Страница 1 от 1

Сън или реалност беше?!?

МнениеПубликувано на: Вто Юли 27, 2010 2:27 pm
от kamberkata
Здравейте,
ще започна с това, че вече няколко години имам проблеми със съня, проблема ту се засилва(по една седмица безсъние) ту се оправя за малък период от време.
Понякога сле няколкодневно будуване започвам да чувам гласове или да виждам сенки, петна а понякога и да предприемам действия , които не помня.
Както и да е, нека да разкажа какво преживях.
След няколкодневно будуване, си лежа в леглото, отегчен, че отново ме чака поредната безсънна нощ.
В един момент в състояние на отпуснатост и летаргия започна някакво ужасно бучене в главата ми, звук който направо ме накара да се ужася и скова тялото ми.
Получих нещо като спазъм и не можех да помръдна.
В този момент си помислих, че и моя ред е дошъл...
Започнах да усещам някакво присъствие навън зад прозореца, не виждах нищо само крещях вътрешно, защото бях като прализиран.
Най големия ужас изпитах, когато това присъствие започна сякаш да ме засмуква към прозореца.В този момент вече бях на прага на лудоста от страх.
Изведнъж се събудих, да това се оказа някакъв абсолютно нереално реален кошмар.
Успокоих се, макар че поне 2-3 минути ръцете не бяха мои и реално не ми се подчинявах, бяха изтръпнали така все едно са от кашкавал.
Та може ли някой да обясни, дали е имал подобно преживяване? И дали е време да посетя психиатър, което никак не ме влече.

Re: Сън или реалност беше?!?

МнениеПубликувано на: Вто Юли 27, 2010 3:13 pm
от josemity
Та може ли някой да обясни, дали е имал подобно преживяване? И дали е време да посетя психиатър, което никак не ме влече.


Преживяването е било опит да излезеш от тялото си и, в Кастанедски форум като този, се нарича осъзнато сънуване, което няма нищо общо със спането. След първите 1-2 опита страхът ти ще изчезне. На негово място ще дойде въодушевление. Осъзнатото сънуване е естествена способност на всички човешки същества, така че нямаш нужда от психиатър, а от смелост и безстрашие. Нищо лошо не може да ти се случи, поне на този етап.
А колкото до безсъницата, която смяташ за проблем, мога да ти кажа, че тя може да ти стане много полезна, но с уговорката, че е придружена с необходимите практики.

Re: Сън или реалност беше?!?

МнениеПубликувано на: Вто Юли 27, 2010 3:32 pm
от kamberkata
Благодаря за отговора, който малко ме поуспокои, пък и се зачетох във форума и придобих представа, поне обща.
Все пак винаги ли ще е толкова сковаващо и едвам поносимо това бръмчене-трептене в главата че и в тялото, и тази сковаваност и парализа?Пфу аз си мислех, че умирам :ow: Само не разбирам, как безсънието може да ми помогне??! Та аз след неколкодневно/нощно недоспиване съм като парцал и на моменти направо имам чувството че времето се забавя и всичко е нереално.Как да бъда работоспособен, как да бъда концентриран? Мисял че все пак на човек му се полагат поне 6-7 часа на денонощие, при мен седмично са толкова...

Re: Сън или реалност беше?!?

МнениеПубликувано на: Вто Юли 27, 2010 6:10 pm
от josemity
Да, умира, но не ти, а представата ти за света и самия теб. А това при повечето от нас е болезнено.Бръмченето няма да е толкова неприятни и сковаващо, ако не се съпротивляваш. Всъщност страха ти го прави непоносимо. С времето ще свикнеш и ще го чакаш даже с нетърпение.
Като прочетох колко малко спиш, изпищях наум от радост. Това, което смяташ за проклятие, е всъщност голям дар. Сам ще се убедиш! Практиката, с която може веднага да започнеш е да поддържаш вътрешно мълчание. Това означава никакви мисли, а ако се появят ги отпрати или ги поглъщай обратно в себе си (достатъчно е да си представиш как поглъщаш обратно енергията си, създала току-що дадена мисъл). Ще забележиш, че мислите, които ще се появяват в практикуването на вътрешно мълчание , ще стават все по-агресивни. Тези мисли са на твоят разум, който трябва да победиш и умъртвиш. Само така се стига до Просветлението, до чистото знание.
Прочети вниамтелно темата "Подробно за летачите", защото "запознанството" ти с тях е неизбежно, особено като се има предвид безсънието ти. Естествено прочети и всички книги на Карлос Кастанеда, които ги има в някои форуми в електронен формат.
Усвои движенията Тенсегрити. Те зареждат и така няма да се чустваш като парцал (както сам описа).
И добре дошъл във форума от мен! :))

Re: Сън или реалност беше?!?

МнениеПубликувано на: Вто Юли 27, 2010 6:19 pm
от kamberkata
Добре заварил.
Леле чувствам се така, че все едно току що съм погълнал червеното хапче...не знам дали мозъкът ми ще издържи :]
Как да спра диалога?Нали даже за да напиша това съобщение аз обмислям какво и как да напиша???Разсъждавам над твоите отговори и т.н.

Re: Сън или реалност беше?!?

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 11:51 am
от kamberkata
Снощи пак имах спонтанно образуване на вибрации, пробвах да ги усиля и паниката отново надделя :)Изобщо, сега след като съм "погълнал череното хапче", мисля че от тях няма да се оттърва и ще трябва да го преодолея. Но мисля и уикенда, сутрин, непосредствено след събуждане, да пробвам умишленото им предизвикване и да видя докъде ще мога да стигна...Стискайте палци :yes:

П.С.Опасява ме и още нещо.Самото завръщане в тялото.Някой с опит може ли да даде съвет как да процедирам?

Re: Сън или реалност беше?!?

МнениеПубликувано на: Пет Юли 30, 2010 3:59 pm
от josemity
П.С.Опасява ме и още нещо.Самото завръщане в тялото.Някой с опит може ли да даде съвет как да процедирам?


Като възнамериш да се върнеш в тялото. Като дойде момента да поискаш да се върнеш, просто си кажи "Искам да се върна обратно в тялото си". И командата действа!Няма процеруди, има възнамеряване. От друга страна фиксацията на т.нар. събирателна точка (това е термин от книгите на Кастанеда) е толкова силна, че дори и да не мислиш за това, автоматически се връщаш обратно в тялото си.
И без паника! Остави се на вибрациите и надблюдавай какво се случва. Опитай се запомниш отделните етапи. Не си нито първият, нито последният, който преминава през този процес. Успех! И обезателно ни разкажи как е преминало първото ти излизане от тялото. :)
И друго, не чакай уикенда, а действай при първа възможност т.е. всеки път когато се появяват вибрациите. Не пропускай шансовете си да разшириш своето възприятие и възможности.

Re: Сън или реалност беше?!?

МнениеПубликувано на: Чет Юли 04, 2013 1:20 pm
от kaloqn111
Здравеите,
и аз като останалите имам проблем сас сънищата още от дете,но напоследак (близката година) започнах да сънувам прекалено реално.Ще ви разкажа какво преживях в последния си сън и ако може да дадете някакво компетентно мнение и обяснение,защото го намирам за доста странно.Следното: Първоначално бях в една кола с колеги и карах много барзо,при което всички ми викаха да намаля,но аз давах все повече газ и неможех да спра ,докато не се бласнахме .След това се прехварлих с брат ми пред някаква болница на пеика и крака му беше целия в кръв(но тои небеше с нас в колата)... и така това си беше като нормален сън нищо особенно,после стана интересно.Имах чуството,че сам се сабудил и си лежах на леглото,при което погледнах към вратата,която води кам коридора на стаята и се светна и почнах да я гледам кои ще влезе.Вратата се отвори и почнаха силни писаци в главата ми(и всичко ставаше наистина реално,необяснимо реално)... и така от вратата се показа някакъв човек с кървав нож в ръка,но не преминаваше прага на вратата,а вика в главата ми се усилваше.След това се сабудих и неможех да повярвам сякаш наистина го бях изживял и се беше случила.Имал съм и други сънища много подобни доближаващи се до реалността,но толкова реално небях сънувал и немога да си го обесня ако може да ми дадете някакво обяснение ще съм ви благодарен :)