Влез    Регистрация

Ние не сме по-добри от нашите господари

Храната - основата за нашата енергия
  • Автор
    Съобщение

Ние не сме по-добри от нашите господари

Мнениеот josemity » Сря Авг 26, 2009 4:22 pm

Никой от нас не може да се смята за просветен, хуманен, еволюирал, търсач на истината, радетел на любовта и т.н. ако не спре да консумира животинска храна. И ако вече се заливате от смях или се питате как да го направите,ГЛЕДАЙТЕ ТОЗИ ФИЛМ ДОКРАЙ!Това, което ще видите, става всеки ден в името на това да имаме на трапезата си пържолка, пиленце, яйца и мляко. Това е мрачната и жестока реалност на нашата храна!
Този филм ще ви разтърси до дъното на душата ви и ще ви промени завинаги! Този филм ще ви покаже кадри, които надминават и най-лошите ви кошмари! И виновни за това сме всички НИЕ! Ако спрем да консумираме съжителите на нашата планета, тази индустрия ще загине! Ако искаме да получим свободата си, трябва да я дадем и на нашите съжители!
филма е английски, но е достатъчно ако гледате само кадрите!
Докато го гледах, съм плакала на глас!!!!!

josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Ние не сме по-добри от нашите господари

Мнениеот josemity » Сря Авг 26, 2009 5:42 pm

Продължавам по темата. Друг филм със български субтитри и се казва Земляни.
http://www.youtube.com/watch?v=NhpDnUnm ... 6D8F26C239

Този филм е на път да повтори успеха на Zeitgeist...превежда се на много езици, за да стане достъпен до колкото се може повече хора. Моля ви, разпространявайте филма из други форуми, сред свои приятели и близки. Време е да се променим, а не само да говорим за промяна!!!
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Ние не сме по-добри от нашите господари

Мнениеот sirius5304 » Сря Авг 26, 2009 6:50 pm

Ужасни кадри наистина.но за нещастие са действителност.Много е тъжно,че животните са така тре-
тирани и системно унищожавани за да се задоволи извратената нужда на човечеството от храна.
Трябва да се има в предвид,че със консумацията на месото се поглъща част и от кръвта им.
Например когато се консумира свинско месо а прасетата имат истеричен страх тези последни чув-
ства което е изпитало животното остава във трупът му.А след това този страх преминава и във
консуматора.И когато се огледаме около нас какво виждаме хората са агресивни,зли и обсебени от
страхове на какво си мисли ти се дължи това?
Самият аз от около година съм полу-вегетарианец.Консумирам зеленчуци,плодове,млечни продукти и
от време на време риба.Много ми е мъчно,че третират животните по този жесток начин и затова най
вече промених храненето си.От тази промяна също се чувствам по здрав по силен и енергичен.
sirius5304
Участник
 
Мнения: 11
Регистриран на: Чет Авг 13, 2009 9:38 am

Re: Ние не сме по-добри от нашите господари

Мнениеот ema » Сря Авг 26, 2009 6:55 pm

Ще ги изгледат хората, ще им е голяма мъка по време на гледането...
И след около месец- два някои от зрителита ще идат да си купят палта и ботуши от естествена кожа. Може и да обсъдят това че, ако примерно ботушите са от кожа на куче, няма да пропускат вода. Нещо- заради порите по кожата...
ema
 

Re: Ние не сме по-добри от нашите господари

Мнениеот magal » Сря Авг 26, 2009 8:11 pm

Е то както е тръгнало, трябва да спрем да ядем и растителна храна. Последните изследвания сочат, че растенията също страдат, когато ги режем за да ги ядем! Можем да ядем единствено плодове които сами са паднали от дървото ама и за тях не е сигурно, че няма да страдат. В същност има решение, и хората са го намерили - те вече не се хранят с биологична храна!!!! Ами да по 1 час гледаш слънцето на ден и готово...всички животинки и растения са си живи и здрави или по скоро подивели или изчезнали просто защото никой вече не се грижи за тях и не ги отглежда.

Преди 200 години такива филмчета не биха направили впечатление на болшинството хора, просто защото те са си живели на село и е било нормално да колиш животните, просто са живели много по просто и не са се правили на такива или онакива, месо не са яли тези на които не им е понасяло и то най-естествено без да го афишират или да карат другите да правят същото . Сега сме заврени в човечарници и пържолите идват от магазина. И когато видим такова нещо....и край....потресени и тн...!
Но филмчетата се невероятни, и ако тук има истински хакери или сталкери може да ги гледат и да наблюдават себе си, усещанията които предизвикват, който може да си гледа аурата и тн.....! Тези филмчета са направи така, че да влязат в разрез с програмата в нас (говоря за тези отгледани в човечарници като мен например)....ужаса от смъртта програмиран в нас да бъде задействан и същата тази програма дето използват и нашите господари за да ни контролират (и не само все пак те се хранят с нас) да бъде използвана за целите например на вегетарианството!

Съмнявам се, че един тигър или друго месоядно животно е по хуманно при преследването и убиването на храната си.....има интересни кадри на ББС и други които показват как змия яде зайче...или лъв преследва и убива антилопа.....! Да вземем да ги направим и тях вегетарианци.....знам ли ?? :rofl: :icecream:
Аватар
magal
Активно сънуващ
 
Мнения: 138
Регистриран на: Пон Мар 02, 2009 10:31 am

Re: Ние не сме по-добри от нашите господари

Мнениеот lexas » Чет Авг 27, 2009 4:30 pm

Мъгъл е прав. Стегнете се малко. Много добре знаете, че обществото няма да се промени.
Освежи се!
lexas
Активно сънуващ
 
Мнения: 100
Регистриран на: Пет Авг 15, 2008 11:33 pm

Re: Ние не сме по-добри от нашите господари

Мнениеот kas » Пет Авг 28, 2009 8:17 am

Прав си Лексас, промяната трябва да е във всеки от нас. Стъпка по стъпка. За себе си мога да кажа, че съм правил неща, които сега смятам за недопустими. Не ме е срам да си го призная, знам че така съм бил научен, но това не означава, че занапред ще се съгласявам с това положение, напротив - искам да променя себе си и правя каквото мога в тази посока. И не смятам да спирам :o~
INTENT
Аватар
kas
Администратор
 
Мнения: 428
Регистриран на: Съб Яну 12, 2008 5:13 pm

Re: Ние не сме по-добри от нашите господари

Мнениеот magal » Пет Авг 28, 2009 1:24 pm

kasius написа:Прав си Лексас, промяната трябва да е във всеки от нас. Стъпка по стъпка. За себе си мога да кажа, че съм правил неща, които сега смятам за недопустими. Не ме е срам да си го призная, знам че така съм бил научен, но това не означава, че занапред ще се съгласявам с това положение, напротив - искам да променя себе си и правя каквото мога в тази посока. И не смятам да спирам


:yes: kasius, нормално е да се променяш всеки миг! Но не мислиш ли че тези "недопустими" неща са били част от уроците, които е трябвало да научиш....по пътя си! Без тях вероятно би бил другаде, на друг път, а дали той би бил по-добър или по-лош от сегашният ...е много спорно и относително.
В същност в какво искаш да се превърнеш като се промениш, интересно! Не се сърди и аз си мисля така...че се променям, че работя за това и тн...но в същност, не знам в какво искам да се превърна.. в Дон Хуан ...или С. Изиги...или Кашей безсмертный ха-ха, или просто следвам пътя си...забавлявам се и купона е невероятен.
:joy:
Аватар
magal
Активно сънуващ
 
Мнения: 138
Регистриран на: Пон Мар 02, 2009 10:31 am

Re: Ние не сме по-добри от нашите господари

Мнениеот kas » Пет Авг 28, 2009 5:21 pm

Толкова много съм мислил по въпросите, които ме питаш, че наистина се питам - на прав път ли съм? Искрено се надявам да съм на прав път и смятам, че пътя към свободата и знанието са нещо, към което се стремя, не към конкретна личност. Нищо чудно все пак да съм имплантирал конкретна личност за свой идол. Предстои ми да го разбера (надявам се да е по-скоро).
И да не забравя - доколкото наблюдавам хората в живота си - не, не е "нормално" да се променям. Хората искат цял живот да си карат по начина, по който са свикнали. И в себе си постоянно наблюдавам това желание. Но пътя към знанието не признава такова глезене, трудно или лесно - промяната е наложителна. Така че - да! - купона тече!
INTENT
Аватар
kas
Администратор
 
Мнения: 428
Регистриран на: Съб Яну 12, 2008 5:13 pm

Re: Ние не сме по-добри от нашите господари

Мнениеот magal » Пет Авг 28, 2009 7:26 pm

kasius написа:И да не забравя - доколкото наблюдавам хората в живота си - не, не е "нормално" да се променям. Хората искат цял живот да си карат по начина, по който са свикнали.

И аз наблюдавам, хората и си много прав, хората не искат да се променят, но факта е, че те се променят всеки миг, всеки ден те вече са други и това противоречие изчерпва не малка част от енергията им! Може би първата крачка по пътя на знанието е точно това да си признаеш да приемеш, че всеки миг ти си различен, че утре, не е вчера и да живееш с тази промяна е ако можеш да я насочваш или да оставиш нещо в теб да я насочва....усет или душа или както го наречем...това вече е супер!
Ето например месото с което започва темата.....лично за мен проблема не е в това, че се яде месо...проблема е, че се ядат много синтетични храни, полуфабрикати и като цяло храната която ядем е пълна с химикали и отрови. Проблем е например и че зеленчуците отдавна не са тази безопасна храна, която сме свикнали да бъде и тн. Храната се променя, от естествена става изкуствена пълна с консерванти, химикали и торове, а ние убеждаваме хората да спрат да ядат вредното месо за да ядат вредни зеленчуци и ядки. Ха-ха не е ли абсурдно.....Просто трябва да приемем промяната на света, промяната в нас и да действаме адекватно :))!
Аватар
magal
Активно сънуващ
 
Мнения: 138
Регистриран на: Пон Мар 02, 2009 10:31 am

Следваща

Назад към Здравословното и полезно хранене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron