Влез    Регистрация
  • Автор
    Съобщение

Загуба на доверие

Мнениеот newage » Чет Яну 19, 2017 1:31 pm

Приятели. Вчера прозрях нещо много важно (поне аз го усещам за такова) и бързам да го споделя.

Моля проверете при вас дали е същото. Нужно ще е да се потопите дълбоко в себе си, за да достигнете ранното начало.

И така - детето се ражда с пълно, тотално, 100% доверие в реала (света, творението). Само да допълня - доверие в този случай значи, че енергийно, волята на детето е "закачена" към намерението на Твореца, Орела. "Бъдете като децата. Аз и Отец едно сме", помните ли?

Това включва доверие не само в заобикалящият го свят и неговите явления, но и тотално доверие в родителите. Детето ги възприема като Учители, като абсолютната истина и правота. ТОВА Е ИЗНАЧАЛНО СЪСТОЯНИЕ, С КОЕТО ВСИЧКИ ИДВАМЕ НА ТОЗИ СВЯТ.

Но после някъде по житейския път, още в първите години на детството, може би, това доверие в родителите се пропуква. Детето ясно усеща грешките им, тъй като то все още е неразделна част от хармонията на творението и усеща всичко, което я изкривява.

Виждайки, че родителите въобще рушат тази хармония и вървят срещу нея, детето на даден етап губи вярата в тях. А ГУБЕЙКИ ВЯРАТА В РОДИТЕЛИТЕ, ДЕЦАТА В КРАЙНА СМЕТКА ГУБЯТ И ВЯРАТА СИ В РЕАЛА, В СВЕТА. Скъсат ли връзката на вярата със света, той престава вече да бъде магическото място, което е бил до вчера. Престава да "чува" човека и да се подчинява на волята му. И така отрано изпадаме от играта....
А някои продължават, губейки накрая и вяра в себе си.

P.S.
Ако наистина е така, това ни показва каква огромна отговорност е родителството...
Безусловната любов е нашият пропуск към Вселената
Аватар
newage
Активно сънуващ
 
Мнения: 153
Регистриран на: Съб Дек 31, 2011 6:01 pm

Re: Загуба на доверие

Мнениеот Silviya M » Съб Яну 21, 2017 10:37 am

Всичко това, което казваш за представата на детето за родителите и заобикалящата среда; възприемането на детето за родителите, че са герои, магове, най-великите хора на Планетата; по-нататъшното осъзнаване, че те не са точно това, а са най-обикновени хора - всичко това е нормално. Това се отнася и за магията наоколо. С една магическа пръчица едно дете може да направи бури в Канада. Това е нормално.

Съществена роля в развитието на детето са 2-6-годишна възраст. Дали родителите са действали по метода на Макаренко (остави детето да се опари...) или по метода на Монтесори (.. винаги правете най-доброто, на което сте способни.. или в играта бъдете наблюдатели...) е без значение. След определена възраст магическото в заобиобикалящата среда се разпада. За да последват другите етапи от развитието. Съществена роля за това вече играе социалната среда. И това също си има и добри, и не чак толкова добри страни. Но са етапи от развитието. Израстване на интелекта преди всичко, наред с всичко.

В един форум преди време четох, как човек "осъждаше" всички свои близки, че са на степен, ниво на израстване - животинско. Може да е било - 1-2 чакра. Защото обичат котките, много повече от него, или другите хора. Беше огромен текст, от който останах много учудена. Толкова правдиво описваше нещата, че и със събития и доказателства, което правеше така - да му се повярва на всяка цена.

Когато порастналото дете се обърне назад, абсолютно винаги може да намери "кусур", "отклонение от нормата". Пак е нормално. Родителите са просто хора. Имах прекрасно усмихнато детство. Ако се поровя - естествено е да си спомня и един-единствен случай, в който ми е казано, че само никаквите получават 4-ка по история, когато учителят не знае, как да ги оцени, а останалите са тъпи - 2, и умни - отличници. И допълнено от другия - с тези дати за събития, които не е ясно, дали са се случили - не се купува сирене в магазина.

Е и какво от това. Дълго време сънувах, че ме изпитват по история. Някак дори не търсех вината у родителите, а вътрешно упреквах учителя, че не разбира, как "отличните" може и да не могат да помнят дати, и че някъде на друго място им е силата и т.н. дъра-бъра. И се дразнех от себе си - как така не запомних битката при Ахелой - 917г.!?

Карлитос пък - много крайно е - те, родителите ни дават на воладорес и точка, защото и самите те са "нещастници"... И още за двете дупки на сияйното яйце ...

Да не говорим, че има и книжка "Отровните родители". Всеки си пише това, което го "мъчи".

Това са крайности във възприемането на нещата. Ако се застане стабилно, на земята да се стъпи здраво на краката - всичко е толкова простичко и нормално. (Дори и дупките в сияйната, енергийната ли беше!? обвивка могат да бъдат изгладени, да бъдат запълнени.)

Против съм, да си кажа пак, защото е важно според/за мен - ходенето по хипнози и регресии. Защото изобщо не е ясно в чий живот се връща човек. Ама никога не е сигурно на 100%, никога. Да ме прощават "знаещите и можещите го". Но е самата истина. Варианти за индивидуално и колективно несъзнавано безбройни. Подскочета по успоредните линии, замествания/премествания по люспите на лука - нейде в Пакистан, или 4000 000 милиарда години преди рождението на незнамкойсибеше...

Абстрахирам се и не се ангажирам с темата за творци и отци.

И още - воинът поема отговорност за собствените си действия.

Поздрави!! :{)) :me2:
:poligon:
The Great Path is really No Path. Morihei
Аватар
Silviya M
Активно сънуващ
 
Мнения: 1042
Регистриран на: Съб Ное 29, 2014 12:44 pm

Re: Загуба на доверие

Мнениеот sharga » Пет Дек 22, 2017 9:47 am

Бебетата първите 1-2 години са с положение на с.т. малко извън пашкула над главата, където е мястото на божествената енергия, трето внимание. Когато бебето поотрасне и започне да затвърждава този свят с.т. пада надолу и назад до достигане на описаното сегашно положение. А когато се излезне ог бога в случая се отива на други закони, на разделението добро зло, доверието в света също се губи и от точно този факт. Като в случая не се знае дали бебета успяват са изместят с.т. на място пак в трето внимание, но с други характеристики на божествената енергия, защото там където са нишките между възлите на световете има групи от нишки, които са настроени по различен начин в зависимост от енергията която протича през тях. От тука идва и въпроса каква точно енергия съдържа акробата, дали е различна и дали съдържа в себе си сбор от цялото ранообразие на да го кажем добродетелите на нишките. Тука малко се отклонявам ама, значи при медитиращи и хора с фокус върху енергията, акробата праща и до около 90% от разнообразието, а при тесногръдите хора вид неандерталец то е 5%, average на човечеството е 26.2 %, което си мисля че е трагично.
elvenally.wordpress.com
beyond.reproof.googlepages.com
sharga
Участник
 
Мнения: 29
Регистриран на: Пон Яну 02, 2012 12:30 pm

Назад към Кота 0

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта

cron