Страница 1 от 2

Коментари

МнениеПубликувано на: Сря Яну 07, 2009 1:09 pm
от kas
Възможна ли е промяната в света днес? Или сме обречени на все същата безизходица, затънали във вечното си самосъжаление? :awake:

Re: Коментари

МнениеПубликувано на: Чет Юни 11, 2009 10:38 am
от Arson
Не само, че е възможна, ами промяната е в ход. Незнам за форумците, но аз го усещам с всяка клетка.

Re: Коментари

МнениеПубликувано на: Чет Юни 11, 2009 11:05 am
от kas
Прав си! Вече събират гласове за петиция в подкрепа на Проекта Венера
http://www.thepetitionsite.com/1/The-fu ... y-Deserves

Който иска може да го подкрепи.

Re: Коментари

МнениеПубликувано на: Чет Юни 11, 2009 12:49 pm
от Arson
Не знам дали и доколко съм прав, казвам какво мисля и чувствам. По този повод обаче мога да препоръчам ..... на когото, както му е по удобно, книга има и филм казват се Селестинското пророчество. Но не заради него мисля така. Факт е, че все повече хора търсят, преди години повдигането на подобни теми водеше до странни погледи, а сега до интерес и споделяне, повече хора отколкото предполагате са на тази пътека, много от тях си траят от притеснения. Освен това усещам едно ...... как да го кажа .... насищане или сгъстяване. Замислете се за действието и противодействието, вършиш нещо - друго се случва, сега тази функция на битието се развива много бързо. Надявам се да разбирате поста ми, че на мен не ми изглежда много ясен, не че не знам какво имам предвид, трудно го формулирам.

Re: Коментари

МнениеПубликувано на: Чет Юни 11, 2009 1:34 pm
от kas
Мисля че повечето хора ще те разберат.
Не знам дали тука му е мястото да спомена за източниците за безплатна енергия, които дълго бяха отричани и осмивани. Ако се интересувате малко от историята на това гледайте филма The Free Energy. Сега попадам на този сайт http://evergreenltd.com.hk/EEI-Home.htm (още много подобни има разбира се) за безплатни енергийни източници, където се предлага технология за безплатно електричество, американското правителство също разсекретява доста технологии. Явно върви един световен процес, не само в духовна посока, но и в технологична.
И както казваш Арсон, сякаш се носи някаква вибрация (може би това е намерението) на промяна. Чувствам, че ни предстоят интересни времена, дори повече отколкото сме си представяли.
Селестинското пророчество и аз бих го препоръчал на доста хора.

Re: Коментари

МнениеПубликувано на: Чет Юни 18, 2009 12:48 pm
от sofia
Чувствам и мисля това, което казва Арсон. В един друг форум бях споделила подобни мисли и получих вупрос :"Кой ти каза, че промяната е в ход?"
Този въпрос ме смути, защото не е необходимо някой да ми казва нещо и после аз да го вярвам. Просто се чувства. Радвам се, че има и други хора, които го усещат. Не знам какво е, какво ще се промени във формите на взаимоотношения между хората, но е хубаво.

Re: Коментари

МнениеПубликувано на: Чет Юни 18, 2009 3:51 pm
от Arson
Привет Sofia, радвам се че някой пише. Не се връзвай на такива въпроси, хора всякакви. Има някой, все още непризнати закони, като например подобно привлича подобно. Един такъв закон е, че всичко тече всичко се променя. Не можеш да погледнеш 2 пъти едно и също дърво, нито да пресечеш 2 пъти една и съща река. Просто има хора, които не са стигнали до там. Не им се ядосвай, съчувствай им и не забравяй, че и ние сме били такива.

Re: Коментари

МнениеПубликувано на: Съб Юни 27, 2009 5:55 pm
от magal
Ами да..в ход е известна промяна ... и какво от това! Купона продължава :tv: :]

Re: Коментари

МнениеПубликувано на: Чет Юли 02, 2009 11:55 am
от ema
"Прав си! Вече събират гласове за петиция в подкрепа на Проекта Венера."

Знаете ли вече, че в един малък град в България, близо до Елена, ще се строи фотоволтаична 20 мегаватова електроцентрала, която ще произвежда ток от слънцето.
Соларните панели ще заемат 485 дка площ.
Източникът на информацията е в-к "Янтра днес". :clap:

Re: Коментари

МнениеПубликувано на: Съб Юли 04, 2009 5:06 pm
от kopcap
Над 70 вятърни електроцентрали работят в момента у нас. Въпреки кризата интересът за инвестиции в такива съоръжения е огромен, съобщава енергийното министерство. Най-голямо количество перки има в района на Каварна и Балчик, както и около Сливен, Айтос, Ямбол, Търговище и Сомовит. Още два големи вятърни парка се изграждат в района на Калиакра и ще заработят през 2010 г. Тогава се очаква общата мощност на вятърните електроцентрали да достигне 300 мегавата. Инсталираните сега мощности са 112 мегавата.
в."Стандарт"

За съжаление има и противници с известни техни представители - напр. Мардик Папазян:

Строителството на вятърни централи трябва да бъде ограничено и да не надхвърля 20% от общо инсталираните енергийни мощности в страната, предложи изпълнителния директор на НЕК Мардик Папазян. Това е не повече от 1500 мегавата, при положение, че до момента има заявки за изграждане на над 10 хил. мегавата вятърни мощности. По този начин енергийната система на страната ще бъде предпазена :ha: от срив, тъй като вятърната енергия е несигурна, каза още той. Освен това за присъединяването на всички нови мощности ще са необходими инвестиции от 350 млн. EUR. Папазян посочи още, че преференциалните цени, по които НЕК е длъжна да изкупува зелената енергия, изяждат средствата за рехабилитация на електропреносната мрежа. Освен това, ако бъдат въведени т.нар. зелени сертификати за търговия с вредни емисии, приходите от тях трябва да бъдат за ЕРП и НЕК, а не за производителите на възобновяема енергия, каза той.
в."Пари"