Например, забелязал съм, че някои широко обществено-утвърдени практики са директно насочени към подтискане на интуитивните способности на хората:
- подстригването на косата ни отнема животинските инстинкти
- бързото хранене с хамбургери, изделия от бяло брашно и захар калцифицира пинеалната жлеза (епифиза) и прекратява дейността й. А както знаем тя е органа ни за ясновидство.
- раждането с епидурална упойка изключва природните инстинкти на майката, а при раждане с цезарово сечение НЕ СЕ отделя окситоцин - хормонът, който свързва емоционално майката и новороденото.. Така тя губи шестото чувство спрямо детето си. Със същата цел е наложен протокол в болниците да се практикува отрязването на пъпната връв веднага след раждането.
- Използването на детскa количкa, вместо слинг (цедилка) държи детето отделено от майката още от самото начало. То не е потопено в аурата й (както е при слинга) и тя не може да го усеща, като част от себе си. Оттам идва и нуждата от памперси, защото откъсната от него, майката вече не усеща бебето и нуждите му.
- порцелновия трон (седящата тоалетна) е причина за замърсяване на тялото и задръстване на червата, което пряко влияе (според скромният ми опит) на сънуването и центъра на волята. Поправете ме, ако греша...
С други думи - да си "нормален" днес е гаранция че си безчувствен и безинтуитивен като галош...