Влез    Регистрация
  • Автор
    Съобщение

Re: ОСНОВАТА НА ПИРАМИДАТА

Мнениеот nevil » Съб Май 26, 2018 12:29 am

Привет....Silviya M :hi:
Ако описваме едно и също нещо.......явление/присъствие.............., което при Мен е като усещане
Silviya M написа:Отначало се страхувах, после "погледнах" срещу него.

Според моето усещане......."срещу него"-като посока на внимание................ звучи някак неестествено на фона на ...............Всичко което е.
Silviya M написа:. Оказа се, че е изумително величествено, за който има сили да понесе гледката.

За ......" изумително" и "величествено" по тримерния модел..........................би трябвало да има възможност за сравнение, спрямо нещо друго. А друго няма, освен.........Всичко което е.
Пак според моето усещане.................." за който има сили да понесе гледката"..................модел и шаблон Кастанеда.
Защото принципно............. не личната силата е решаваща, а осъзнаването на общата. Като едно цяло и неделимо. Тогава дори не е нужно да Си силен защото няма срещу какво.

Silviya M написа:Винаги има нужда от опорна точка. От там се стои, вижда, знае.

Опорната точка е определен обем и модел информация/енергия която Ти допускаш и задържаш в Себе Си. Сравняваш, оценяваш и отхвърляш подобна такава. Системата от опорни точки който Си изграждаме.............създават и така наречената ............човешка форма.
В морето от движение в което Сме...........поддържането на опорна точка/изкуствен остров ............стой неестествено и изисква много енергия от наша страна която просто си заминава без дори да Се замислим.
А знанието.....................Когато Си в "потока"..................Ти Си и самото знанието.

Silviya M написа:И да се изконтролира лудостта. ;)

И отново модел Кастанеда. Трябва да прочетеш........................доста нещо за да схванеш смисъла. Луда работа. :oops:
А както тук, така и на всички други места с подобна информация, .................смисълът е ................. уравновесяване на енергия.
Равновесие.............като посока. :thanks: :()

п.п.
Пиша всичко това само заради Себе Си.
Да знам какви съм ги дрънкал след .............вввввввреме. :bla:
Аватар
nevil
Активно сънуващ
 
Мнения: 175
Регистриран на: Пон Дек 08, 2014 9:08 pm

Re: ОСНОВАТА НА ПИРАМИДАТА

Мнениеот Silviya M » Нед Юни 03, 2018 8:49 am

Да, естествено, че съм съгласна с теб, Nevil!!
Да уточня, какво съм искала да кажа. Винаги почти, когато искам да го сторя след твой пост се отказвам. Трудно е да се говори с думи за "Всичко, което Е". Или за непознатото, непознаваемото. Че и за познатото отвреме-навреме - с тоя беден набор от думи.

Преди да прочета поста ти, си спомних старите ясновидци. Точно заради липсата на опорна точка, те са прецакали нещата и са отплели на някъде. Тя е събирането на снопчета от всичките в онова, дето Е, за да се направи (подредят, изравнят в) съзнание за възприемане на три де-то. Иначе - не е свобода. А три де-то - знаеш по-добре от мен, какво е - материята, дървото, моето физическо органично тяло с кръвта и тн, твоето, със същите неща .. и така.

И освен това - е и контролирана глупост. Без контрол, си Отвъд - винаги, завинаги. Демек + съзнателно възприемане на нещата (филмите, да кажа ;) ). Иска се и акъл значи.

Личната сила не е задължително да е и физическа сила. Едва ли мога да нацепя тиквата на някой емемеец, обаче спокойно мога да се затикам в нагуала. Тя е сякаш да хванеш с ръка един сноп, идващ от Земята. "Хване" ли се е Вибриращата сила. Сякаш може би е волята. Обаче с нея шега не бива. Антипод й е акробата.

Затова ние с теб си пишем, ти бягаш, а аз излизам да вървя и дишам (контролирам безумието). ;)

Усмихнат ден!!
The Great Path is really No Path. Morihei
Аватар
Silviya M
Активно сънуващ
 
Мнения: 1042
Регистриран на: Съб Ное 29, 2014 12:44 pm

Re: ОСНОВАТА НА ПИРАМИДАТА

Мнениеот nevil » Чет Юни 28, 2018 11:50 pm

Привет Silviya M :hi:
Благодаря Ти за споделеното :thanks: и съжалявам за пропуснатото като Съм сигурен че то щеше да е полезно за Мен ......независимо от съдържанието му.
Silviya M написа:Да уточня, какво съм искала да кажа. Винаги почти, когато искам да го сторя след твой пост се отказвам.

Мога да Те уверя че Съм съвсем добронамерен към Теб и всички участници във форума ................но все пак за да Съм честен към Вас..............трябва да кажа че от известно "време" на сам :think:................ насочвам участието Си във форума като експеримент със Себе Си .............но, в създалата се ............да го наречем ситуация, Вие ставате неволни участници в това. Причината......... Опитвам Се да възприемам околния свят и всичко което Ми предлага той от позицията на Цялото.
Цялото .......разбира се си е някакво си мое Цяло.......вероятно сегмент от него .........толкова, колкото Ми позволяват възможностите но .........и в него дори, в това цяло Вие присъствате като мой отражения.
Така че ...............и чрез Вас , се опитвам да работя със Себе Си. Стремя се към позиции разклащащи опорните точки....................така че Silviya M и Всички останали................можете да очаквате всичко защото продължавам с експеримента.
Сега.............Silviya M защото Ти участваш в темата.....ще Си потърпевша ;)) :joy:
Представи Си..................Двамата с Теб сме много мънички и Сме Се вмъкнали в празна консервена кутия. :think: Нека да е от "тахан халва" защото е по висока и няма да можем да надничаме отгоре през нея. Имаме си обаче по една дупчица в теникето и през нея си гледаме наоколо. Кутията Ни е вързана с въженце за колче забито в пясъка на плажа. А тя с Нас ............ се носи навътре в Морето.
Нашата кутия е.......тримерния модел живот който живеем. Живот на отделеност, разделяне и противопоставяне на противоположностите. А .......3D-то .......3D-то за което споменаваш......то си е само смешка на технологиите и е много далеч от холограмата на която казваме физическа реалност.
Въженцето.............с което е вързана нашата кутия, това са опорните Ни точки.
А морето и водата.................това е енергията. Всичко което е .
Много плоско, тримерно или може би...........маломерно, е по точно да се каже като описание но.............
в тази позиция(в консервената кутия) както Ти казваш.......Ние си пишем
Silviya M написа:Затова ние с теб си пишем, ти бягаш, а аз излизам да вървя и дишам (контролирам безумието). ;)
...........основавайки се на това което виждаме през дупките.
Silviya M написа: Трудно е да се говори с думи за "Всичко, което Е". Или за непознатото, непознаваемото. Че и за познатото отвреме-навреме - с тоя беден набор от думи.
.
А представяш ли Си колко би било по-трудно да се пише за всичко това ако зад Себе Си имаше финансиран договор за издателство с краен срок. Разбира се това е въпрос и на мотивация но съществената трудност тук не произтича от ....''беден набор от думи''..............а от ограничението на дупчицата.
Знаем че има ......и е имало хора който умеят магията на думите но ..........през дупчицата толкова.
А пък хитреца Кастанеда..........когато се е качвал в кутията, вероятно е взел със Себе Си и табуретка. Видимо е че редовно е надничал и на воля е описвал какво е виждал над нея. В общи линии ......равнина. Какво е ставало от долу, в морето/енергията............вероятно не е усетил. Показва го развоят на животът Му в ежедневието. Не зная къде другаде е скачал, но в това море със сигурност не е. Един ден морето му е изхвърлило кутията на брега и Той вероятно още е бил там. Това е Смъртта чрез пределна точка. След нея............освободената енергията вероятно преминава в равновесие. Това е нещото до което не е успял да достигне приживе.
Има и друг начин................да резнем въженцето. :wow: И тук стигаме пак до това което казваш
Silviya M написа:Преди да прочета поста ти, си спомних старите ясновидци. Точно заради липсата на опорна точка, те са прецакали нещата и са отплели на някъде.

И старите и новите и много голям брой почитател са отлетели на някъде...........преследвайки свободата по някакви странични пътечки покрай цялото и запазвайки осъзнаването Си само за Себе Си.............следвайки тримерните модели на отделеност. На морето няма да му отнеме много време за да се справи с кутията като едно чуждо тяло.
Сигурно има и още много начини но................Аз ще отбележа само още един, този с който работя в момента.
Така че ..............напускам кутията и скачам директно в морето. Искам да усетя цялостта и да се слея с водата.
Това е моята позиция за възприемане от цялото.
Не знам вече колко вечери пиша това писание малко по малко но ............искам отново да Благодаря на Silviya M за включването и насоката която Ми даде. :thanks:
И веднага първо искам да се поправя за да не трия....................не правя експеримент със Себе Си а със Нас.


Продължавам...................
Ще каже те ...........и какво като скочиш в морето.................ако не плуваш като самостоятелно тяло.......ще се удавиш.
Аз пък .........................се превръщам във вода и се сливам с нея. Звучи страшно, трудно и невъзможно на физическо ниво но ...............нали всичко е Енергия.
Казвали са Ни че има всякакви и много видове светове ........външни и вътрешни, плътни и по ефирни. Възможно е да съществуват. Някой може да ги е структурирал. Но това всичко е много объркващо.
Структуриране на Енергия при нас хората.............изглежда че значи разделяне на Енергия па фази на равновесие. Това си е трупане на енергийни структури чрез дисбаланс.
Предположих че възможността да структурираме Енергия Ни е дадена за да създаваме хармония като подържаме равновесието в Нас самите, а от там и в Цялото. Когато това се случи..................Цялото Ни допуска в Себе Си и ставаме едно. Усещането е за безгранична свобода. Другото което прави впечатление е че веднага губиш мотивация да описваш каквото и да е. Поддържането на равновесие или както казвам Аз........да следваш линията на равновесие зависи от всеки един миг в ежедневието. Това е начин на живот и е невъзможно да го постигнеш ако следваш моделите на поведение на обществото.
Ако осъзнаеш процеса на зависимост между емоции и реакция................резултатите идват.
Silviya M написа:Да, естествено, че съм съгласна с теб, Nevil!!

Silviya M ..........въобще не е необходимо да се съгласяваш с Мен. И преди и сега. От гледна точка на линията на равновесието................в твой интерес е просто да допуснеш дадената информация за възможна. Колко е възможна ? .......Това е друг въпрос. Възможност като смисъл............... е съставена от много степени.
Ти обаче Си пропуснала енергията през Себе Си. Не се налага да я стопираш,отхвърляш и ли блокираш като защитаваш опорни точки. И забележи ............пестенето на енергия не е усновното а увеличаването на енергийния Ти поток и от тук..... достъп да повече Енергия. Това важи и за всичко останало. Всичко което е.
Или ......Да приемем Бог в сърцата Си.
И сега Silviya M ......................ако решиш да отговориш............забави малко. Отложи за утре. Изчакай още няколко дни. Може би седмица или две. Забележи как това което Си искала да напишеш вече ........постоянно се променя. Забрави всичко което си чела и всичко в което вярваш и дай шанс на онова гласче което чуваш от вътре.
Ако усетиш информацията като близка и позната ..............продължи я, напиши нещо и от Теб.
Ако не .......пропусни я през Себе Си и давай на пред. Така ще запазиш равновесие и пак ще Ти е полезна.

:thanks:
Аватар
nevil
Активно сънуващ
 
Мнения: 175
Регистриран на: Пон Дек 08, 2014 9:08 pm

Re: ОСНОВАТА НА ПИРАМИДАТА

Мнениеот Silviya M » Пон Юли 02, 2018 4:36 am

The Great Path is really No Path. Morihei
Аватар
Silviya M
Активно сънуващ
 
Мнения: 1042
Регистриран на: Съб Ное 29, 2014 12:44 pm

Re: ОСНОВАТА НА ПИРАМИДАТА

Мнениеот nevil » Пет Сеп 21, 2018 11:35 pm

Привет на всички :hi:
Привет на Silviya M и поздравления.
Когато приемем да взаимодействаме с всичко случващо се около Нас чрез формата на равновесие и запазим това състояние достатъчно като продължителност. Когато осъзнаем необходимостта от това и възможността и потенциала да бъдем едно с всичко останало...................да усетим мощта от следствието.
До осъзнаем причинно следствената връзка...................всъщност .............да проумеем!!!
Ще сменя думата "осъзнаване" с нашенската дума ..........проумяване.
Работата е в проумяването.....................както казва баба Магда Богданова.
Баба Магда ............играе ролята на Дон Хуан в романа "Стопанката на Господ" от Розмари Де Мео.
Дълбочината на познанието е същата но.....................подводните камъни са значително по малко. Всичко е описано някак по-простичко но и там....................главното се намира между редовете.
Когато проумеем че в крайна сметка винаги става въпрос за равновесие.................започват да Ни правят впечатление ...............меко казано......доста странни неща от "пейзажа". Ще дам примери но............първо ще ви разкажа за едно необичайно място което зная че не подлежи на описание.
Това е едно всепроникващо пространство изпълващо всичко. Безброй експлозии от багри .......хармонично преминаващи през цялата гама цветове. Безброй еднократни и изглеждащи хаотично , присветващи импулси в пулсираща среда. Модел за движение.Завладяваща хармония. Всичко във всичко и всичко в едно.
В един момент ..........като от огромен пъзел, от това пространство и съпроводено с импулс се отделя частица. Първоначално ...........тя подържа багрите на пъзела. После .......цветовете бавно се променят. Някой цветове надделяват........други изчезват.
Като Се огледам наоколо..............виждам...........има - няма............още около 8 милиарда отделни частици.
Всичките различни. Някой до толкова са избледнели че ......цветове почти не се виждат. Други пък са озарени в отделни цветове. Много рядко...........но има и едни такива светещи, с ярка светлина. Те са се накичили със светещи дискове, пръстени, ореоли и някакви светещи точки.
Общото между всичките части обаче е че те стоят някак си вече отделено от пъзела. Не се вписват в него. Всяка една от тях вече има по един тъмен сектор подвластен на понятието времето. Времето задейства следващата пулсация при която частицата се разтваря и се връща обратно в пъзела.............без да е успяла да достигне до необходимостта за завръщане в първоначалната си позиция използвайки свободната Си воля.

Направих нескопосан опит да опиша усещане за многомерност чрез тримерни модели.
Ако Ви напомня за единното енергийно поле и прераждането на човека ....................приликата не е случайна.
Нарушаването на равновесието Ни отдалечава от там, то е и това което ще Ни върне пак там.
Хармонията или равновесието е основната характеристика на единната Енергия или Всичко което е.
Равновесието е нашата входната врата отново към Енергията.
Тогава..............Какво Ни липсва?
Практиката Ми ...........категорично сочи РАВНОВЕСИЕ.
Да уравновесим Себе Си........... Звучи като............да пречистим Себе Си.
Само Че ........да пречистим Себе си, поражда много въпроси като:
Промяна на съзнанието...защо е толкова трудно да се проумее от хората...? Какво точно е това? Как се постига? Можем ли го всички наистина или е просто една химера? Какво точно трябва да променим в нас, откъде да започнем? Промяната идва отвътре, но как? Като изчистим ненужната плява в мислите си, като успокоим умът си... А кое е ненужно и кое е необходимо? Как да отсеем в нас същественото от несъщественото?
Човек лесно ще се обърка ако ................въобще почне да прави нещо в тази посока.
Да уравновесим Себе Си, това преди всичко е посока за действие. Следването на посоката дава възможност да се забавляваме преследвайки равновесие в среди враждебни и емоционално отровени, негодни(според редовия човек)за каквато и да е положителна дейност.
За да се забавляваме............първо трябва да се преборим с понятието време. Битката естествено си е в Нас самите защото Ние захранваме с Енергия времето, и то е нашето удобно оправдание за всичко. Дори Сме му дали и водеща роля................без да проумяваме че ........ събитията които фиксира времето са само резултат от причинно-следствената връзка породена от наши предишни действия.
Можете ли да Си представите........колко е разколебано времето когато срещу него стой търпелив човек.
Търпението променя входния и изходния енергиен потенциал от събитието.
То е основополагащо във всички смислени практики и учения насочени към развитие на духа.
Трябва да подчертая дебело, ...........в крайна сметка .........търпението е начин на живот и принципът е че с търпението се увеличава времето за реакция. Eмоциите вече не са водещи и се дава шанс на една по-балансирана реакция ако въобще е останала нужда от такава.
Търпеливият човек знае че за него не е необходимо да пречиства мислите Си защото това означава .........в някаква форма да отхвърля енергия. Върховото Ни съществуване като хора е обвързано с оптималното пропускане на Енергия.
Търпеливият човек не е необходимо да спира вътрешния диалог .........защото, когато прихване онуй гласче........всичко излишно се разхвърча.
Търпеливия човек оценява емоциите и като много важни. Те ще помогнат да намери златната среда.
В същност.........търпеливият човек ще намери смисъла в това да се освободи от подобни модели на поведение.
Ако някой пита.............от къде да започна?
Без колебание ще отговоря....................ТЪРСИ РАВНОВЕСИЕТО ВЪВ ВСИЧКО ЗАОБИКАЛЯЩО.
Живеем във физически свят и е естествено всичко да има своите полюси.
Щом има полюси..................значи има и екватор. ТЪРСЕТЕ ЕКВАТОРА ................там някъде минава и ЛИНИЯТА НА РАВНОВЕСИЕТО.
Търсете своята линия на равновесието. Моята не може да замени вашата. Ние като отражения от общо начало.......вероятно Сме еднакви но с различни земни пътища и решения.
И тук прозира една от странностите на "пейзажа".............общи пътища и техники. Дори единствени, правила, инструкции.................................неусетно .......всичко това се превръща в модел на поведение.


Следва
Аватар
nevil
Активно сънуващ
 
Мнения: 175
Регистриран на: Пон Дек 08, 2014 9:08 pm

Re: ОСНОВАТА НА ПИРАМИДАТА

Мнениеот nevil » Пет Ное 16, 2018 12:21 am

Привет на посещаващите на това място :hi:

nevil написа:Когато проумеем че в крайна сметка винаги става въпрос за равновесие.................започват да Ни правят впечатление ...............меко казано......доста странни неща от "пейзажа". Ще дам примери но............


nevil написа:И тук прозира една от странностите на "пейзажа".............общи пътища и техники. Дори единствени, правила, инструкции.................................неусетно .......всичко това се превръща в модел на поведение.

Бях запланувал да изреждам някои от странностите на "пейзажа" или заблудите в така наречената физическата реалност но.............се оказа че той, пейзажа е една цялостна плетеница от абсурди и недоразумения произтичащи като следствие от неразбирането на принципите на Енергията.
Реших да Си дам малко време за улягане на усещанията породили подобни заключения но когато си настроен като приемник..............усещанията на моменти са като лавина .................идват и заминават защото пропиляната Енергия в ежедневието води и до това ....................избледняване на подобен род информация.
В такива моменти човек трябва да е постоянна с молив в ръката и да пише .........е, няма как да стане но, като основа, смисъл и обобщавайки пропуснатото мага да кажа следното: Живей ки живото Си ..........Ние сънуваме сън. Неосъзнат....... защото Сме се отдалечили от принципите на живото. Живото е движение ...........движението Енергия. Енергията винаги и въпреки всичко възпроизвежда равновесие.

Всичко което Си пиша тук ........................е безсмислено и ненужно ако го няма момента с проумяването на енергията.
За това ще бъда брутален. На някой може да му дойде в повече ............но от другата страна на "монетата" .............нещата може би стоят по този начин.
Всичко е Енергия ................ а Ние, поради някаква причина, Всички до един, без изключение умеем да моделираме тази енергия. Но тъй като не го знаем, а дори и да го знаем ..............в среда на неосъзнат сън само възпроизвеждаме стари модели на поведение.
Но дори и да успеем да надскочим това състояние..........създаденото от Нас почти винаги не води до състояние равновесие.
Сега .......... дръж Те Се!!!...............и прочетете това.https://matini-slim.blogspot.com/2012/07/15.htmlТОП 15 НА НАЙ-ВРЕДНИТЕ ХРАНИ В БЪЛГАРИЯ!
Предлагаме ви нашата класация за вредни храни, които най-често се консумират в България. Ако ги изключите, поне за месец, от менюто си по наша препоръка, ще постигнете видим резултат в кондицията и масата на тялото си.
1. Кренвирши – ужасно вредни. Няма кренвирши от месо. Това е комбинация от най-гнусните животински остатъци (МОМ - млени органи и мазнина), соя, сланина и вода, като месото много често е под 20%. Често в тях се откриват остатъци от кости. Тук спадат и всички малотрайни колбаси с цена за килограм под 10 лева. Колбасите от този род съдържат и много вредни за организма добавки - консерванти, оцветители, овкусители, сгъстители и др. Бавна отрова за организма.

2. Майонеза – френският специалитет е хубав, когато е домашно приготвен. И понеже у нас няма такъв по-добре не я яжтe. По същия начин по който мазно се маже отгоре на филията ви, се намазва и от вътрешната страна на тялото ви. Ако сте се зачитали някога в етикет на майонеза - единствената естествена съставка - слънчогледово олио. Високо съдържание на консерванти, нишестета и др.

3.Безалкохолни напитки – особено вредни са всички газирани безалкохолни напитки. Най-много излишни килограми и различни гастрити, колити се причиняват от тяхната употреба. Ако трябва да избирате - ползвайте тези със съдържание на захар или царевично-гликозен сироп, но не и с изкуствени подстадители. Изхвърлете ги от менюто си. Ако не можете, заменете ги с натурални сокове - ще си навредите по-малко.

4. Бяла захар/изкуствени подсладители – бялата захар е най-краткия път за качване на килограми. Най-дълголетния народ на света – японците почти не използват бяла захар. Използвайте заместители, но задължително от природен произход - стевия, фруктоза, пчелен мед, инулин. Доказано е, е че голяма част от изкуствените подсладители имат канцерогенен ефект. Не ги използвайте!

5. Чипс/пържени картофи – чипсът е калорийна бомба, която не носи на организма нищо друго освен вредности. Затлъстяването е неговото отроче. Нищо полезно за организма не ви дават тези храни, а поемат изключително много мазнина, която повишава калоричността им до 10-12 пъти. Ако ви се похапват картофи, задушете си или си изпечете. 100 гр. сварени или задушени картофи имат средно 50-90 калории/ 100гр. чипс. - 550 кал. Изборът е ваш!

6. Сланина/свинска мас – знаете с какво се храни свинята. Организмът на един млад човек, до 20 години може да се бори със тлъстините, но след тази възраст това са тонове холестерол, запушени артерии и затлъстяване. Пазете се най-вече от продуктите съдържащи скрита свинска мас и сланина - луканки, салами, кренвирши, пастет и др. Свинската мас се препоръчва единствено за топлинна обработка при високи температури. Тогава тя остава стабилна и не се разгражда до канцерогени. Внимание - така полезният ни зехтин, при висока температура отделя силни канцерогени и може да предизвика ракови образования. Използвайте го само на стайна температура напр. за салати.

7. Маргарин. Така, да видим какво съдържа един маргарин - хидрогенирано растително масло, оцветители и аромати. Да дефинираме какво е хидрогенираното растително масло- растително масло с добавени хидроксилни молекули, което да стане от течно твърдо при температури до 42 градуса. Какво става тогава - маслото полепва по вътрешността на стомаха и червата и там тези водородни молекули се отделят (а те самите са силен канцероген).
Друго - изпивате гореща напитка и мазнините в стомаха започват да се втечняват, преминават в кръвта и? Ами след като горещата напитка си е свършила работата, и мазнините са преминали в кръвотока те отново се втвърдяват. Да не забравяме температурата на тялото е 37 градуса, а те се разтопяват при 40-42 градуса. Какво става след това - вече втвърдените плаки започват да се движат в кръвотока и полепват по вътрешността на кръвоносните съдове. Тогава може би се досещате, в един хубав и слънчев ден някой от съдовете се запушва и човек получава инфаркт или инсулт. Нищо изкуствено не е добро.

8. Сладкиши тип вафли/пасти/кроасани и други подобни: Без да изпадаме в подробности: Съдържание: захар, хидрогенирано растително масло и естествено още няколко "полезни" вещества с наименования Е468; Е652 и т.н. Внимавайте дори с шоколада! Ако на опаковката пише: съдържа растителни мазнини в добавка на какаовото масло, спомнете си веднага - това са същите тези хидрогенирани растителни масла.

9. Пастет – смлени остатъци от кланицата, сланини, кожи, кости и т.н. Всичко това подобаващо оцветено и ароматизирано, така че да бъде вкусно и примамливо. Обърнете внимание: съдържание на мазнини: 50-70%. Сами се досещате какво означава това. В момента в който влезе в организма започва да вреди.

10. Кетчуп - съдържание: захар, вода, нишесте, лимонена или винена киселина и доматено пюре. Та в този случай доматеното пюре има защо да е на последно място - просто, защото е в най-минимално количество от изброените- 5-10% /максимум 17%. А ако пък са забравили да сложат и доматено пюре сюрприза е пълен - оцвитител Кармин (червен) класифициран като опасен за здравето. Сто пъти по-добре си намажете филията с доматена салца от градината на баба ви. Останалото е химия.

11. Солетки, соленки, пръчици и тем подобни. - Като цяло съдържанието на вредни вещества в тях не е толкова голямо, с изключение на едно - готварса сол. Изключително високо съдържание на сол. А тя води до високо кръвно и т.н. и т.н. Хранейки се с такива продукти вие може да приемете над 10 пъти повече сол от нормалното.

12. Бързи закуски - тук няма какво толкова да се коментира. Бяло брашно, захар, колбаси, кебапчета без месо или просто MC'Donalds - една огрома калорийна бомба, даваща на организма ви: токсини, холестерол, лоши въглехидрати и т.н. и т.н.

13. Разтворими напитки:
На първо място степчета.
На второ - всички бульони.
На трето - разтворими чайове, пудинги, кремчета и напитки.
Съдържание: 100% изкуствени съставки.

14. Пушени меса/риба/колбаси - изключително канцерогенни. Според учените причината са съдържащите се в пушените меса нитрити, които в средата на стомашното съдържимо се превръщат в нитрозамини - същинските пакостници. Избягвайте ги. Когато зеленчуците са торени в повече от нормалното съдържат нитрати, които под действието на кислорода се превръщат в нитрити, а в организма в нитрозамини. За щастие тук количеството е много по-малко, а накисвайки ги във вода за половин час ще ви отърве от тях!

15. Храни съдържащи съставката МОНОНАТРИЕВ ГУЛТАМАТ: Изключително много подобрява вкуса на всяка храна. В много фабрикати и полуфабрикати присъства, за да може значително да подобри вкусовите им качества (бульони, вегета, колбаси и др.) Мононатриевият гултамат е силна невро-отрова - блокира предаването на нервния импулс. Честото консумиране на такива храни води до високи натрупвания на веществото в организма и до сериозни последствия.


Ах тези мръсници дето ни тровят....на фона на зеленчуците какви неща са написани за храните с който Се храним. :angry:

В същност ..........храната е това което мислим за нея, и по този начин ще ни влияе.
Храната е моделирана Енергия и няма гаранция че ако се храните със сочни вратни пържоли в место "комбинация от най-гнусните животински остатъци (МОМ - млени органи и мазнина), соя, сланина и вода" ще бъдете по здрави. Зеленчуците сами по себе си също не гарантират здраве. Храната като модел на поведение не носи здраве и в повечето случай е крайност. Крайностите ..............са "полюсите" и далеч от "екватора".
Ако обаче, мисълта Ни поработи върху храната Ни.............нещата се променят. Тук ...........вече всичко е индивидуално.

Следва
:thanks:
Последна промяна nevil на Пет Дек 07, 2018 8:42 pm, променена общо 1 път
Аватар
nevil
Активно сънуващ
 
Мнения: 175
Регистриран на: Пон Дек 08, 2014 9:08 pm

Re: ОСНОВАТА НА ПИРАМИДАТА

Мнениеот вдъхновител » Пет Ное 16, 2018 12:09 pm

Здравей Nevil :hi:
Радвам се на твоята воля поддържаща желанието ти да пишеш ... КК я определя като част от атрибутите на войнството, очевидно за мен добре се справяш и с останалите контрол,дисциплина,търпение и точност. Мисля че поддържането на енергийния баланс за който пишеш си е част от нашата природа но, в случая с физическата реалност, тя нашата природа бива филтрирана през менталността/ментално тяло/ - резултата е "ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ". Последния шести елемент на атрибутите е "дребен тиранин" ... поради естеството ни/човешко/ става осъзнаване в физическо тяло и ТОЛТЕКИТЕ го описват като елемент принадлежащ на "външния свят"/?-който е илюзорен/ ... тука е номера с управление на енергията посредством ума /система от убеждения/ , а тя определено принадлежи НА :hm: ....... ТОЛТЕКИТЕ пишат за ЛЕТАЧИТЕ - чужда цивилизация която ни е заробила. Предвид езотерическото знание за предходните раси на "нашата" планета петата раса е била генно модифицирана,така че съзнаването е разделено на дясно странно и ляво странно ... така започва и обучението на КК от Дон Хуан ... в случая персоните са без значение нека погледнем фактите и което е още по - важно за всеки "човек" възможността да си върне цялостта на съзнаването въпреки ограниченията на тялото и летачите.
Какво ме накара да напиша това .... факта че наскоро летачите умориха домашната ми котка .... та докато котката ми умираше стояхме и се гледахме право в очите. Аз съзнавах че не мога да и помогна както и тя на мен ... нормално вибрацията на мъка и безсилие ме беше завладяла и тогава си зададох въпроса ЗАЩО ? какво в този момент ме прави нещастен ... със сигурност и котката знаеше това и дълго време се бореше да остане в физическата реалност но накрая се усети умората и желанието да я напусне. СИСТЕМАТА ОТ УБЕЖДЕНИЯ И ЕГОИЗМА - това е отговора за ниската вибрация, която ме беше завладяла. Факт е, в тази реалност нещата могат да се случат и по този начин, но защо го отразяваме с знак минус . Newage беше писал за смъртта, че ако я съзнаваш ще изживяваш живота много по силно ..... но това аз него предпочитам .... нищо красиво нямаше в очите на умиращата ми котка, напротив напираше желанието ми за още възможности да преживявам с котката си ... просто, тя се беше превърнала в част от мен/енергия балансираща системата/ :think: . Та каква трябва да бъде менталността за нас очевидно всеки индивидуално има за задача да се справи с това предизвикателство :spell:.
Ами, това е .. дано не съм разбутал много енергиите в това пространство "ОСНОВАТА НА ПИРАМИДАТА" създавано и поддържано от теб :ok:
Аватар
вдъхновител
Активно сънуващ
 
Мнения: 1010
Регистриран на: Пет Дек 12, 2014 10:42 am

Re: ОСНОВАТА НА ПИРАМИДАТА

Мнениеот nevil » Съб Дек 22, 2018 10:35 pm

Привет на Всички. :hi:
Привет......вдъхновител.
Благодаря Ти за разбутването на енергията. Нали и Аз това очаквам и го правя постоянно.
А за ония сладури.......летачите.......ще кажа само следното.........Те са тема на мой минали вече уроци. В резултат на което научих че........... както Те са част от Нас, така и Ние сме част от Тях(изказано чрез тримерен модел) и в това няма нищо не естествено. Човешката мисъл е неограничена и е способна да сътвори всякакви подобни енергийни структури и нейните трансформации опитвайки се чрез тях да си обясни природата на енергията. Трагичното е че ..................поради някакво причина, човешката мисъл се стреми да отдели Себе Си като самостоятелна енергийна система от общата енергийна такава. Методите са навсякъде около Нас. Един от тях е така наречените Летачите. Това енергийно взаимодействие би могло да получи хиляди други имена и разновидности с подходящата мисловна енергийна подкрепа но в основата си е съвсем естествен процес следващ вечното движение на Енергията.
Не мога да Си обясня защо все още .............подобен процес се обявява за опасен като е видно че всички беди във физиката при човека са в резултат на блокирана Енергия.
Всъщност .......създаването на враг извън Нас ........поражда необходимостта от защита и създаване на съответните граници. А това подпомага разделението. :think:
Разбира се...........всичко това се заплаща с голяма загуба на жизнена енергия.
Нашата посока е към обединяване на енергията и това вероятно са пропуснали стари и нови ясновидци, Толтеки, Ацтеки и всички други изчезнали цивилизации. Всички Те са пропуснали да Се впишат в Мига и по естествени причини вече нямат достъп до него.
Достъп до мигът............имаме Ние с Вас.............и Ние сме актуални в момента.
За това трябва да Благодарим на нашите предци..........че са Ни довели до тук, и са Ни дали шанс.............да продължим напред.
От тук на татък ......всичко зависи само от Нас. :thanks:

Вдъхновител............вероятно Си усетил че котките са нещо необхватно. Ако те притежаваха нашите заложби............светът нямаше да е такъв.
Взаимоотношенията Ни с нашите любимци са много лични и затова няма да Си позволя да коментирам твоите защото те са ти необходими точно в този им вид.
Ще споделя от моите преживявания ...............а пък Ти ще намериш и нещо за Себе Си.
Намираме Се в среда с интензивно обучение за тези които го желаят.
Учителите са навсякъде около Нас и според Мен..................като домашни любимци........котаците са едни от Тях и с много високи рангове.
Предишната Ми котка си отиде преди три години .............но, уроците които Ми предаде осмислям дори и в момента.
Безсилни............в желанието Си да я запазим по дълго време да бъде с Нас.......я водехме на операция след операция. Тя приемаше всичко това някак ............смирено, с разбиране но ................погледа и.............сега знам ..... тя Ни съжеляваше ........вероятно заради заложбите които имаме и начина по който реагираме.
Вече беше много изтощена и почиваше на всеки три четири крачки. Но една вечер докато вечеряхме .........Ни изненада. От някъде събра сили и се качи на масата.
Не и давахме да се качва на масата.............и тя си знаеше но, тогава много ни зарадва. Постоя по няколко минутки до всеки от Нас ............ и отиде да почива.
На сутринта видяхме че си беше отишла. Тя ни направи генерална репетиция като искаше да Ни подготви за нещо което щеше да се случи поради същите причини само един месец след това................раздяла с друг член на нашето семейство.
Сегашния котак и той голям ранг учител. И на килограми е голям......десетина. :think:
Ако трябва да обобщя ...........първото и основното на което наблягат учителите Ни е да Ни научат на търпение. Търпението отключва всичко заложено в нас. Това добре го знаят и котаците и когато ни предизвикват с нетърпението си ............следят и за адекватна реакция от наша страна като се надяват тя да не включва чехал. :rofl:
:thanks:
Аватар
nevil
Активно сънуващ
 
Мнения: 175
Регистриран на: Пон Дек 08, 2014 9:08 pm

Re: ОСНОВАТА НА ПИРАМИДАТА

Мнениеот nevil » Вто Апр 02, 2019 9:15 pm

Привет на Всички :hi:
Благодаря на вдъхновител за картинката.
Screenshot_20190313-223945.png
https://poligon.evroweb.com/download/file.php?mode=view&id=439&sid=74a6f1fb54d163b853971551205fc313
Screenshot_20190313-223945.png (430.37 KiB) Прегледано 2865 пътиВдъхновител..........Ти каза че Си останал с впечатление от срещата Ти с този човек че е рисувал тези сцени от картините Си по скоро неосъзнато. :think:
Вероятно и според Мен разбира се.......................... автора/художника би могъл на дълго и на широко да обяснява за замиcълът, символиката и посланията от картините в зависимост от неговата точка на възприятие. Следвайки този път обаче(и автора добре знае това)обществото като цяло най вероятно ще го анатемоса и е възможно да Му посочи табелката която води към лудницата.
Целта на художника обаче е да реализира картините Си на пазара и за това е въвел тактиката на непокиса. :hm: Нищо не знам! Това видях това нарисувах. Запазва мистиката и интереса към картините Си като към нещо, което тепърва трябва да се проучва.
Като не разбира картините Си самият Той..........оооха! Други ще го направят с готовнос. Веднага ще се намерят просветени люде който да разтълкуват и обяснят за какво става на въпрос. o=
А каква е искал да Ни каже автора с картините Си .........може да го направи единствено и само Той.

Тази картинка обаче Ми помогна да материализирам в тримерен модел определен обем информация която от известно време задържах в Себе Си и не знаех как да изкажа.
Подчертавам че .............информацията е за лично мое ползване и е въпрос на вътрешно усещане.
За символа на безкрайността. :think: ...............Самият символ като знак идва от древността ...............изглежда Ми обаче.................. като плах маломерен опит за изразяване на Вечността чрез ..............липсата на крайни точки.
Вечността е усещане..........и започва с "чувството" за свобода.
Виж ........махалото е нещо друго.................и отново Благодаря на ...вдъхновител за картинката.

Привет....... mirro_75
Действително.........чрез пирона, спирането на махалото в полет, и според Мен........би имало не предвидими последствия. Пирона го споменах само символично, символично е и махалото. Махалото обаче............се оказва принципен образ и модел на човешкия живот. Животът както и махалото започват своя ход в резултат от първоначален импулс. Точно този импулс е този който Ни прехвърля в холограмата. След това ........ходът на махалото се подържа от жизнената Ни енергия. Следва възход.........максимален интензитет, затихване и .............долна мъртва точка. Тава е точката на ............."служебно" прехвърляне отново във вечността.
Интересна е тази точка. Изглежда че е единствената точка от всички точки разположени по целият ход на махалото за която може да се каже че .............махалото е в равновесие. И какво се случва? Хоп......преминаваме във Вечността. :wow:
Да.............но това преминаване обикновено се случва в резултат от несъзнателен процес и не води до преминаване в следващият клас или в по-високо ниво на холограмата. Напротив............ оставаме на поправка. :oops: .............и така един Господ знае колко пъти. :.(
Ако обобщя за Себе Си................това което Съм проумял.........в резултат от усещания и вътрешна информация съпоставена с външните източници...........Вярвам в следното!
Нашата задача, целта на обучението Ни като човешки същества на планетата Земя, холограмния свят и ли ако щете полигона.................е да усвоим умението, осъзнато и във всеки един момент от (хода на махалото) съществуването Си да можем да се свържем с източника, вечността или Енергията. Какво в същност имах в предвид когато казах за пирона ..............да го забием на подходящото място............
Представете Си махалото в полет. Преминава през долна мъртва точка и продължава устремено нагоре. И в следващия момент.......хоп, застива на място, някъде там по траекторията. Това е съзнателно предизвикана точка от Мен и според информационния поток съпътстващ това мое усилие...................тази точка на равновесие е само една от безбройните точките по хода на махалото които са частици от Вечността. Казва се че ...............тази точка е не подвластна на гравитацията и изобщо гравитацията като понятие във вида в който я познаваме е създадено за да подържа и обслужва принципа на махалото в холограмата. От едната крайност в другата крайност. Всяка една точка от хода на махалото се явява като вероятна и възможна точка на равновесие. Дали ще използваме потенциала и ..............зависи само и единствено от Нас. Нашата задача е да овладеем тези точки ................което ще рече ....... уравновесяване на енергийните потоци вход и изход независимо от обема и интензитета на енергията.
Осъзнато ...........маята точка която използвам е балансиране в интензивно едночасово физическо натоварване. Симптоми..........усещане за безкрайност, яснота на съзнанието, информационен поток и безгранична свобода.
Изказването на Благодарност за всичко което е............. чрез сърдечния център във всеки един момент от хода на махалото ..............при достатъчна дълбочина ........може да доведе до подобни усещания.
Друг вариант но съвсем случаен и не осъзнат е когато сме запленени от красиво място сред природата. Не е случайна притегателната и сила.
Интересна точка на равновесие са прихванали от племето Тараомара. Описана е от човек който е вътре в нещата ........ ултрамаратонеца Скот Юрек. Имах тема за Тях.
Тези дни вероятно сте чули за ...........защитата на световния рекорд на Петър Стойчев за плуване в ледени води.......има какво да каже и този човек. Според Мен, нещата отиват в същата посока.
Разгледайте и това : Здраве без лекарства
http://www.etv.bg/show/16/bez-format/20 ... -lekarstva?

fbclid=IwAR3z6C3W4qDnpsMbrVTrWEcqkkbPfBPlMEsevK1wE0aftDXCLrKiSfEbVk
Има доста комерсиални моменти ................но посоката е същата.
Дишането се явява като допирна точка и между доста други подобни техники който водят до подобни резултати.
Защо е така? ..................Защото във всеки един миг става въпрос за трансфер на Енергия.
На физическо ниво и чрез физически процеси ...........какво се случва в същност и защо винаги стигаме да "служебно" прехвърляне във Вечността ?
Не Съм попадал досега на по-точен, конкретен и ясен материал свързан с тези проблеми от следващият.
Но помнете................ става въпрос за Енергия.
https://yosif.top/?cat=3629
Аватар
nevil
Активно сънуващ
 
Мнения: 175
Регистриран на: Пон Дек 08, 2014 9:08 pm

Предишна

Назад към Кота 0

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron