Влез    Регистрация
  • Автор
    Съобщение

КОСАТА Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА

Мнениеот newage » Вто Сеп 18, 2012 10:08 am

Тази информация за косата е била скрита от масите още от времето на войната във Виетнам.


Нашата съвременна култура ни кара да вярваме че прическата е въпрос на мода и/или удобство и че прическата е просто нещо козметично. Но по време на войната във Виетнам изниква съвършенно друга представа, която е била старателно затулена и скрита от обществото.

В началото на 90-те Сали (нейното име е сменено за защита на идентичността й) е била омъжена за лицензиран психолог, който е работел в Болница VA Medical Center. Там той е работил с военни ветерани с Пост Травматично Стресово Смущение. Повечето от тях са участвали във Виетнамската война.

Сали каза: "Ясно си спомням една вечер, когато съпругът ми се прибра у дома носейки една дебела официално изглеждаща папка в ръцете си. Вътре имаше стотици страници с изследвания, извършени от правителството (USA - бел. на прев.). Той беше в шок от съдържанието им. Прочетеното в тези документи напълно промени живота му! От този момент нататък моят консервативен съпруг на средна възраст си пусна дълга коса и брада и никога повече не ги подстрига! Освен това Болницата му разреши да го направи и други негови консервативни колега последваха примера му. След като прочетох документацията, аз разбрах защо."

Изглежда че по време на войната във Виетнам специалните сили във Военното министерство са пращали експерти под прикритие да издирват в Американските Индиански Резервати талантливи скаути/разузнавачи - да търсят здрави млади мъже, тренирани да се придвижват незабелязано през неравни терени. Те са търсели специално мъже с изключителни, почти свръхестествени качества за проследяване. Преди контакта с тях тези внимателно селектирани мъже са били подробно документирани като експерти по проследяване и оцеляване.

С типичните изкусителни и добре доказали се любезни фрази за набиране на нови войници някои от тези индиански следотърсачи са били вербувани. Веднъж вербувани нещо изумително се случило. Каквито и да е таланти и умения, притежавани от индианците в техните резервати, мистериозно са се изпарили след като един след друг индианците са се проваляли да извършват очакваното от тях на бойното поле.

Големите жертви и неуспеха да се справят са станали причина правителството да назначи скъпо изследване на тези войници и ето какво е било открито:

Когато са били разпитвани за неуспеха им да извършват това което се е очаквало от тях, по-старите войници отговорили по един и същ начин, че след като са били подстригани по задължителната военна подстрижка те вече не са могли да "усещат" врага, вече не са имали достъп до "шестото си чувство", тяхната "интуиция" вече не е била надеждна, те не са могли да "четат" неуловимите знаци и също така да долавят фината екстрасензорна информация.

Така че тестващият институт назначил още индиански следотърсачи, позволил им е да останат с дългата си коса и ги тествал в множество области. Те събирали по двойки мъже, получили еднакви резултати във всички тестове. Единият от двойката бил оставян с дългата си коса а другият бил подстригван по военния стандарт. След това двамата мъже били тествани отново.

Опит след опит мъжете с дълга коса са поддържали високите си резултати. Опит след опит онези без коса са се проваляли на тестовете, в които те са получавали високи оценки преди подстрижката. Това е един типичен тест:

Войникът спи в гората. Въоръжен "враг" приближава спящия войник. Дългокосият войник се събужда от силно чувсво за опасност и се маха от мястото, дълго преди врагът да приближи, дълго преди каквито и да е звуци от приближаващия се враг да могат да се чуят.

В друга версия на същия тест дългокосият войник усеща приближаването и по някакъв начин интуитивно знае че врагът ще извърши физическа атака. Той следва своето "шесто чувство" и остава неподвижен, преструвайки се че спи но бързо хваща нападателя и го "убива" в момента в който атакуващият се опитва да го удуши. Този същият войник след като е издържал този и други тестове получава военна подстрижка след която неизменно се проваля на тези тестове както и на многото други тестове които преди е издържал. Така че документът е препоръчал всички индиански военни разузнавачи да не бъдат подлагани на военна подстрижка. Документът е изисквал от тях да поддържат косата си дълга.

КОМЕНТАР

Тялото на бозайниците е еволюирало милиони години. Уменията за оцеляване на хората и животните в определени ситуации изглеждат почти свръхестествени. Науката непрекъснато прави нови открития за невероятните възможности за оцеляване на човека и животните. Всяка част на тялото притежава високо чувствителни сенсори или функции помагащи за оцеляването и добруването на цялото тяло. Тялото има причина за всяка от своите части.

Косата е продължение на нервната система което може да се разглежда като "изнесени навън нерви" - един тип високо еволюирали "усещачи" или "антени", които препращат огромни количества от важна информация към продълговатия мозък, лимбичната система (мотивации, емоции, поведенчески реакции ...) и неокортекса.
Не само че косата при хората, включително окосмяването по лицето на мъжете, осигурява една информационна магистрала, стигаща до мозъка, но косата излъчва енергия - електромагнитната енергия излъчвана от мозъка в окръжаващата среда. Това се наблюдава в Кирлиановата фотография, когато човек е фотографиран с дълга коса и след това е фотографиран отново след подстригване. Когато косата е остригана, получаването и изпращането на информация от и към околната среда се възпрепятства силно.

Премахването на косата е фактор допринасящ за неосъзнатостта спрямо стреса на локалните екосистеми. То е също и фактор допринасящ за нечувствителността във всички видове взаимоотношения. То допринася и за сексуална неудовлетвореност.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

В търсенето на решения за бедствията в нашия свят може би е дошло време да вземем под внимание че много от нашите най-основни предположения за реалността са грешни. Може би една основна част на решението ни гледа в лицето всяка сутрин когато се погледнем в огледалото. Библейската история за Самсон и Дилайла има голяма кодирана истина, която иска да ни се разкрие. Когато Дилайла отрязала косата на Самсон, непобедимият преди това Самсон бил победен.

автор C. Young
Прикачени файлове
hair.jpg
hair.jpg (27.96 KiB) Прегледано 10774 пъти
Безусловната любов е нашият пропуск към Вселената
Аватар
newage
Активно сънуващ
 
Мнения: 153
Регистриран на: Съб Дек 31, 2011 6:01 pm

Re: КОСАТА Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА

Мнениеот kopcap » Пет Сеп 21, 2012 9:32 pm

Спомням си една случка като дете, когато за първи път майка ми ме заведе на фризьорски салон. Дотогава ме беше подстригвала самата тя, само с ножица (тогава машинките за подстригване бяха рядкост). Споменът ми се е врязал дълбоко, защото когато седнах на стола и ми сложиха кърпата около врата, фризьорката включи нещо като... прахосмукачка и я насочи към мен. Няма смисъл да описвам ужаса, който ме обзе. Започна люта борба, аз виках, плачех и се тръшках (неведнъж сте виждали тази картинка - как дете плаче "без причина"), майка ми и фризьорката се мъчеха да ме озаптят. Обърнах го на молби и терора спря. Майка ми очевидно беше изумена и обясни на фризьорката, че съм свикнал да ме подстригват само с ножица. Фризьорката ме започна с ножица, като изрази недоволство, че ако всички били като мен...
Майка ми през това време, умряла от срам ми обясняваше за какво служи машинката, но не й повярвах. И така - първият път се отървах, но по-късно успяха да ме убедят, че това е просто машинка за подстригване. И за мое учудване наистина започна да изглежда по съвсем друг начин - така както и днес я възприемам.
Благодаря ти Newage за чудесния материал и съветите! Може би е време да спра да ползвам машинка за подстригване. :noshave: :hair:
Неразбирането е втората стъпка към неразбирателството. Първата е нежеланието за разбиране.
Аватар
kopcap
Участник
 
Мнения: 47
Регистриран на: Съб Май 02, 2009 11:11 am

Re: КОСАТА Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА

Мнениеот newage » Съб Сеп 22, 2012 8:32 am

kopcap написа:Спомням си една случка като дете, когато за първи път майка ми ме заведе на фризьорски салон. Дотогава ме беше подстригвала самата тя, само с ножица (тогава машинките за подстригване бяха рядкост). Споменът ми се е врязал дълбоко, защото когато седнах на стола и ми сложиха кърпата около врата, фризьорката включи нещо като... прахосмукачка и я насочи към мен. Няма смисъл да описвам ужаса, който ме обзе. Започна люта борба, аз виках, плачех и се тръшках (неведнъж сте виждали тази картинка - как дете плаче "без причина"), майка ми и фризьорката се мъчеха да ме озаптят. Обърнах го на молби и терора спря. Майка ми очевидно беше изумена и обясни на фризьорката, че съм свикнал да ме подстригват само с ножица. Фризьорката ме започна с ножица, като изрази недоволство, че ако всички били като мен...
Майка ми през това време, умряла от срам ми обясняваше за какво служи машинката, но не й повярвах. И така - първият път се отървах, но по-късно успяха да ме убедят, че това е просто машинка за подстригване. И за мое учудване наистина започна да изглежда по съвсем друг начин - така както и днес я възприемам.
Благодаря ти Newage за чудесния материал и съветите! Може би е време да спра да ползвам машинка за подстригване. :noshave: :hair:

Летачите ловко са моделирали аспектите от живота ни, свързани с интуицията и осъзнаването, така че да бъдат притъпявани. При това така са вкарали тези нови модели в съзнанието ни, че да изглеждат като нормални и дори задължителни. Късата пострижка е задължителна за учениците и всички на ръководен пост - било президент или генерал. Да сте видели интуитивен президент с дълга коса? Няма и да видите. Ученик без интуиция няма да поставя под въпрос материала, който му се преподава. Всички аспекти на живота ни, свързани с разширяване на съзнанието са внимателно "затапени" от тях с погрешни, вредоносни модели. Така с времето са наложени стандарти за храни които ни държат в химическа усмирителна риза, облеклата, които подтискат работата на чакрите, музика, която пречи на възприемането на по-фините вибрации, обувки, които ни изолират от енергията на Земята, учебна система, която насажда материалистични модели в децата, тоалетни, които увреждат нормалното функциониране на определни органи свързани с безмълвното познание. Списъкът е дълъг...
Да, аз знам, че летачите ги е СТРАХ,да не възвърнем осъзнаването, интуицията си, защото тогава ще разберем, че сме спали хиляди години. И ще възнамерим нова реалност БЕЗ ТЯХ. Или както се обръща към тях Нео от "Матрицата":

”Зная, че сте някъде там. Вече мога да ви усещам. Зная, че ви е страх. Страх ви е от нас. Страх ви е от промяната. Аз не знам какво е бъдещето. Не съм дошъл, за да ви кажа как ще свърши това. Дойдох, за да ви кажа как ще започне. Ще затворя телефона и ще покажа на хората това, което не искате те да видят -- СВЯТ БЕЗ ВАС, свят без правила и контрол, без граници и предели. Свят, в който всичко е възможно. Накъде ще поемем след това - този избор оставям на вас."
Безусловната любов е нашият пропуск към Вселената
Аватар
newage
Активно сънуващ
 
Мнения: 153
Регистриран на: Съб Дек 31, 2011 6:01 pm

Re: КОСАТА Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА

Мнениеот Nemo » Чет Юни 13, 2013 4:07 pm

аз пък четох някъде точно обратното, че дългата коса ни е дадена от летача, за да се заздрави връзката ни с него, за това например будистите си я бръснат, не са глупави!
Nemo
Скаут
 
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Юни 12, 2013 1:39 pm

Re: КОСАТА Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА

Мнениеот kas » Чет Юни 13, 2013 8:18 pm

Можеш ли да дадеш линк или повече информация за това, което си чел, за да може всеки да потърси отговора в себе си?
INTENT
Аватар
kas
Администратор
 
Мнения: 428
Регистриран на: Съб Яну 12, 2008 5:13 pm

Re: КОСАТА Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА

Мнениеот nevil » Нед Яну 11, 2015 8:30 pm

Здравейте колеги.
Теорията че дългата косо играе роля за по-добра връзка с летача.......ами.....дъни се ....катастрофално, защото той, летача, е част от Нас, и връзката с него е......... оптична. :rofl: Но .......Будистите са сериозен аргумент, въпреки че при тях е малко........въпрос да дисциплина. За да бъдеш един от тях, трябва да Си като тях. Вероятно, ....... би могло, да има и много по сериозна причина. :think: Ако някой знае нека сподели.
Всичките тези въпроси, обаче .......не стояха пред Мен когато вземах решение, за да Си пусна дълга коса. Имах по сериозни проблеми.
Ако човек реши да подобри здравето, първото нещо което трябва да направи е ....да приеме Себе Си, такъв какъвто е. Да покаже уважение и любов към всяка една част от тялото, а от там и към всяка една негова клетка.
Никога не Съм харесвал косата Си, а това е отхвърляне от Мен. Поради тази причина я отхвърля я и тялото и тя започва да пада.
За да обърна този потенциал в Моя полза е и първата причина, поради която пожелах дълга коса.
Втората е ........(така казвах на познатите) протестирах срещу кратунизацията на нацията, а всъщност, не приемах шаблона за поведение на голите глави. Или ..... Не правя това което правят другите. Ако слушах летача ........имах сериозна причина и Аз да Си ударя бръснача.
Третата причина. Чувствам Се добре и комфортно и няма проблем с поддръжката на косата, поради ежедневната, физическа дейност и задължителния сутрешен хладен душ. Така отпада аргумента за трудна поддръжка.
Всичко това доведе до моментално спиране на косопада, до съхраняването и, и удоволствието, сега, на този етап да мога да кажа .......имам дълга коса.
Не Ме изненадва и информацията която дава .... newage. Сега, като погледна на зад във времето, когато взех решението за Себе Си, да имам дълга коса.......по това време, упражнявах различни практики за развиване на сетивата който продължавам и до днес. Улавях и изпълнявах вътрешната информация, и в никакъв случай не мога да кажа че на момента, разбирах какво и защо се случва , защо трябваше да действам точно по този начин, но в последствие, някак си се изясняваха нещата. Сетивата са нещо безценно за човек който търси мигът.
Много често познатите Ме питат ? ..........Какво толкова има в .............да речем ....шума на гората. Но това е мигът. Как да го обясня, когато сетивата не го усещат. Мигът е портал към безграничната Енергия и вероятно и дългата коса :hair: би могла да помага за това. :think:
Аватар
nevil
Активно сънуващ
 
Мнения: 175
Регистриран на: Пон Дек 08, 2014 9:08 pm

Re: КОСАТА Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА

Мнениеот Silviya M » Пон Яну 12, 2015 8:35 am

Прилича ми на дървото от Аватар. Най-сетне успях да изгледам филма. Така се случи, че имаше други хора и не можах да го махна.
:))

Обръщал ли си внимание, как правилните бебета (преди да станат нормални хора) пипат косите на майките си.
Правило ми е впечатление поне на три-четири места, как майките, когато си подстригат косите - децата реват, като магарета. Не е подстригана косата, а е отрязан някой крайник.
:rofl:

Като е неприятно усещане отстрани - ходенето с качулка ми е супер. Иначе си "вися" закачена на някои от линиите на вързаната на опашка (кукуригу) коса. Други хора, говорила съм с тях - имат наистина различни мнения по този въпрос.

:no:

И в този ред на мисли си спомних : "Не е задължително да е утро, за да изкукуригаш!".

:joy:

Хубав ден !!
The Great Path is really No Path. Morihei
Аватар
Silviya M
Активно сънуващ
 
Мнения: 1042
Регистриран на: Съб Ное 29, 2014 12:44 pm

Re: КОСАТА Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА

Мнениеот nevil » Пон Яну 12, 2015 9:26 am

:yes:
Да бе....защо трябва да чакаме това утро. :]
Аватар
nevil
Активно сънуващ
 
Мнения: 175
Регистриран на: Пон Дек 08, 2014 9:08 pm

Re: КОСАТА Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА

Мнениеот Silviya M » Пон Яну 12, 2015 12:45 pm

nevil написа::yes:
Да бе....защо трябва да чакаме това утро. :]


Та това беше шега за разсънване !!!!

:] :joy: :rofl:

:fun:
The Great Path is really No Path. Morihei
Аватар
Silviya M
Активно сънуващ
 
Мнения: 1042
Регистриран на: Съб Ное 29, 2014 12:44 pm

Re: КОСАТА Е ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НЕРВНАТА СИСТЕМА

Мнениеот nevil » Пон Яну 12, 2015 10:21 pm

Чакай, чакай...... малко, liar, какво искаш да кажеш с това
Та това беше шега за разсънване !!!! :] :joy: :rofl:
.......че все пак трябва да чакам утрото ли ? :ai: А.....не, късно е !!! Вече използвах няколко пъти техниката. :yes:
Аз приех нещата буквално ;))
"Не е задължително да е утро, за да изкукуригаш!".

Видях възможност в това. :wow: Ти спомена че Си на абстрактните ядра и там е казано.........
Глава.......ЧЕТИРИТЕ НАСТРОЕНИЯ НА ПРИКРИВАНЕТО
"- Първият принцип на прикриването е, че воинът прикрива себе си - каза той. - Той прикрива себе си безжалосно, лукаво, търпеливо и благосърдечно."
.......................
" Той каза, че нормалното човешко държане в ежедневието е една рутина. Всяко държане, което е извън рутината, предизвиквало необичаен ефект върху цялото ни същество. Именно този необичаен ефект бил онова, което магьосниците търсели, защото той бил кумулативен.
Поясни, че магьосниците ясновидци от древността чрез виждане първи забелязали, че необичайното държане предизвиква вибрация в събирателната точка на човека. Скоро след това открили, че ако непривичното държане се практкува систематично и бъде мъдро насочвано, то в крайна сметка кара събирателната точка да се движи. :yes:

Така че ......всеки един петел, който кукурига извън графика......е перфектния прикривач. :joy: :rofl: Няма шега!!!
Аватар
nevil
Активно сънуващ
 
Мнения: 175
Регистриран на: Пон Дек 08, 2014 9:08 pm

Следваща

Назад към Интересни факти

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron