Влез    Регистрация

Сънуване на тъмнина

Практики по сънуване
  • Автор
    Съобщение

Сънуване на тъмнина

Мнениеот kopcap » Съб Авг 08, 2009 12:59 pm

Имам един въпрос към всички с осъзнати сънища. Сънували ли сте пълен мрак? Защото днес внезапно осъзнах, че никога не съм сънувал почти непрогледна тъмнина - дори когато е тъмно е някак си светло - всичко се вижда. Знае ли някой нещо по въпроса, не се сещам Кастанеда да е писал по въпроса.
Неразбирането е втората стъпка към неразбирателството. Първата е нежеланието за разбиране.
Аватар
kopcap
Участник
 
Мнения: 47
Регистриран на: Съб Май 02, 2009 11:11 am

Re: Сънуване на тъмнина

Мнениеот ema » Нед Авг 09, 2009 7:01 pm

Май и на мен не ми се е случвало да сънувам пълен мрак. Дори и в тунелите под морето и в земята, ако не идва светлина от някъде, то по някакъв начин нещата се виждат.
Имаше период от време, когато сънувах едно място, където няма нищо. Но не смятам, че там е тъмно, а просто нищо. Може и да е въображаемо нищо, несвързано с мрак.
Други сигурно знаят повече за това, което питаш. Или Кастанеда, да е писал и не съм обърнала внимание. :sleep:
ema
 

Re: Сънуване на тъмнина

Мнениеот josemity » Сря Авг 12, 2009 6:15 pm

Да, аз съм сънувала пълна тъмнина. Обикновено става когато по време на сън, осъзная, че сънувам. Тогава бивам изсмуквана, изваждана от съня в това черно пространство. Какво правя?
Или си представям врата и като я отворя, започва нов, осъзнат сън. В тези случаи нямам контрол върху това, къде ще попадна.
Или мислено си представям място, което искам да посетя. Оказвам се моментално там.
Тази чернота не е безлюдна. Веднъж реших да остана в чернотата и да потанцувам, да се насладя на безтегловността. Започнах да правя пируети, да кръжа насам натам...каквото се сетя. В един момент нещо ме прихвана здраво през кръста и започна да се върти заедно с мен. Отначало не ми стана приятно, че съм обезпокоена и се опитах да се освободя от захвата. Но то ме държеше здраво и не ме пускаше. Понеже беше тотална тъмнина, нямах и представа какво е съществото. Започнахме да се въртим в нещо като въздушен валс. Докато се въртяхме, то ме поведе в някаква посока, с голяма бързина. В слеващия момент се намирах в светла, приятна огромна сграда, където хиляди хора се движеха забързано. Направих асоциация с гара, летище. Но не ми бе писано да съм дълго там, защото будилника започна да звъни. Започнах да се надблюдавам как се стопявам, разпадам,... тялото ми ме викаше. Тогава видях и с кого танцувах. Беше дете. То явно разбираше какво става с мен. Усмихна се, помята ми с ръка и каза "Ела пак да потанцуваме"....
Tова са моите преживявания и опит от тъмнината. Дано ти помогнат...
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Сънуване на тъмнина

Мнениеот ema » Сря Авг 12, 2009 8:14 pm

Това черно простронство, което описваш на мен ми напомня на коридор/разстояние между два съня. В това място мога да се върна, за да си припомня първия сън и да постоя, за да си напомням - да не би да го забравя. Мястото, където можеш да си поставиш задачи. За следващия сън, например. Само при условие, че тези задачи са били поставени преди сън, в будно състояние.
Иначе не съм имала такава мисъл - да го разгледам, какво представлява. Сигурно не смятам, че е черно, поради оприличаването/свързването му с черните тунели в земята. Които понякога са обитавани от невероятно страшни "същества". Но и тези "същества" ги виждам. Не знам как.
Последните три съня преди събуждане ми приличат на нещо, като затворено пространство, кръгло кълбо, балон... Това е наблюдавано от "коридора".
Преди две-три вечери от коридора се озовах в място, което си бях обещала, преди известно време да посетя. Опасно място и да го сторя само, ако не се страхувам. Учудването ми беше огромно, като разбрах, че съм сбъркала мястото. Или то не е толкова страшно. Беше невероятно красиво, като замък с две дълги алеи - розови рози пред него.
При излизане от последния /преди събуждане/ сън сякаш се усеща нечия присъствие. Което е доброжелателно. Понякога е придружено с "успокоително" говорене, или присмехулно подсвиркване с уста, или ръка, която издърпва.
Не знам, това което разказах, би ли могло да послужи.
ema
 

Re: Сънуване на тъмнина

Мнениеот ema » Нед Авг 16, 2009 12:59 pm

На въпроса ти - Кастанеда го е описал, като черния свят. Там цари непрогледна тъмнина и въпреки това мястото изглежда, като изпълнено чер агар-агар. Който не е лъскав.
Това са черните тунели с непрогледната тъмнина в земята. Има две, три места, които съм сънувала нееднократно и по някакъв начин ги свързвах с мини. Мини за добиване на черни бучки въглища. Обитавани са от невероятно кошмарни същества. Не смятам, че са били и 10-20% осъзнати сънища. Но страхът да се измъкнеш от там на всяка цена е 100- процентов.
Кастанеда казва още, че там времето тече бавно, докато тук е минала само минута. И се остарява бързо. Ако добре запомних - неговият нагуал не е имал проблеми с престоя си в черния свят.
ema
 

Назад към Сънуване - практика

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron