Влез    Регистрация

Виждане за пътя

Общ форум
  • Автор
    Съобщение

Виждане за пътя

Мнениеот newage » Нед Яну 14, 2018 10:58 am

Изображение
Има широк духовен път. Той е подобен на магистрала - добре постлан, ясно виждаш къде отиваш, има го на пътната карта. Правилата на Пътя са ясно очертани и подробно описани в учението на Учителя. Следваш ли ги стриктно, гаранция, че вървиш в правилната посока и няма да се изгубиш. Това ти вдъхва сигурност, още повече, че винаги можеш да се допитваш до Напредналите в пътя или словото на Учителя. Този път се върви от много хора и е добре утъпкан от тях.
Това е Широкият път, сигурен, но бавен.

Изображение
Но има и пряка пътека, която се отклонява още в началото на Широкия път. На карта не можеш да разчиташ - не е отбелязана там. Пътят пред теб е едва очертан, на места напълно заличен - малцина са вървели по него. Можеш да разчиташ единствено на вътрешния си компас - твоята интуиция, връзката ти с Духа. Не виждаш надалеч пред теб и не е ясно накъде отиваш, нямаш и гаранция къде ще стигнеш. Затова си се отказал(а) от всякакви очаквания, и още в началото си се отпуснал(а) с пълно доверие в ръцете на Бога, животът ти зависи от него.

Има една подробност, обаче. Когато Бог е твоят водач, компромиси няма - той знае всичко. Една стъпка настрани от неговата истина и от гласа в сърцето ти и си оставен(а) да се оправяш сам(а). Тук не минават номерата на Широкия път, където уж следват Учител и учение, а правят точно обратното в делата си.

Това е тясната пътека на самотният воин, избрал за водач Духът. Постиженията в него са лични и най-често неразбрани от хората на Широкия път.
Безусловната любов е нашият пропуск към Вселената
Аватар
newage
Активно сънуващ
 
Мнения: 153
Регистриран на: Съб Дек 31, 2011 6:01 pm

Re: Виждане за пътя

Мнениеот вдъхновител » Пон Яну 15, 2018 11:57 am

Здравей :hi:
За духовните практики и БОГ си има подходяща картинка, най отдолу ;8)
Наличието на име и форма предполага, това което пишеш. Тя води до желание и копнеж на конкретика на обектите а те всички са илюзия.
Дори и за ума не е трудно да схване, че всеки ВИДЯН от него обект е илюзия ... появява се и изчезва .... дори, персоналната човешка форма .... но .... ВАЖНОТО при това наблюдение е ............. ВИНАГИ ОСТАВА ВИЖДАЩИЯ - ТИ СИ ВИЖДАЩИЯТ- ОТКРИЙ ВИЖДАЩИЯТ :yes: , в това няма място за Бог ... богове ... дух .... духовни практики ..... всичко това е дърдорене на ума, а той е роден от видимата област, прилагам схемата .... виж колко е малък видимия спектър спрямо цялото. Ума е затвор .....
ВАЖНО - написаното може да наруши зоната ти на комфорт в този случай приеми написаното като пълна глупост брътвеж на един перко .... и накъде си се запътил ... нищото си е нищо :bla: :rofl: :smash:
Гората не е място за разходки , а място за живот .... пътеки прави човека и подобните му нему животни :think:
Прикачени файлове
350px-ElectromagnitenSpektur.PNG
350px-ElectromagnitenSpektur.PNG (18.78 KiB) Прегледано 1668 пъти
Духовна практика A.jpg
Духовна практика A.jpg (31.68 KiB) Прегледано 1668 пъти
Аватар
вдъхновител
Активно сънуващ
 
Мнения: 1009
Регистриран на: Пет Дек 12, 2014 10:42 am

Re: Виждане за пътя

Мнениеот вдъхновител » Пон Яну 15, 2018 12:13 pm

Истината е 50%, за разлика от реалността която е 100% :rofl:
Аватар
вдъхновител
Активно сънуващ
 
Мнения: 1009
Регистриран на: Пет Дек 12, 2014 10:42 am

Назад към Кота 0

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron