Влез    Регистрация
  • Автор
    Съобщение

Експерименти и изследвания по време на ОС

Мнениеот josemity » Нед Юни 06, 2010 10:55 pm

Темата е за споделяне на опитности, изследвания и наблюдения по време на осъзнато сънуване.

От няколко месеца практикувам ежедневно рецитирането на мантри, не само с цел активиране на чакрите, но и да видя (осъзная) какво положително въздействие (поне такова им предписват йогите) имат те. Трябва да кажа, че на физическо ниво имат много благотворно въздействие. Рецитирам всеки ден, като повтарям една мантра 108 пъти.

Експеримент, който реших да проведа в ОС, е да видя какво намерение е заложено във дадена мантра. Реших, че е най-лесно да се установи именно по време на ОС, поради това, че резултатът настъпва почти мигновенно. Достатъчно е да се изрецитира мантрата и да се види какво става след това. Всъщност дори идеята за изследване намерението на мантрата ми хрумна по време на ОС.
Първите 2-3 опита бяха неуспешни, защото забравях или по-точно не можех да си спомня точния текст на мантрата. Експериментирах с 2 мантри:
1. ОМ МАНИ ПАДМЕ ХУМ - най-разпространената тибетска мантра в света.
2 Гуатри мантра (текста е малко дълъг и затова не го пиша тук) - една от най-разпространените индийски мантри.

Ето и какви са резултатите до момента:
В момента, в който започнах да рецитирам първата мантра, се появи следната картина - ярко светло-синьо небе, в което се рееха черни овални форми. На тези, които бяха по близо до мен, успях да видя червени петна в единия край на овалната форма. В момента на ОС асоциирах овалните форми с хора в легнало положение, които се рееха из небесата. При произнасянето на всяка сричка ми припяваше хор. Гласовете им бяха нежни, излъчващи любов. Или с други думи ставаше следното - аз произнасям ОМ, хорът повтаря ОМ като ехо на моите думи, след това произнасям МАНИ, хорът повтаря думата и т.н.
Като цяло цареше атмосфера на хармония, любов и безгрижие.Това е нейното намерение.Ако някой вярващ бе видял тази картина, със сигурност щеше да си помисли, че е попаднал в небесата, в рая.
Изводът ми е, че тази мантра е доста силен егрегор. И определено ще да е така, като се има предвид, че е може би най-разпространената мантра в света.

Рецитирането на втората мантра не донесе никакъв резултат, което отдавам на факта, че може би неправилно съм я произнесла.
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Експерименти и изследвания по време на ОС

Мнениеот josemity » Нед Юни 06, 2010 11:33 pm

Този експеримент засяга изпълнението на тенсегрити по време на сънуване. Конкретно изпълнявах упражненията от втората група от серията за намерението "Раздвижване на енергията на намерението".
Малък екскурс - напреднал практикуващ ме посъветва да се откажа от подобни опити в ОС, защото по този начин се фокусирам върху човешката си форма - две ръце, два крака. В ОС е много по-практично човек да се възприема като кълбо енергия. Това улеснява действията му и пътуванията. Ако човек продължава в ОС да поддържа човешката си форма, неговото възприятие се ограничава.

Но независимо от всичко тези опити ми дадоха безценна информация за летачите и доказаха думите на Дон Хуан, че ние се намираме в симбиотична връзка с тях.
За да изпълня първото упражнение, се опитах да раздалеча ръцете си една от друга. Това ми костваше много усилия, защото някой просто ги натискаше обратно. Така не можах да ги преместя на сантиметър дори. Някой бе прилепнал зад гърба ми и обхванал ръцете ми от външната страна, така че аз не бях в състояние да ги движа. Абсолютна идентична ситуация описва една практикуваща, много по напреднала от мен, в руския форум, в който пиша. Така, че за изкривяване на възприятията или тонала не може да става дума в случая. Имам предвид две напълно идентични ситуации, независимо случили се една от друга - това не е случайност.
За да се освободя от захвата, възнамерих да го отделя от себе си и едновременно с възнамеряването се наведох напред,протегнах ръка към гърба си, хванах нещото, което бе черна безформена маса, и го тръшнах "в земята" ( не беше земя, а черно пространство). След това отлетях с намерението да се отдалеча на безопасно за мен разстояние от него. Изпълнението на упражненията (тези, които си спомних) мина безпроблемно след това.
При следващите опити да изпълнявам тенсегрити серията, забелязах, че черната безформена маса, бе загубила пълния си контрол върху мен. Ако при първият опит тя бе обгърнала цялото тяло, то при един от последните ми опити, държеше здраво само едната ми ръка, което пък ми позволяваше по-лесно да се освободя от нея.
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Експерименти и изследвания по време на ОС

Мнениеот josemity » Съб Юни 12, 2010 8:33 pm

Бях се зарекла да не правя повече преводи, описващи опитностите на други практикуващи и да ги качвам в този форум, ама не се сдържах.
Дълбочината и глобалността на това изследване, проведено по време на ОС така ме порази, че реших да го направя достъпно и за вас -пример за това с какво се занимава и с какво се сблъсква един много напреднал практикуващ.
С негово съгласие публикувам извадки от една дискусия, която ще нарека ИГРИТЕ НА ОРЕЛА. Той ме помоли да уточня пред вас, че това не е истината от последна инстанция и въпросът търпи допълнителни проучвания.
Написаното е от практикуващ с име Изследовател и е от руския закрит форум, в който вземам участие http://www.insensciety.org/
Текста е малко дълъг, затова го качвам като прикачен файл.

Разбира се ако имате въпроси към него, ги напишете в тази тема, аз ще му ги предам... освен ако не се регистрирате във форума и го попитате сами :P

IgriteNaOrela.doc
Игрите на Орела
(164 KiB) 709 пъти
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Експерименти и изследвания по време на ОС

Мнениеот ema » Нед Юни 13, 2010 7:03 am

Благодаря за превода.
Би ли могла да качиш текста на руски, моля. Ако е възможно.
Благодаря.
ema
 

Re: Експерименти и изследвания по време на ОС

Мнениеот josemity » Нед Юни 13, 2010 8:54 am

Eма ето и текста на руски
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Експерименти и изследвания по време на ОС

Мнениеот ema » Нед Юни 13, 2010 2:52 pm

Благодаря много, josemity.
ema
 

Re: Експерименти и изследвания по време на ОС

Мнениеот ema » Пон Юни 14, 2010 3:46 pm

Кои са пета, шеста и седма врата в сънуването?
ema
 

Re: Експерименти и изследвания по време на ОС

Мнениеот josemity » Пон Юни 14, 2010 9:38 pm

Ема, това е едно от малкото, което има относно вратите на сънуване от пета нататък. Вадя го пак от руския форум и е написано от Изследовател.Този път не съм го питала за разрешение :roll:

Ще те помоля само да преведеш текста на български и да го качиш във форума.

josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Експерименти и изследвания по време на ОС

Мнениеот ema » Пон Юни 14, 2010 10:11 pm

Добре, ще го преведа при първа възможност.
ema
 

Re: Експерименти и изследвания по време на ОС

Мнениеот ema » Вто Юни 15, 2010 12:05 am

Превода на текста на български език.
Прикачени файлове
5,6,7 врати на сънуването български.doc
(30 KiB) 846 пъти
ema
 

Следваща

Назад към Сънуване - практика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron