преместване на събирателната точка и задържането ѝ в нова позиция е част от термина "stalking".

Като казвам "практикувай" имам предвид да ползваш целият инструментариум, който ти е известен, но винаги помни, че по възможност трябва да следваш интуицията си. Спокойно можеш да влагаш собствени вариации, стига да чувстваш, че за теб така е правилно.
Смятам, че вече си го разбрал, но за всеки случай ще кажа, че е важно е да осъзнаваш, че прикриването няма нищо общо с лъжата. Реалността, която създаваш, примерно с неправене, изцяло зависи от непреклонното намерение, което влагаш. И тя не е преструвка, а нов, коренно различен модел наповедение, който те прави различна личност. Пред хората, които познаваш ще ти се наложи да бъдеш артист (независимо дали искаш) - те никога няма да приемат промяната ти, така че ще се наложи да им предоставиш това, което искат, а именно - старото ти аз.

П.П. Това може би ще също ще ти е полезно http://grozilcho.wordpress.com/2008/03/ ... %B0%D0%BD/

Re: прикриването как се използва?

МнениеПубликувано на: Нед Мар 09, 2014 5:44 pm
от muskula
Точно така кас, много добре казано. За да преместиш СТ и да я задържиш се иска намерение, енергия и много практика.Сериозна тема.....

Re: прикриването как се използва?

МнениеПубликувано на: Нед Мар 09, 2014 6:04 pm
от kas
Всъщност съм благодарен на Stremej, че подхвана темата - прикриването е основно средство, дори енергийно хората са предразположени да бъдат прикривачи или сънувачи. По принцип ми се щеше да дам и конкретен пример от ежедневието... muscula сещаш ли се нещо, което те е разтърсило?

Re: прикриването как се използва?

МнениеПубликувано на: Нед Мар 09, 2014 6:06 pm
от Stremej
:))

Re: прикриването как се използва?

МнениеПубликувано на: Нед Мар 09, 2014 6:31 pm
от Stremej
:))

Re: прикриването как се използва?

МнениеПубликувано на: Нед Мар 09, 2014 6:49 pm
от kas
Можеш да започнеш да наблюдаваш себе си "отстрани", възможно по-обективно. Това може да ти е по-лесно ако започнеш да обръщаш внимание на детайли, които по принцип пропускаш. Например аз обръщах малко внимание на дрехите на хората. Започнах да се опитвам да си припомня с какъв цвят дрехи са били, детайли от това как са сложени и комбинирани цветово. Изведнъж се оказа, че покрай това започнах да забелязвам нови черти в хората и най-вече мои реакции на техни действия или думи. И точно там е ключа - в цялостната ситуация обикновено класифицираш действията на хората като добри, лоши или такива, които не те засягат. Обаче това са твои класификации. Оттам следват изводи, които можеш да направиш за себе си и ефективно да започнеш да "разчистваш склада си" от лична биография.

Re: прикриването как се използва?

МнениеПубликувано на: Пон Мар 10, 2014 4:02 pm
от Stremej
:))

Re: прикриването как се използва?

МнениеПубликувано на: Пон Мар 10, 2014 11:05 pm
от kas
Благодаря ти за високото мнение. :oops:
За воинът е трудно да запази трезвостта си по пътя и това е естествено. Най-важното е да откриваш постоянно причините за грешките си и да се оттърсваш постепенно от тях.
Относно близките и приятелите, ще цитирам нещо директно от Клиъргрийн http://www.cleargreen.com/questions
Въпрос: Четох в книга на Карлос Кастанеда, че е необходимо да се освобождаваме от личната история. Значи ли това, че трябва да се освободя от семейство и приятели?
Отговор: В никакъв случай - както той казва, това просто означава да се освободиш от преценките си за тях и за себе си. Това означава да наблюдаваш и поставяш под въпрос ограниченията на вижданията си спрямо тях и спрямо себе си.