Влез    Регистрация
  • Автор
    Съобщение

Представяне или първо да се преброим...

Мнениеот Solitary_Hawk » Съб Мар 28, 2009 3:10 pm

Предлагам в началото всеки да каже по няколко думи за себе си и своите интереси. Разбира се без лични данни.

За себе си ще кажа следното. Предполагам, че като енергийна конфигурация съм сталкер. Сънуването се получава само ако контролирам ежедневието си. Имам някакъв опит с пасианса на Медичи, имам опит с медитативни техники, включително и описаните от Кастанеда, също и известен опит със сънуването.
В момента интересите ми са насочени главно към спиране на вътрешния диалог, пасианса на Медичи и картата на сънищата.
Аватар
Solitary_Hawk
Активно сънуващ
 
Мнения: 149
Регистриран на: Съб Мар 28, 2009 2:50 pm

Re: Представяне или първо да се преброим...

Мнениеот magal » Съб Мар 28, 2009 9:33 pm

Интересно, значи искаш да картотекираш кой какъв е от къде започва в този форум и вероятно да проследиш развитието му ;) .
В същност за да сме в този форум поне повечето сме се докоснали и до Кастанеда, и до негови последователи като Зеланд и Ксендзюк ...вероятно сме запленени и от това което хакерите на сънища разказват, че са постигнали....без да обясняват как..... :) .
Четох практикумите които Изиги провежда във форумите писани във втората книга. Да си призная не съм въодушевен от това. Прочетох доста по други форуми ...много от хората които са участвали в тези форуми-практикуми, но не постигнали лелеяните резултати се чувстват използвани и озлобени и тн, я тези дето са постигнали резултати или така се предполага, просто не пишат нищо.
Просто всеки стига до магията, до безумието и безмълвното познание ...по свой път ..колкото и да е дълъг по някога....дори и да не стигне никъде по него....Важното е да се забавлява, да е изпълнен всеки миг с радост....с онази безумна любов и да случва нещата.....
Аватар
magal
Активно сънуващ
 
Мнения: 138
Регистриран на: Пон Мар 02, 2009 10:31 am

Re: Представяне или първо да се преброим...

Мнениеот Solitary_Hawk » Нед Мар 29, 2009 7:23 am

Не съм сигурен, че разбирам точно какъв смисъл влагаш в това "картотекирам". Целта на темата е просто да разчупи леда, да добием някаква представа кой какъв е.
Не съм съгласен с теб, че хакерите не казват как се постигат резултатите. Има достатъчно информация, макар, че е доста разхвърляна и всичко остава недообяснено и трябва сам да го откриеш. Напълно естествено е повечето хора да са разочаровани. Щом си чел книгата знаеш каква физическа форма поддържат, знаеш и за 2-та часа съзерцание ежедневно и т.н. Живота на тия хора е практика. Мислиш ли, че разочарованите живеят по тоя начин? Аз силно се съмнявам.

Всъщност ми се иска да се опитаме да направим един малко по-различен форум от тия, с които сме свикнали. Ще ми се ние да изследване техния път, да открием заедно кое как работи, което не работи да открием защо не работи, да превърнем информацията от книгите и форумите в действие и резултати.
Аватар
Solitary_Hawk
Активно сънуващ
 
Мнения: 149
Регистриран на: Съб Мар 28, 2009 2:50 pm

Re: Представяне или първо да се преброим...

Мнениеот josemity » Нед Мар 29, 2009 2:59 pm

Здравейте!
незнам дали по енергийна конфигурация съм сънувач, но изхождайки от това, че сънуването ми се отдаваше лесно още от самото начало, може да се каже, че имам естествена склонност към него. В последно време обаче обръщам доста внимание и упражнявам сталкинг-практиките. Досега не съм се опитвала да правя карта на сънуването, защото ми се струвала излишна, но съм готова да се включа в подобен експеримент. Може и да променя мнението си. Отворена съм и за други нови техники като Пасеанса и се радвам, че имаш опит с него, защото на мен ми е пълна каша :roll:
Със сформирането на нова група се надявам общуването ни да има повече практическа насоченост. т.е. взимно споделяне на практики, сънища, опитности и резултати от практикуването на дадена техника. Това, което би ме дистанцирало от начинанието са споровете, безкрайното уточняване на понятията и други вариации на кой по-,по-, най-... :ugeek:
И по-конкретно... да се избегнат грешките на форума, от който идваме.
За целта ще кача тук основните симптоми на чувството за собствена значимост, както и препратка към друг сайт с тяхното пояснение т.е. в какво се изразяват. По този начин, по естествен път, предпазвайки се от ЧСЗ, ние ще създадем и среда за ефективно общуване помежду ни. Така няма да са ни нужни и правила :D
1) "Гуру синдром"
2) Спорове
3) Оправдания
4) "Обрърнете ми внимание"
5) Стеснителност
6) Раздразнителност
7) Отмъстителност
8) Лъжлива скромност
9) Роболепничество
10) Търсене на "недостатъците" и "грешките" на другите
11) Реакцията на "лош/добър"
12) Героизъм
13) Съмнение
14) Съжаление
15) Самовлюбване
16) "Кой е най-добрия?"


http://www.stalking.nm.ru/practice/p_huntchsv.html
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Re: Представяне или първо да се преброим...

Мнениеот mrb00m » Нед Мар 29, 2009 4:22 pm

Здравейте, аз предполагам, че съм съновач. Сега като чета книгата разбирам, че съм постигал определени резултати още преди да знам каквото и да било за хакерите и Кастанеда. Опитвам се да записвам сънищата си отскоро обаче съм в тъкъв етап, че живота ми е една каша. Надявам се скоро да разреша част от проблемите и да започна по усилено практикуване. Може би съм най-неопитния, но имам желание. (Винаги съм си мислил, че има нещо магическо при мен :) и мам и извесни основания). Чрез тази група се надявам да открия себеси и осъзнавам, че ще е трудно може би дори невъзможно.
Аватар
mrb00m
Скаут
 
Мнения: 9
Регистриран на: Съб Мар 28, 2009 7:28 pm

Re: Представяне или първо да се преброим...

Мнениеот ema » Нед Мар 29, 2009 7:02 pm

Здравейте,
Предполагам, че съм сънувач.
Смятах сталкинга за много трудна техника или практика. Сега му отделих повече време и внимание.
Харесва ми Пасинса на Медичите, записвах сънищата и правих опити с картата на сънищата.
Не съм чела втората книга.
Надявам се общуването тук просто да послужи.
:)
ema
 

Re: Представяне или първо да се преброим...

Мнениеот magal » Нед Мар 29, 2009 9:50 pm

Solitary_Hawk :) , всъщност си прав....вероятно съм просто един мързел ха-ха, чакащ нещата просто да се случат. Гледах едни филми на Мантек Чия, даоиски майстор и той човека с това се шегуваше...от това упражнение 50 пъти от нова 100 пъти и тн. и че може и да не ходят на работа....ако не им стигне времето. :) !
В същност много се радвам, че тук има хора, които са по пътя...на знанието ...че са постигнали нещо с които можеш....ей така да се посъветваш..да експериментираш! И най важното е, че не се взимат много много на сериозно! Купона тече... :)
Аватар
magal
Активно сънуващ
 
Мнения: 138
Регистриран на: Пон Мар 02, 2009 10:31 am

Re: Представяне или първо да се преброим...

Мнениеот Solitary_Hawk » Пон Мар 30, 2009 8:02 am

Mного сънувачи, а май само аз се мисля за сталкер :). Шанса аз да науча нещо от вас, май е доста по-голям отколкото вие от мен :D .

За да се получи група, първо трябва да можем да общуваме нормално. Мислех да пусна отделна тема, посветена на проблемите в общуването и мерките, които трябва да вземем за да се справим с тях. josemity обаче ме изпревари с качването на основните симптоми на чувството за собствена значимост и май уцели десятката. Ако се стараем да не допускаме тези симптоми по време на общуване тук, това ще бъде едновременно сталкинг-практика и и една добра основа за нормалната, дружеска атмосфера във форума. Разбира се съществува опасност, както се е случвало на други места, да забелязваме тези симптоми в другите, но не и в себе си. Да се надяваме, че ще се справим и с тоя проблем.

На бележки в Дир.бг ми писаха още няколко души, че подкрепят идеята, засега не ги виждам тук. Имаше и някои, които в темата казаха "ЗА", а след това не ми отговориха на бележки. Предлагам да изчакаме още малко и след това да почваме да си говорим конкретно за практика. А също и авторката на сайта я няма, щеше ми се да добавим и нови раздели и да отделим практиката от общите приказки.
Аватар
Solitary_Hawk
Активно сънуващ
 
Мнения: 149
Регистриран на: Съб Мар 28, 2009 2:50 pm

Re: Представяне или първо да се преброим...

Мнениеот josemity » Пон Мар 30, 2009 11:33 am

Aз имам и още едно предложение докато изчакваме...
Досега в много форуми има доста споделен опит както за сънуването, така и по отношение на сталкинга. За съжаление повечето са на чужди езици. Предлагам да се поровим и всеки да събере колкото се може повече "бисери". Така няма да има нужда да започваме всичко отначало. Те ще са и базата, върху която ще работим занапред. Събираме, обобщаваме, ако трябва превеждаме и сравняваме намереното до момента.
Давам пример...в момента събирам инфо за неорганичните. Видове, как се борят с тях, какви техники предлагат, доколко те се ефективни. След като започнах да търся целенасочено започнаха да излизат доста интересни неща. Има такива неорганични, които съм срещала при сънуването, но не съм знаела, какви точно са те. За мен преди всички бяха летачи :lol: Сега като систематизирам опита на другите, ми става ясно кое къде попада в схемата.
:D
Аналогично за сталкинга. Проявления, порблематика, как са се справили...
С други думи, да отсеем от нета най-полезното!

Mного сънувачи, а май само аз се мисля за сталкер :). Шанса аз да науча нещо от вас, май е доста по-голям отколкото вие от мен :D .
За всички шанса е еднакъв! Докато не се постигне контрол в ежедневието, не може да се постигне контрол в съня. Докато не се постигне контрол в съня, не може да се постигне контрол след смърта! Естествена верига! За сънувача сталкинга е много важен. Иначе има да се шашка, страхува, бива подмамван в сънуването,...и в следствие енергетично изцеждан.
Работим заедно и няма постановки като "Аз съм сънувач и сталкинга не ме вълнува". Просто той буквално е жизненоважен за сънуването. Както и за сталкера е жизненоважно да се научи да сънува осъзнато. Иначе няма да е готов за това, което става ТАМ. А става много....

Та значи...за събирането на материал из нета
1. Избери си тема, по която чувстваш, че имаш най-много опит или тема, която най-много те вълнува в момента.
2. Систематизирай информацията първо за себе си.
3. Подготви я в компримиран вид за останалите. - аз имах навика преди да съм доста описателна, но разбрах, че е грешка, защото отвлича и дотяга... :geek:
Последна промяна josemity на Пон Мар 30, 2009 11:47 am, променена общо 1 път
josemity
Активно сънуващ
 
Мнения: 338
Регистриран на: Нед Мар 29, 2009 2:20 pm

Hi!

Мнениеот evelina » Пон Мар 30, 2009 11:39 am

Ехоо, здравейте и от мен!
Аз Евелина. Не знам дали съм сталкер или сънувач, пък и не задълбавам кой-знае колко в тази дилема, действам и на двата фронта, пък каквото излезе.
evelina
Участник
 
Мнения: 12
Регистриран на: Пон Мар 30, 2009 10:46 am

Следваща

Назад към Кота 0

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron