Влез    Регистрация
  • Автор
    Съобщение

РАЗГОВОР С ДОН ХУАН Сбор на световете

Мнениеот nevil » Чет Сеп 08, 2016 6:17 pm

РАЗГОВОР С ДОН ХУАН
Сбор на световете
Ченълинг на контактъорката СеленаВсички ченълинги, които четете имат личностно пречупване на истината, което е неизбежно в различна степен. Поради тази причина се вслушвайте преди всичко в себе си. Как вашето сърце ще отговори на информацията. Моята задача е да поставя въпросите, над които, може би и вие се замисляте. А отговорите всеки ще намери сам.

• Искам да поговоря със същността, която в земното си въплъщение е била индианеца от племето Яки Хуан Матус и е обучавала Карлос Кастанеда в изкуството на война. Отговори!
Поздрави! Абонирай ме за Верхосвет (сайта на Селена)

• Искам да ти задам въпроси за пътя на война и за учението, което си преподавал на Карлос Кастанеда?
Това не е учение, а житейски практики. Готов съм да отговарям.

• Ти напусна земното въплъщение, изгаряйки отвътре. Къде се намираш сега?
Това е тежък свят.

• Тежък? Това означава по-плътен?
Да. Тук всичко е гъсто и бавно.

• Тоест, това пак е свят на органични същества?
Да. Един от неговите видове.

• Но ти искаше абсолютна свобода. Не я ли постигна? Изгарянето отвътре не те ли освободи?
По пътя на война има много капани.

• А Хенаро?
То е по-добре. Свободен е.

• Тоест, той е успял да разтвори своята форма и да се върне в онова, което наричате еманации на Орела?
Да. Нашите пътища се разделиха.

• Защо?
Мога да кажа, че е по-лек. Той не беше така фиксиран, както аз. Малко не ми достигна.

• А какво те задържа сега там?
Плътността.

• Пътя по който обучаваше Кастанеда е път на Светлината или Тъмнината?
Това е път на война, път на освобождението. Този път върви по ръба на пропаст. Може да се сринете в нея. Орелът бди зорко.

• Орелът е тъмна сила или нещо друго?
Нито тъмна сила, нито нещо друго. Просто съвършено излъчване.

• Ти си казвал, че ясновидците виждат Орела черно-бял. Това свързано ли е със Тъмнината и Светлината. В Орела има и едното и другото?
Да, в Орела има всичко, но по-скоро повече от това, което наричате Тъмнина.

• Значи, вашия път води към тъмнината?
Нашия път е баланс по пътеката на война. Само безупречността може да изведе война от властта на Орела.

• Излиза, че властта на Орела се разпростира над всички хора, тоест, силата на Тъмнината се разпростира над тях?
Орела привлича подобните на него излъчвания. И ако в човека няма такива излъчвания, то поема по друг път. Но, почти във всички хора има излъчвания на Орела.

• Орела – това ли са единствените излъчвания или има и други?
За да се въплъти в човешка форма, излъчването трябва да дойде от Орела. Те минават през него. Той не бива да се идентифицира като някакъв обект. По-скоро е вид излъчване. което съществува във вселената. Всеки свят е представен от множество излъчвания, изглеждащи като светещи нишки. Онези от тях, които съставят съществата от човешкия свят, идват от излъчванията на Орела. В общото излъчване, съществуват различни нишки, които представят съществата от неорганичния свят, животните, растенията множество други, които не се възприемат от човека.

• Излиза, че света е така устроен, че да се въплътиш в човешка форма е възможно само чрез излъчването на тъмнината?
Не, не е така. Война не дели излъчванията на Орела на тъмни и нетъмни. Воина вижда, съзерцава и просто прави изводи за това, което вижда. Не го интересуват нравствените аспекти на виденията. Той търси сърцевината на момента. Ясновидците виждат, че излъчванията на които са нанизани човешките пашкули, идват от Орела. Орелът е просто сила, която дава осъзнаване на човешките същества. И поглъща това осъзнаване след смъртта. Орелът не е нито тъмен, нито светъл. Това, че ясновидците го виждат черно-бял, просто говори за неговата нееднородност. Това е пътя на въплъщението на човешките същности. Вие го наричате спускане на духа в плътността. Поради това, излъчванията на Орела са като трансформиран Дух. Тази част на Духа, която е способна да се спусне в плътността на вашето измерение и да стане органично или неорганично същество.

• Искам да разбера. Духът по природа не се явяван нито светъл, нито тъмен и не представлява нито орел, нито гълъб. Но за да се роди в човешка форма, Духът трябва да стане Орел?
Излъчването на Орела е особен вид енергия, която може да се уплътнява повече в органичните или неорганични същества. Невъзможно е да се въплътите като човек, без да преминете етапа на уплътняване на духа.

• Напомня ми ървородния грях, където човек се ражда в мъки. излиза, че всички човешки същества се раждат от излъчванията на Орела, който е плътен дух, способен да се уплътни още повече. Излиза, че това е Тъмнината и тя е отделна част от Духа.
Войните от моята традиция не се интересуват от Тъмнина или Светлина. Ние търсим освобождение. Ходим по пътечката на войните, която лежи между клюна на Орела, поглъщащ осъзнаването и пропастта на пустотата. Тази пътечка е много тясна, но тя води към освобождението.

• Освобождение от какво?
От Орела. От формите. От пътя на обикновените хора.

• И ти не се удържа на пътеката? Защо?
Вече ти казах. Не притежавах подвижност. Когато събирателната точка на война стане по-подвижна и започне да събира различни светове, войнът е длъжен да остане отстранен, за да я удържи в неутрална позиция и тя да не се фиксира в едно положение, което да отразява друг свят, и да не може да напусне тази фиксация. Енергиите на някои светове са особено тежки и могат да поддържат такава фиксация дълго. Хенаро беше по-подвижен и не допусна фиксация на своята точка в този свят, в който съм аз сега.

• Защо не можеш да напуснеш? Или там ти харесва?
Как може на война да му харесва несвободата? Аз и отдадох целия си човешки живот. сега не и достига енергия за да раздвижа събирателната точка. Твърде малко е. Мога да ти дам знания срещу енергия.

• Аз не сключвам договори. Ако ще общуваме, неизбежно ще се появи обмен на енергия. Ако си готов да отговаряш на въпросите ми, ще видим какво ще излезе от това общуване. Повече ме интересува пътя на Светлината. И те питам всичко това, за да разбера какви капани има по пътя на освобождението. Разкажи ми за събираелната точка.
Питай.

• И така! Събирателната точка е някаква точка в човешкия пашкул, която отговаря за възприемането на света. У повечето хора тя твърдо се намира в определено фиксирано положение, което е резултат от възпитанието на детето и освен това, всички точки на обикновените хора се донастройват една друга. Заради това и всички хора виждат своя свят еднакъв. Събирателната точка се намира в енергийния пашкул на нивото на плешките и може да се движи в пределите на пашкула. Тя се раздвижва, когато човек спи или при стресови ситуации или необичайни действия, които се наричат прикриване. Но има още позиции в които тя може да се премести в резултат от практиките на война. И това преместване привежда други светове във възриятието на война. Това са неорганичните светове. Така също позицията на точката на звяра, при която човек става животно или птица с пълната трансформация на тялото и възприятията. Така ли е?
Накратко да.

• Ти си казвал за седем равнини и 48 свята, които можем да възприемем.
За 49. Седем равнини и седем точки на фиксация за всяка. 49 свят е твоя свят, човешкия.

• Но аз не съм чувала за свят на други органични с по-малка плътност. Нима в пашкула няма такава точка?
Разбира се, че има. Но по-лесно е човек да се придвижи до света на неорганичните или в свят с по-голяма плътност.

• Защо?
Заради това, че да задвижиш събирателната точка в свят с по-голяма плътност е нужно по-малко енергия. Толтеките или древните магъосници намерили тези светове доста лесно и се увлекли по пътешествията по тях. Тяхната енергия стигала за това, да се спуснат в световете на неорганичните и да ги изучават. и изучать их. Но самия неорганичен свят дава доста голям разход на енергия. заради това, те не могли да се измъкнат от тези светове и станали техни заложници. Те и сега са там. Новите ясновидци се интересуват от освобождението. Тях не ги интересуват пътешествията. Стремят се да открият практики, чрез които да се промъкнат тихо покрай Орела и да получат свободата си. Новите изучавали практиките на старите, но следвали своя нов път. Те отхвърлили онези стари практики, които водели в потапянето на светове с по-ниска плътност и неорганични. Започнали да търсят изхода, като ги изучават. те разбрали, че възприемането на който и да е свят, захваща събирателната точка на човека и я държи фиксирана. заради това истинския войн е длъжен да удържи своята енергия в равновесно ъстояние, в което нищо не може да измени неговото намерение и стремех към свободата. Заради това аз се обучавах във въздържанието на война. И въобще всички войнски практики за насочени към енергийна стабилизация. оттук възниква практиката с малките тирани, която дава определна тренировка за въздържание на война. Когато той се изправи пред непознаваемото,пред непознати светове, той трябва да удържи своята точка в неутрално положение. Тогава тези светове ще минат през съзнанието му, но няма да се задържат. Той ще остане на пътя на свободата

• Но събирателната точка съществува в пашкула, а той има форма. А ти говориш за свобода от формата. Как, тогава можем да се освободим?
Преди да дойдв свободата, формата трябва да претърпи множество трансформации в себе си. Старата форма, отпада като люспа и това е етапа на освобождението. Като въздушен балон, който отхвърля баласта. Но на всеки етап на освобождението си има капани на формата. Именно събирателната точка в крайна сметка фиксира не само света на възприятието. Тя фиксира самия пашкул на човека, формата в която се намира осъзнаването. Прилича на сдание, което се разпада на части, ако извади един фиксиращ детайл. Изграждането на възприятието и на формата всъщност е едн процес. Ти възприемаш света, какъвто е, защото твоята точка те държи в твоята форма. Ако нямаше тази форма, изобщо нямаше да възприемаш, а свободата от формата е също свобода от възприятие. В зависимост от това, каква форма поддържа твоята събирателна точка, ти ще можеш да възприемаш такъв свят. Всичко това е свързано. Сега твоята събирателна точка, поддържа твоите седем форми, седем тела за които говорите. Тези тела са събрани в едно и само събирателната точка ги поддържа заедно. Ако човек умре, физическото тяло отпада и остават останалите шест тела, поддържани от събирателната точка на формата и на света. Ако човек след смъртта си върви по пътя на освобождението от формата, той постепенно ще отхвърли и останалите тела. ако човек отхвърли физическото тяло и физическия свят, продължава да пребивава в следващото ниво на световете, което наиате астрално. Това означава, че то вече няма да може да възприема физическия свят, но може да възприема много астрални светове и да пътешества по тях. То може да движи събирателната точка в пределите на астралното тяло. когато съм говорил за преместване на събирателната точка в дълбочина, а не надолу, то това е движение на точката в другите тела на човека. Това, обаче е крайно сложно. Необходими са силно намерение и голяма енергия. Ето защо, човек който ходи по пътя на освобождението на обикновения човек, а не на война, подхожда с постепенно усвояване на движението на събирателната точка във всички свои тела.

• Чакай, че се обърках. Физическото тяло може да се докосне. Но енергийния пашкул, който се вижда като светещо яйце не може. Тоест той не принадлежи на света на човешкото възприятие.
Човешките тела имат просто начин за протичане на енергиите. Тази конфигурация на човешкото тяло, която имате сега е резултат от дълга еволюция на движението на енергията в пашкула. С други думи, за да се усети нещо е било нужна, нещо като сонда на сферичния пашкул. И по този начин са се образували ръцете, като способ да усещате други обекти. За да усетите земята, са се появили краката и така нататък. Тоест развитието на човешкото тяло върви по пътя на приспособяването към човешките нужди. И за многото еони време се развило именно това тяло. Но другите тела с изключение на астралното, още не са се трансформирали в тези форми. Астралното често приема формата на физическот тяло на човека. Другите тела все още имат сферична форма. До тяхното развитие още не сте достигнали. Поради това светещия пашкул на осъзнаването, който виждат ясновидците е сума от светенето на всички пашкули с изключение на физическото, което притежава тази своеобразна форма в резултат от развитието си. Ти помниш, че съм разказвал, че светещите пашкули на някои магове се трансформират от неговите потребности, по неговия път. Често могат да се видят като кехлибарени трапеци.

• И така, правильно ли разбрах? Човешката форма има седем пашкула, които всички се съединават чрез събирателната точка, която ги удържа в определан форма и не им дава да е разединят. Но в пределите на всяко тяло човек може да придвижва своята точка и да възприема сътветните светове. след смъртта на човека физическата форма се разпада, тоест събирателната точка вече не поддържа това тяло, заедно с другите и човек започва да възприема различни светов на следващото ниво на възприятие, на астралното ниво. когато той отхвърли астралното тяло, то събирателната точка започва да събира възприятия чрез следващото ментално тяло и т.нат. докато човек не отвърли последователно всички тела не достига освобождение.
Да, всичко е правилно.

• Но защо тогава хората след смъртта пак се въплътяват във физичеко тяло?
Те сами така си избират. Избират не свободата, а формата. Искат пак да се въплътят. Да достигнат отново до физическо тяло и да изучат останалите възможности на човешкия пашкул, за които не са имали време преди. И едва тогава, когато изучат всички възможни съчетания от възприятия от този свят, могат да преминат в следващ етап на изучааване на своята форма и други светове.

• Но тогава защо не възприемаме други физични светове, а само този?
Не възприемате други светове, защото вашата събирателна точка е твърдо фиксирана. Не ви достига вяра и енергия, за да ч задвижите. И не притежавате дисциплина. Воинът може да придвижи своята точка и да възприем други физически светове. ти си чела за това, че Карлос заедно с Ла Каталина възприел свят в който били червеи. Древните възприемали светове в които приемали облика на животни с техните възприятия. Просто новите ясновидци, от новата традиция не се интересуват от тези светове. Те искат свободата. И се опитват са премахнат всички форми веднага.

• Този огън отвътре, изгаря ли всичките човешки форми веднага?
Да, и за това е необходимо непреклонно намерение, висока подвижност и огромно количество енергия.

• Но тогава защо пътешествате по други светове чрез съновидения? Нали съновидението е пътешествие в астрална форма или съновното тяло?
Пътешествия можете да извършите с различни тела. Разликата е само в скоростта. С физическото тяло това продължава дълго. Със съновното тяло, което е по-малко плътно, то е почти мигновенно. Ако помниш, новите ясновидци пътешестват в съвместни съновидения именно заради това, че има огромна вероятност, новия свят да ги захване и фиксира и да останат там задълго.

• Почакай! На нас ни разказват, че на по-високи нива съществуват множество структури и същества, които помагат на хората в техните странствания.
Всичко това са капани на света. Воинът преминава през всички светове транзитно, като изплаващ батискаф през всички слоеве на океана. Това, че се появяват различни покани и предложения за помощ не може да го застави да спре.

• Да, но чевек, който умира в своето физичеко тяло, в по-тънките светове общува със своята душа, със своите наставници. И ако той желае да се върне във физическото, те му подбират тяло и определят сценарии на живота за неговото развитие.
Всичко това са игри на осъзнаването. Всичко се формира от намерението. И няма такова нещо, като някакви структури, които стоят и чакат някаква човешка същност да се обърне към тях за помощ. Не е като при вас, да съществуват разни ведомства, които си съществуват, независимо от това, дали някой се нуждае от тях или не. Всичко се извършва чрез силата на намерението. Ако човек излъчи силно намерение да се върне в физичеко тяло, то своеобразни програми се задействат, за да се облече намерението във форма. Тези програми се стартират от неговото намерение. Разбира се, някъде във вселената има сили които формират тези програми и са отговорни за изправната им работа.
Хората се стремят отново към физическото по различни причини: оставили са там близки хора, страхуват се от смъртта, не са изучили достатъчно човешкото възприятие. Но още и заради това, че те не знаят за възможността да се освободят от формата. Или се страхуват от тези възможности. Защото пътя на война изобилства от опасности, които не подозираме, преди да се случат. Който е преминал, не може да разкаже за тях. Той се е освободил от формата и повече нищо, свързано с формата не го интересува.
Ти трябва да разбереш, какво точно искаш. Какво знание искаш да получиш. Ако се интересуваш от пътешествия по световете, то това не е моя път. Аз искам освобождение. Ако имаш въпроси за моя път съм готов да ти отговоря. Имаш интересна енергия, те ме пробужда.

• Пробужда? Да не спиш?
На това ниво, на което съм, възприятието прилича на желе. Всички процеси са много бавни. Тази енергия не е кипяща, човешка, като твоята. И за да се разсъня трябва усилие. Все едно да се опитваш да се разсъниш от тежък сън, когато много ти се спи. Затова, за да натрупам енергия за изхода, аз просто чакам кога ще се получи. Моето непреклонно намерение рано или късно ще ме изкара от този свят. Непреклонното намерение е подобнона стоманено въже, за което се държи война и по което той бавно и неотклонно се придвижва към своята цел.

• Разполагам с такава информация, че някои ясновидци са видели не само Орел, но и Гълъб. Т.е. съществуват различни излъчвания на светлите представители във вселената и над всички стои Гълъба. Има и тъмни излъчвания, които съществуват в Антисвета и над всички стои Орела. Логос и Антилогос. Свят и антисвят. Два противоположни свята, в които противоположни образи разделят закони и възприятия. Света на сливането и света на разделението. В частност, в света на сливането съществува свобода на избора. А в Антисвета на Орела не съществува свобода на избора. Излиза, че твоя път е пътя на Орела и там нямаш избор. Не мога да разбера защо древните и тези от вашата линия не са видели Гълъба? Той не съществува? Или вие не сте успели да го видите?
Ние вървим по практиките на своите предшественици и правим открития в движение. Това, че древните се увлекли по това, което наричаш пътя на Орела не е наш избор. Войнът е свободен от пътища, бил той на Орела или на Гълъба. За него е безразлично. И по единия и по другия път може да се получи твърда фиксация. Просто в единия случай събираш в своята точка ужасни органични светове. В другия случай прекрасни светли светове. Но всичко това са форми и несвобода. Война върви между тези светове. И пътеката е доста тясна в този смисъл, че изобилства от привлекателни светове. Те привличат различни хора в зависимост от излъчването им. В този смисъл Орела поглъща излъчването на хората. Но и това, което ти наричаш Гълъба също поглъща излъчванията, само дето вие му викате сливане, а не поглъщане. Това са просто морални преценки, които хората дават на едни чисто енергийни процеси.

• Казваш, че не само Орела поглъща човешкото съзнание, но и Гълъба? Т.е. съществуват две различни сили, които притеглят в себе си съзнанието на човека след смъртта, в зависимост от състоянието на неговото осъзнаване. Но ти казваше, че Орела дарява човека с осъзнаване при раждането? А как е с Гълъба? Той също трябва да дарява осъзнаване.
Това и става. Но това е особен път. Това е което вие наричате слизане на Духа. Така се раждат малко, които вие наричате месии и светии. Така е дошъл вашия Христос и някои други. Така пристигат на земята т.нар. Аватари. Но основната маса от хора идва по пътя на излъчванията на Орела, защото това е процес на спускане на духа чрез множество форми. По-късно човек има избор: какъв път да поеме. На Орела или Гълъба или Тъмнината и Светлината. Но, дори и да е дошъл от клюна на Орела, човек е длъжен да се освободи от неговите излъчвания, от неговия контрол, от всевиждащото му око. Иначе орелът ще го погълне след смъртта му и пак ще се наложи да се въплъти в човешката форма.
За да се освободи от контрола на Орела е нужно човек да води безупречен живот. Безупречен от гледна точка на светимостта. Трябва да се направи така, че Орела да не се интересува от твоите излъчвания. Трябва да изчистите своите излъчвания от всички форми и окраски, които Орела придава на човека. Вие ги наричате зависимости. Например, излишната чувственост води до зависимост на астралното тяло. Излишната интелектуалност води до зависимост на менталното тяло. Излишното потребление на материални блага води до зависимост на материалното тяло. Поради това пътя на освобождението от Орела е ликвидирането на всякакви привързаности. Затова войните са такива - сами, нестремящи се към нищо, освен отърсване от формата. Но много от вас, избралите пътя на Светлината просто сменят зависимостите от една в друга форма. Променяйки своята енергетика и движение на събирателна точка, те започват да пътешестват по светове с различна плътност, които наричате висши светове. Тези светове са по-подвижни и леки, но те пак се явяват капани за война и притежават голяма привлекателност.
Пътя на война е път на освобождение от всички привързаности. Дали древни или нови ясновидци или обикновени хора, всеки, привързан към определена фиксация на събирателната точка в пашкула, както и онези, който пътешестват по висшите светли светове, движат своите събирателни точки, но това си остава несвобода от формата, колкото и да ви се струва прекрасно и да го наричате свобода на избора. В крайна сметка, ако ти избереш една фиксация, ти вече си несвободен, защото отхвърляш останалите възможноси. И свободата на волята в света на светлината се заключава само в това, че в тези светове няма такава твърда фиксация на събирателната точка. Няма такъв захват, който произлиза от неорганични тъмни светове, където събирателната точка така твърдо се фиксира, че може да бъде прието за отнемане на свобода на избора и за нейното придвижване е необходимо прекалено много енергия. Именно в такъв свят попаднах и аз. Тези светове просто са по-гъсти. Не е все едно да плуваш в чиста вода или тресавище. Но просто, това е свойство на този свят. И няма никакво отношение към всякаквите там нравствени оценки. Просто е свойство на енергията.

• Благодаря ти за отговорите!
Беше ми интересно да общуваме. Ако искаш, можем да продължим.

Силы: ДОН ХУАН
Контактер: СЕлена
16.04.16.http://yosifyorgov.eu/articles.php?lng=bg&pg=10101
Аватар
nevil
Активно сънуващ
 
Мнения: 176
Регистриран на: Пон Дек 08, 2014 9:08 pm

Re: РАЗГОВОР С ДОН ХУАН Сбор на световете

Мнениеот Silviya M » Чет Сеп 08, 2016 6:58 pm

Супер!! Nevil :thanks: за материала на български език.
The Great Path is really No Path. Morihei
Аватар
Silviya M
Активно сънуващ
 
Мнения: 1042
Регистриран на: Съб Ное 29, 2014 12:44 pm

Re: РАЗГОВОР С ДОН ХУАН Сбор на световете

Мнениеот muskula » Пон Апр 27, 2020 2:52 pm

Забележително! Иска ми се да помогнем някак на Дон хуан. Горкият дон...
Поставете се на негово място само... Той толкова войни е обучил, а сега те да го оставят да гние в онзи плътен свят...
Това и на мен щеше да ми се случи на няколко пъти. Едвам съм се връщал в нашият свят.
Предлагам да организираме спасителна акция.
Войните трябва да си помагат.
Какво ще кажете?
Има ли тука сериозни воини?
muskula
Активно сънуващ
 
Мнения: 108
Регистриран на: Чет Юни 23, 2011 12:25 pm

Re: РАЗГОВОР С ДОН ХУАН Сбор на световете

Мнениеот xpuc1o » Пет Сеп 24, 2021 10:57 pm

Брой мен
xpuc1o
Скаут
 
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Яну 24, 2020 4:40 pm

Назад към Кота 0

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron